Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Πρόεδρος Κίρρας: πλήρης απαξίωση των τοπικών θεσμών από την κυρία Χαρίτου...

       
*  Άστραψε και βρόντηξε η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κίρρας Γεωργία Μαντά μετά την παρέμβαση δημοτικής Συμβούλου Δελφών, κατοίκου Κίρρας, η οποία προσπάθησε "παρακάμπτοντας τις διαδικασίες"  να συζητήσει στο όργανο τοπικό θέμα για το οποίο το Τοπικό Συμβούλιο της Κίρρας βρίσκεται στην διαδικασία της απόφασης...

  Πέραν των σοβαρών θεσμικών θεμάτων που θίγει η Πρόεδρος σχετικά με την "απαξίωση και υποβάθμιση" του Τοπικού Συμβουλίου των αιρετών της κοινότητας, αφήνει σαφείς αιχμές για προσωπική διαχείριση του θέματος, διερωτώμενη πώς "το ενυπόγραφο κείμενο των κατοίκων βρέθηκε μόνον στα χέρια της συμβούλου και κανείς από τα τέσσερα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που κατοικούν στην Κίρρα και από τα τρία μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Κίρρας, δεν γνώριζε τίποτα"...
 
                        ...

       Απάντηση στα δημοσιεύματα της κας Καπαρέλη για τα θέματα της Κίρρας… 

  Σχετικά με το ενυπόγραφο κείμενο των κατοίκων της Κίρρας που διοχετεύτηκε στο Δ.Σ. μέσω της δημοτικής Συμβούλου κ. Καπαρέλη έχω να επισημάνω τα εξής: 


   Η παρουσία και κατασκήνωση πολλών ρομά στην Κίρρα, σαφώς και είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή μας και για τον λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά έχουμε επανειλημμένως οχλήσει εγγράφως και τηλεφωνικώς το Α.Τ. Ιτέας και το Λιμεναρχείο Ιτέας για την άμεση συνδρομή τους.
   Ωστόσο το θέμα τέθηκε προς συζήτηση για λήψη αποφάσεων στο Τοπικό Συμβούλιο Κιρρας,  όπου από τις 27-7-2017 προσκλήθηκε ενυπόγραφα η κ. Γεωργία Καπαρέλη – Χαρίτου. Η κ. Δημοτική Σύμβουλος δεν καταδέχεται να παραστεί στα συμβούλια μας για την επίλυση των τοπικών μας θεμάτων ενώπιον των κατοίκων της  Κίρρας ενώ απέχει συστηματικά.
    Το περίεργο είναι ότι από τα τέσσερα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που κατοικούν στην Κίρρα και από τα τρία μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Κίρρας, η επιστολή έγινε γνωστή μόνο στη συγκεκριμένη Δημοτική Σύμβουλο, ενώ κανένα από τα άλλα μέλη δεν κλήθηκε να υπογράψει!

   Καθώς φαίνεται το κράτησε σαν επτασφράγιστο μυστικό με αποκλειστικό σκοπό την προσωπική της προβολή. 

   Ο Πρόεδρος και τα μέλη του κάθε τοπικού συμβουλίου έχουν το θεσμικό ρόλο τους και αυτός θα πρέπει να ενισχύεται όπως διατυμπάνιζε και η ίδια όταν υπήρξε τοπική σύμβουλος και όχι να υποβαθμίζεται με λανθασμένες ψηφοθηρικές τακτικές .

   Θα ήταν ηθικά πιο φρόνιμο να μην απαξιώνει το ρόλο του Τοπικού Συμβουλίου Κίρρας προσπαθώντας να παρακάμψει τη νόμιμη διαδικασία. Όφειλε να μας ενημερώσει, εφόσον ήταν ο μόνος αιρετός που γνώριζε την ύπαρξη επιστολής.

  Πρωτίστως, οι κάτοικοι της Κίρρας εκπροσωπούνται από την Πρόεδρο τους και το Τοπικό Συμβούλιο, τουλάχιστον μέχρι το πέρας της παρούσας θητείας.
 Ίσως στην επόμενη αυτοδιοικητική θητεία που πιθανολογείται η κατάργηση των τοπικών συμβουλίων να καθιερωθούν άλλες διαδικασίες για την λήψη αποφάσεων τοπικών θεμάτων.


  Εμείς ( Η Πρόεδρος της Κιρρας και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου ) δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας απαξιώσει και να παρακάμψει το ρόλο που μας εμπιστεύτηκε η πλειοψηφία των πολιτών της Κίρρας.
  

  Κανένα θέμα του χωριού μας στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν τις δικές μας Αποφάσεις!


  Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και την Αντιδήμαρχο Ιτέας που έβαλαν το θέμα στη σωστή κατεύθυνση !!

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΝΤΑ
                               ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΚΙΡΡΑΣ

12 σχόλια:

  1. Πήρατε ένα χωριό στα χέρια σας και το κάνατε γαιτανάκι, νομίζοντας πως σας ανήκει.. έλεος πια με την προσωπική σας προβολή... άντε στα σπίτια σας μήπως ανασάνει ο τόπος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ασχολείσου με τα νέα σου καθηκοντα ως γραμματεας συλλογου,σου παεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλεος πια. Η Κίρρα έχει γίνει γνωστή πλέον από τις κοκορομαχίες ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα που στην ουσία κανένας δεν ενδιαφέρεται να λύσει τα πραγματικά προβλήματα αυτού του χωριού. Όλο αυτό θυμίζει κάτι από Φορτουνάκηδες και Βροντάκηδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΑΛΕ ΚΑΜΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΦΙΛΕΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ 3ΕΤΙΑΣ.ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΘΗΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τρεις λαμπες(με στυλους) εβαλε και τα σκαλια στο ποταμι και τις ομπρελες στα βραχακια και ΑΙ Γιαννη και το κοινοτικο καταστημα σουλουπωσε και σημαια εβαλε και τον δρομο πλαι στο Ξενια ανοιξε ...

      Διαγραφή
  5. καμμία σας δεν κάνει όλες ειστε μονο για το φαίνεστε και φωτογραφίες στο facebook
    Mάλλον καλύτερα μεινετε σπιτια σας να πλένετε κανένα πιατο και αφήτσε να ασχοληθεί κανένας περισσότερο ενεργός και προπαντον χωρίς κόμπλεξ και δεσμεύσεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ? ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΙΔΙΑ ΣΑΝ ΤΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ? ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ! Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΣΥΑΣΜΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙ? Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο επικεφαλής υποστηρίζει μία πραγματική κυρία ,ήταν μαζί χθες στους Δελφούς, φατηνε

      Διαγραφή
    2. ΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΑΑ!!!! ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΥΡΙΛΙΚΙ ΜΙΛΑΜΕ!!!

      Διαγραφή
  7. τωρα τους αντιληφθηκε τους Ρομα, που ζειτε αλλου και τιο έκανες τοσο καιρό, τα μπάνια του λαού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαχαχαχα ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑΜΟΛΗΘΑΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΝΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή