Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Δρόλαπας: H κυκλοφοριακή ψευδομελέτη Άμφισσας, αποτελεί μνημείο εξυπηρέτησης συμφερόντων του δημάρχου Δελφών...


Αποτέλεσμα εικόνας για κυκλοφοριακο χαος


               Κυκλοφοριακό προς απόσυρση! 

                                                                                Του Νίκου Δρόλαπα 

    ΟΤΑΝ ξεκινάς με την ένοχη επιλογή ενός μεγάλου ρουσφετιού για δυό – τρείς φίλους σου, αδιαφορώντας αν θα φέρεις στη πόλη σου τα πάνω κάτω, πρέπει να σου πει «κάποιος» : επί τέλους, φθάνει, ως εδώ!

    Και αν αυτός ο « κάποιος » είναι οι συμπολίτες σου, εκείνο που οφείλεις να κάνεις είναι να το ξεχάσεις. Αυτή η αλλοπρόσαλλη προχειρότητα που ο Δήμαρχος ντύνει με τον μανδύα της κυκλοφοριακής μελέτης διακοσμημένη με μελετητές και ινστιτούτα που κατέβασαν τον πήχη ως τα γόνατα, δεν είναι, παρά το αρχικό σχέδιο που έφτιαξε ασύγγνωστα ο ίδιος ο Δήμαρχος προς χάρη των ημετέρων.

   Ποιόν όμως να ξεγελάσει, ποιος πιστεύει πλέον λόγια του αέρα, για ’’αναπτυξιακή ώθηση’’ και άλλα τέτοια στερεότυπα, που δεν τα πιστεύει και δεν είναι σε θέση να κάνει; Ο Δήμαρχος που σέβεται τη πόλη και τους Δημότες και δεν κυριαρχείται από πολιτικές σκοπιμότητες και συμφέροντα, πριν προχωρήσει σε αλλαγές στο υφιστάμενο κυκλοφοριακό έπρεπε να διερευνήσει, αν υπάρχει ανάγκη να γίνουν κάποιες βελτιώσεις. 

   Με ποιο κριτήριο αποφασίζεται  η ανατροπή του υπάρχοντος κυκλοφοριακού;    

     Διαφοροποιήθηκαν οι συνθήκες κυκλοφορίας;  αυξήθηκε η ροή των οχημάτων;  υπάρχει κυκλοφοριακός φόρτος;   

      Τίποτα δεν έχει παρατηρηθεί από όλα αυτά.  Αντίθετα,   η κυκλοφοριακή και η αγοραστική κίνηση έχουν τόσο μειωθεί,  που οι επαγγελματίες του κέντρου διαπιστώνουν ότι τα έσοδά τους συνεχώς μειώνονται.  Και τώρα ανησυχούν  ακόμη περισσότερο με τους ακατανόητους σχεδιασμούς του Δημάρχου για  κλείσιμο των δρόμων, τη δημιουργία αμιγών πεζόδρομων  και την απομάκρυνση των αυτοκινήτων.

      Αυτό όμως, ουδόλως ανησυχεί τον Δήμαρχο και δεν ενδιαφέρει τους μελετητές, οι οποίοι απ΄ ότι φαίνεται,  ασχολήθηκαν αποκλειστικά  με την οδό Γιαγτζή  και το θέλημα αυτό του Δημάρχου.     

      Δεν είδαν πόσο μπλέκει η κυκλοφορία και τα προβλήματα που δημιουργούνται από το κλείσιμο αυτού του κεντρικού δρόμου φουντώνουν,  αφού οι γύρω δρόμοι δεν μπορούν να αποκαταστήσουν ούτε υποτυπωδώς τη κυκλοφορία;   Δεν κατάφεραν ούτε την οδό Γιαγτζή να πεζοδρομήσουν ολόκληρη και διακόπτουν τη πεζοδρόμησή της στους κάθετους δρόμους.  Αυτό δεν αποτελεί  ενδεικτικό στοιχείο της αδυναμίας ρύθμισης της κυκλοφορίας με κλειστή την οδό Γιαγτζή ;

      Αλλά και γενικότερα,  δεν είδαν ότι λείπουν τα σήματα ρύθμισης της κυκλοφορίας από τους περισσότερους δρόμους της πόλης ;  Πώς είναι δυνατόν να έχουν πλήρη εικόνα  της υπάρχουσας κατάστασης και  οι επιλογές τους να στηρίζονται σε πραγματικά δεδομένα,  χωρίς να επαναρυθμισθεί  η  λειτουργία του υφιστάμενου κυκλοφοριακού συστήματος;  Τότε και μόνον τότε,  θα διαπίστωναν  ότι το κυκλοφοριακό της πόλης δεν χρειάζεται καμία αλλαγή.

      Δεν είδαν στο σχέδιο πόλεως που πήραν στα χέρια τους πόσοι δρόμοι παραμένουν ακόμη αδιάνοιχτοι από το σχέδιο πόλεως; ( οι οποίοι δεν ανοίγουν για να μην ενοχληθούν οι φίλοι… ! )

       Δεν είδαν το κυκλοφοριακό μπάχαλο που επικρατεί  στο ΚΤΕΛ  Φωκίδας, τη πρώτη εικόνα που βλέπουν οι επισκέπτες της πόλης, όταν τα λεωφορεία  που εισέρχονται για επιβίβαση ή αποβίβαση επιβατών  δεν μπορούν να πάρουν στροφή για να εξέλθουν και βγαίνουν  με την όπισθεν,  με όσους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τους ταξιδιώτες;

      Δεν είδαν τις ταχύτητες των πάσης φύσεως τροχοφόρων έμπροσθεν των Σχολείων και τους κινδύνους που διατρέχουν οι μικροί μαθητές τριών Σχολικών μονάδων στην οδό Γιδογιάννου, ώστε να συστήσουν στον Δήμαρχο το αυτονόητο,  να ληφθούν τα ενδεικνυόμενα μέτρα; Αυτό δεν είναι μέρος του κυκλοφοριακού;

      Δεν είδαν ότι έβαλαν τους πάγκους της ΛαΪκής αγοράς να στήνονται από τα μαύρα χαράματα στην είσοδο του μοναδικού ξενοδοχείου της πόλης για να διώξουν όσους επισκέπτες δεν μπορεί ο Δήμος να εκδιώξει διαφορετικά;

      Ο Δήμαρχος όμως ξέρει.  Ότι το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί  δράσεις για την εφαρμογή των σχεδίων πόλεως και τη διάνοιξη των δρόμων που προβλέπονται.  Και το πρώτο που θα έπρεπε να κάνει ήταν να πάρει χρήματα από το Πράσινο Ταμείο  για να  ανοίξουν οι δρόμοι αυτοί,  να αποδοθούν σε κοινή χρήση,  να τακτοποιηθούν οι εκεί ιδιοκτησίες, ιδιαίτερα  γύρω από το ΚΤΕΛ,  όπου δεν έχει συνταχθεί η αντίστοιχη κυκλοφοριακή μελέτη ( τοπικά),  βάζοντας τέλος στη μακροχρόνια ταλαιπωρία των  ιδιοκτητών και των επισκεπτών της πόλης. 

      Αντίθετα,  ο Δήμος παίρνει χρήματα από το Πράσινο Ταμείο για να αγορασθεί κτίριο φίλων του Δημάρχου και τώρα,  να αγορασθεί οικόπεδο για στάθμευση πλησίον του Αρχαιολογικού Μουσείου, επίσης ημετέρου προσώπου.

      Αντί λοιπόν ο Δήμαρχος να ασχοληθεί με τα καυτά προβλήματα της πόλης,  αμέτι – μουχαμέτι,  θέλει να κλείσει την οδό Γιαγτζή  για  να ευεργετήσει συγγενείς και φίλους,  αυξάνοντας τη προστιθέμενη αξία  της περιουσίας και των επιχειρήσεών των, σε βάρος του κοινού συμφέροντος και των κοινών αξιών της πόλης.

     Και δεν είναι μόνο η οδός Γιαγτζή. 

     Στη πλατεία Ησαΐα,  κλείνει η κυκλική κίνηση και  ενοποιείται η πλατεία  με παρακείμενο κατάστημα, ενώ προκαλούνται  προφανείς ζημίες  για άλλες γειτονικές  επιχειρήσεις. 

      Στη πλατεία Εθνικής Αντίστασης,  γίνεται ακριβώς το ίδιο με άλλο κατάστημα "ημετέρου",  ενώ ο βορινός δρόμος της πλατείας, αποκομμένος από την υπόλοιπη κυκλοφορία, θα διατίθεται σιωπηρά ως χώρος στάθμευσης…… της Γραμματέως του κ. Δημάρχου.

      Στην οδό Παπαχρήστου και στη κάθοδο προς Εθνική Τράπεζα,  για να ευνοήσει φίλους του,  καταστρέφει άλλους επιχειρηματίες.

       Όποια δημοτική πέτρα να σηκώσεις,  θα δεις …αυτοπροσώπως  το πελατειακό σύστημα!

       Αυτή η ψευδομελέτη,  αποτελεί μνημείο εξυπηρέτησης συμφερόντων.

        Εκείνο που της αξίζει είναι να οδηγηθεί στην απόσυρση, προτού διαλύσει τη πόλη...


15 σχόλια:


  1. ΜΑ ΟΛΟΙ.......ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΖΕΤΕ,ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Δρόλαπα, μάλλον το σχόλιο το είχατε γραμμένο πριν τη χθεσινή παρουσίαση της μελέτης, γι αυτό και είναι γεμάτο από ανακρίβειες.κατ' αρχήν, όπως καταλαβαίνει και ο τελευταίος πολίτης που χθες είδε την παρουσίαση, αυτή, δεν αφορά στο σύνολο της Πόλης αλλά στο ιστορικό κέντρο της,Εσείς αναφέρετε παρεμβάσεις για όλη την πόλη,.Μη βιάζεστε, θα γίνουν και αυτές.Δεύτερον εξακολουθείτε και εδώ να συκοφαντείτε,χωρίς αποδείξεις,Χθες που σας ΄"έτριψε" τη μούρη ο Δήμαρχος όταν σας κάλεσε να παρουσιάσετε στοιχεί για τα όσα συκοφαντικά αναφέρατε, γνωρίζοντας την αναλήθεια των λεγομένων σας, γιατί σιωπήσατε;Τέλος, κύριε Δρόλαπα, εκτός από τους επαγγελματίες, σε αυτή την πόλη ζουν και χιλιάδες καταναλωτές, Αυτούς τους ρωτήσατε αν επιθυμούν τη συνέχιση στην υφιστάμενη λειτουργία αυτής της κακής και ανοργάνωτης αγοράς;Από ποιον ζουν οι επαγγελματίες; Και γιατί θα μπουν σε μαγαζί στο πεζοδρόμιο του οποίου υπάρχει παρκαρισμένο το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη, ή δύο "κορίνες" που απαγορεύουν (παράνομα) στο δικό μου να παρκάρει,Κύριε Δρόλαπα, ανάμεσα στο υφιστάμενο χάος και την ελπίδα για κάτι καλύτερο, εμείς οι καταναλωτές, επιλέγουμε την ελπίδα. Εσείς κατεβείτε στις επόμενες εκλογές για Δήμαρχος πείτε μας το πρόγραμμα σας και αν εκλεγείτε, το εφαρμόζετε.Μέχρι τότε ραντεβού στους νέους πεζόδρομους να σας κεράσουμε καφεδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολοι.......τα συμφεροντακια μας εχουμε,και'σεις και'μεις και οι αλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι καιρός ο Δρόλαπας να στραφεί και κατά του βουλευτή της καταστροφικής αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού εσείς οι "καταναλωτές" (3-4 δηλαδή καταστηματάρχες της Γιαγτζή και σφουγγωκολλάριοι του εκάστοτε Δημάρχου) επιλέγετε την ελπίδα (το Δημοτικό χάος δηλαδή του Θανασάκη) ,τότε για μια ακόμα φορά η βλακεία είναι ανίκητη!!
    Τώρα όσον αφορά το καφεδάκι που κερνάτε ,ένα είναι βέβαιο ,ότι η ¨Αμφισσα" με το Θανασάκη σας έγινε ένα "απέραντο καφενείο" και δυστυχώς η παρέα σας θα εξελιχθεί σε μόνιμο "χαμαιτυπείο"!!
    Με τις υγείες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι εν δυνάμει καταναλωτές, της αγοράς της Άμφισσας, είναι περίπου δέκα χιλιάδες άνθρωποι.Αυτά για όσους κυκλοφορούν στην αγορά και δεν κάθονται πίσω από γιάλινες τζαμαρίες για να μπανίζουν [ποια περνάει.Όλα τα άλλα, όσα απαξιωτικά γράφεις και για το Δήμαρχο και τους (3-4) επαγγελματίες, απλά χαρακτηρίζουν το επίπεδο σου.Η πρόταση για καφέ, ισχύει.

      Διαγραφή
    2. θα πρότεινα τον καφέ να τον πιείτε (3-4 που χωράτε) underground.....Εκεί που πήγατε το ΣΔΟΕ ,παρέα με το Θανασάκη,για να καλύψετε τις "Λευκές Παρανομίες"!!

      Διαγραφή
    3. Μια ζωή εμπάθεια.Τίποτα δε σου έχει διδάξει ο παραγκωνισμός στον οποίο σε έχει η κοινωνία;Λοιπόν για να τελειώνουμε με τα παιδικά απωθημένα του κάθε μ@λ@κ@.Θέλουμε πόλη χωρίς αυτοκίνητα και θα την έχουμε.Ο καφές ισχύει, παρά τη βλακεία σου, επειδή αγαπάμε τους βλάκες.

      Διαγραφή
  6. ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΛΕΥΤΗ?ΜΗ ΝΤΑ-ΝΤΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μηπως θυματε καποιος ποιος δηλωσε υποταγη και στηριξη στον δημαρχο πριν ακομα λαλησει ο αλεκτωρ?ημαρτον κυριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δήμαρχε, στο πρώτο σχόλιο που είναι δικό σου όπως και τα επόμενα που βγάζουν εμπάθεια και μικρότητα, λες ψεματάκια. όταν μου είπε συνάδελφος επαγγελματίας ότι μας κάλεσε ο Δήμαρχος για το κυκλοφοριακό του είπα θα έρθω και εγώ γιατί μου κάνει μεγάλη ζημιά, και αυτός μου είπε ότι κάλεσε μόνο εμένα, και άν ο ίδιος δεν θελήσει να το πεί,υπάρχουν και άλλα ονόματα. όσο για ποιανού η μούρη τρίφτηκε αυτό το είδαν όλοι όταν έπεσαν οι πρώτες φωνές και διαμαρτυρίες που εδώ στα Σάλωνα το λέμε ΄΄γιούχα΄΄, κάτι ανάλογο απο αυτό που έγινε στο Γαλαξίδι και είδωμεν πόσα ακόμα θα ακολουθήσουν με τον ανοήτως επιμένοντα αποτυχημένο Δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βέβαια το να προσπαθήσω να σε πείσω ότι δεν είναι του Δήμαρχου το σχόλιο αλλά, ενός απλού πολίτη, είναι μάταιο.Εσύ, άλλωστε τα ξέρεις όλα, τα καταλαβαίνες όλα τα σχολιάζεις όλα με τη δική λογική.Πότε θα καταλάβεις ότι ο σχολιασμός σου για το θέμα της κυκλοφοριακής διαχείρισης ευνοε΄λι εμάς του απλούς ανθρώπους που θέλουμε να πάμε στα μαγαζιά για ψώνια με την άνεση μας, την ησυχία μας και χωρίς το φόβο μη μας πατήσει κάποιος ενενηντάρης μπάρμπα Μήτσος που θέλει να παρκάρει έξω από το μπακάλικο για να πάρει ένα φακελάκι τουμποφλό; Σε ποιον αιώνα ζεις, επιτέλους.Τώρα για το αν σου έτριψε τη μούρη ο Δήμαρχος, άστο καλύτερα.Το είδαν 70 άνθρωποι εκεί μέσα!Το ότι διαδίδεις "ψευδείς ειδήσεις" για να δημιουργήσεις αναμπουμπούλα, το έχουμε ζήσει και λίγα χρόνια πριν.Θυμάσαι;Τι να κάνουμε, πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το "χούϊ", που έλεγαν και οι γιαγιάδες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό λοιπόν είναι (ήταν) το όραμα του Θανασάκη και το δικό σας, να μη σας πατήσει(εσάς τους εκλεκτούς της Γιαγτζή) ο ενενηντάρης ,μπάρμπα Μήτσος!!
    Διαβλέπω ότι η συνέχεια είναι, να εξαφανίσετε το μπακάλικο(;!) και φυσικά να εξοντώσετε το μπάρμπα Μήτσο!!Χαλάλι σας...ο καθείς με τα "χούϊα" του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλαβαίνουν οι οφελούμενοι ότι εξεφτελίζουν τον Δήμαρχό τους αφού τον έξομοιώνουν με άνθρωπο θελημάτων;

      Διαγραφή
    2. Δεν καταλαβαίνεις ότι "οι ωφελούμενοι", είναι κάπου 8000 άνθρωποι, άρα η πλειοψηφία.Υπομονή, όταν θα τελειώσει πα πίνουμε μαζί καφέ στο κέντρο της πόλης, όπως σε όλες τος πολιτισμένες πόλεις.

      Διαγραφή