Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Έργα ύψους 35 χιλιάδων ευρώ για το Λιμάνι της Ιτέας από τον βουλευτή Φωκίδας...!

Αποτέλεσμα εικόνας για λιμανι ιτεας
  Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση εξήντα δύο (62) έργων αποκατάστασης ζημιών, βελτίωσης της λειτουργικότητας και αντιμετώπισης προβλημάτων ασφάλειας σε δεκάδες μικρά και μεγάλα λιμάνια όλης της χώρας. 
 Στον Νομό Φωκίδος, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το ακόλουθο έργο: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ- ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑ ΙΤΕΑΣ,  προϋπολογισμού ύψους  35.338 ΕΥΡΩ...

  Επενδύσεις λιμενικών έργων σε περιοχές που έχουν εντοπιστεί σημαντικά προβλήματα, ασφάλειας και αποκατάστασης ζημιών, ύψους 4.800.000€ επιχορήγησε για το 2016 το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ).

  Συγκεκριμένα, οι επενδύσεις που αποφασίστηκαν για το 2016 αφορούν στα νησιά της   Λέσβου, Σάμου, Χίου, Ζακύνθου, Σκύρου, Ανάφης, Σύρου, Αίγινας, Λευκάδας, Πάτμου, Λειψών, Θάσου, Τήλου, Καλύμνου, Ρόδου, Κρήτης (Χανιά και Χερσόνησο), Ικαρίας και Φούρνων Ικαρίας. Επίσης, εγκρίθηκαν επενδύσεις σε λιμένες αρμοδιότητας των Οργανισμών Λιμένων Νομού Ευβοίας, Κέρκυρας, Αλεξανδρούπολης και Βόλου, του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας και των Δήμων Σικυωνιών, Μονεμβασιάς, Σιθωνίας, Νέας Προποντίδας, Νότιας Κυνουρίας και Καλαμάτας.

  Το σύνολο του προϋπολογισμού  του ΠΔΕ της ΓΓΛΛΠΝΕ  για το 2016 ανέρχεται σε 4.800.000€ και απορροφήθηκε εξ’ ολοκλήρου με την επιλογή  εξήντα δύο (62) έργων

   Βασικό κριτήριο με το οποίο επιλέχθηκαν τα λιμενικά έργα είναι η κάλυψη έκτακτων και επειγουσών αναγκών  με περιοριστικό προϋπολογισμό έργου που να μη ξεπερνά τις 100.000 ευρώ προ ΦΠΑ. Άλλα συμπληρωματικά κριτήρια για τις επιλογές είναι η κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων αναγκών στους λιμένες της χώρας πανελλαδικά, η ενίσχυση κατά προτεραιότητα αλλά όχι κατ΄ αποκλειστικότητα  των εποπτευόμενων φορέων της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, σε συνδυασμό με την επιβράβευση της τεκμαιρόμενης δυνατότητας απορρόφησης κονδυλίων του Π.Δ.Ε., από φορείς που υλοποίησαν με επιτυχία προτάσεις λιμενικών έργων τα προηγούμενα έτη. Τέλος έργα που στοχεύουν στην ασφάλεια των επιβατών και γενικά στην εύρυθμη λειτουργία των λιμένων ιεραρχήθηκαν επίσης ως πρωτεύουσας αναγκαιότητας.

  Η Γενική Γραμματεία Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υποστηρίζει την προσπάθεια για την εξεύρεση πρόσθετων πόρων  και  την περαιτέρω ενίσχυση των διαθέσιμών  κονδυλίων του Π.Δ.Ε. για τα λιμάνια, με δεδομένο ότι οι ανάγκες είναι τεράστιες και οι διαθέσιμοι πόροι αναντίστοιχοι με αυτές. Γι’ αυτό το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η  Γενική Γραμματεία Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, όπως και το 2015, έτσι και φέτος το 2016, επέλεξαν διαδικασία αυστηρής και σχολαστικής αξιολόγησης με τα παραπάνω αντικειμενικά,  δίκαια, και διαφανή συνδυαστικά κριτήρια απορρίπτοντας μεθόδους εξυπηρέτησης ¨κομματικών φίλων ¨, όπως συχνά  συνέβαινε στο παρελθόν.

   Σημειώνεται τέλος, ότι το Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καλύπτει μόνο μικρής κλίμακας έργα αποκατάστασης και βελτίωσης λιμενικών εγκαταστάσεων και όπως αναφέρθηκε ήδη, δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων ακόμα και των μικρής κλίμακας αναγκών. Για τούτο, από το Υπουργείο ενθαρρύνονται, υποστηρίζονται και είναι σε εξέλιξη σχεδιασμοί και πρωτοβουλίες για την ένταξη  λιμενικών έργων μεσαίας και μικρής κλίμακας σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα υπέρ Οργανισμών Λιμένων Α.Ε.  και Λιμενικών Ταμείων. 

Το σύνολο των εγκεκριμένων έργων έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Προγράμματος Διαύγεια με ΑΔΑ:   7Α1Σ4653Ο7-Ξ90

9 σχόλια:

 1. Φυσικά το ότι ο λιμένας της Ιτέας, όντας κομβικής σημασίας λόγω της μοναδικής εκ θαλάσσης πρόσβασης κρουαζιερόπλοιων με σκοπό την επίσκεψη στον Ιερό χώρο των Δελφών... ΔΕΝ αποτέλεσε ειδικό κριτήριο για ενισχυμένη χρηματοδότηση έναντι των άλλων λιμένων, που σίγουρα τους λείπει αυτός ο λόγος...αν κρίνω από τις εργασίες και το ύψος της χρηματοδότησης. Λεπτομέρειες, το ΦΕΚ, ο Νόμος, ίσως ήταν χρήσιμο να δημοσιευθούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. TO ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΠΕΡΥΣΙ ΓΙΑ 60.000!!!
  ΨΑΞΤΕ ΤΟ!!!
  ΚΑΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΩΚΙΔΑΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να πλένεις το στόμα σου όταν αναφέρεσαι στον Κωστοπαναγιώτου! άλλοι είναι οι ανύπαρκτοι και το ξέρουμε όλοι. Δεν κοροιδεύεις κανένα πια. Ξύπνησαν τα κοροιδα

   Διαγραφή
  2. Από την τσεπη του θα τα δωσει ο Κωστοπαναγιωτου τα 35000;Μολις διαβασα τον τιτλο του αρθρου αυτό καταλαβα ....

   Διαγραφή
  3. ΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!! ΘΕΛΕΙ Η...... ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ!!!!!!

   Διαγραφή
 3. Τα 60.000 € του ΠΔΕ για την αντικατάσταση των πίλαρ του λιμένος Γαλαξειδίου τα πνίξατε; Πλήρης ανικανότητα και αδιαφορία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για να μη το συνεχίζουμε διάβασε το παραπάνω

   Διαγραφή
 4. Η θητεία του βουλευτή της αριστεράς είναι η χειρότερη περίοδος για τη Φωκίδα. ΝΤΡΟΠΉ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή