Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Εντείνεται το μυστήριο της στάσης του Δημάρχου Δελφών μετά την ανακοίνωση των Αστυνομικών Φωκίδας... παρ ολίγο «υπονόμευση» της επιτυχούς συνάντησης χθες στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη...;;




   
       
   






















    Περιπλέκεται ακόμη περισσότερο το μυστήριο της «σύγκρουσης»  του Δημάρχου Δελφών με τον Γραμματέα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χθες το μεσημέρι... πριν την συνάντηση  μεταξύ Αστυνομικών της Φωκίδας με την ηγεσία του Υπουργείου, την οποία οργάνωσε ο βουλευτής Ηλίας Κωστοπαναγιώτου για τα ΑΤ Γραβιάς και Δελφών. 
   
  Μετά την ανακοίνωση των Αστυνομικών Φωκίδας για την πρωτοβουλία των Συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. που είχε σαν αποτέλεσμα με την παρέμβαση του βουλευτή να κερδηθούν πολλά περισσότερα από τα αιτούμενα σχετικά με την Γραβιά και τους Δελφούς, καθίσταται σαφές ότι υπάρχουν αδιευκρίνιστα σημεία… 

   Για παράδειγμα, εφ όσον ο στόχος ήταν η ικανοποίηση των αιτημάτων της Τοπικής Αστυνομίας να παραμείνει αυξανόμενη η Τουριστική Αστυνομία στους Δελφούς (πράγμα που επετεύχθη) και να ενισχυθεί η Γραβιά (με επί πλέον προσλήψεις, ενώ ενισχύεται και θεσμικά –μόνο με Προεδρικό Διάταγμα μπορεί πλέον να κλείσει, αυτό που φεύγει από το υπάρχον είναι μόνον η γραφειοκρατία) … ποιος ακριβώς ήταν ο λόγος της «υστερικής» ανακοίνωσης Παναγιωτόπουλου κατά του Βουλευτή; 


   Λογικά δεν θα έπρεπε ο Δήμαρχος Δελφών να είναι ικανοποιημένος εφόσον κερδήθηκαν περισσότερα από τα αιτούμενα; 
  Με ποια λογική αναφέρονται πολιτικοί αποκλεισμοί εφ όσον είχαν κληθεί στην συνάντηση Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι…;;
   Και αφού βρέθηκαν εκεί ( αν και ασυνήθιστο να συμμετέχουν αυτοδιοικητικοί σε μια υπηρεσιακή σχεδόν συνάντηση μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων της Αστυνομίας - Συνδικαλιστικών οργάνων-βουλευτή- Υπουργού ) λογικά δεν θα έπρεπε να συνεισφέρει ο δήμαρχος με κάποιο τρόπο ευχαριστώντας που τους δέχτηκαν και εστιάζοντας στο πρόβλημα για το οποίο βρισκόταν εκεί την δεδομένη στιγμή με την ιδιότητά του; 

   Ακατανόητο, ίσως δεν διαθέτουμε την απαραίτητη αντίληψη. 

   Με ποιο σκεπτικό ακριβώς επετέθη στον Γραμματέα του Υπουργείου; 
 Για να τον τρομάξει και να δεχθεί τα αιτήματα των Αστυνομικών;

   Πέρασε καθόλου από την σκέψη των παρευρισκομένων ότι θα μπορούσε να αναβληθεί η συνάντηση εξ αιτίας του περιστατικού;
  Ή ακόμη χειρότερα να προκύψει δυσμενής εξέλιξη και να απορριφθούν τα αιτήματα από το επεισόδιο; 

  Μυστήριο… όσο και αν ξέρουμε καλά τον Δήμαρχό μας δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτή την στάση… η οποία θα μπορούσε να "υπονομεύσει το επιτυχές τελικά αποτέλεσμα, ευτυχώς… χάρη στην ψυχραιμία του βουλευτή, κατά τα φαινόμενα… 

                                     Ανακοίνωση:

 

    Την Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ένωσής μας με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ.Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγου κ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ  Αριστείδη, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Νομικής  Υποστήριξης του Α.Ε.Α.,  Αστυνομικού Διευθυντή κ. Κωνσταντίνου ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ και του Βουλευτή Φωκίδας κ. Ηλία ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ.

  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας και διαλόγου  με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, με θέμα την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναπτύχθηκαν διεξοδικά από μέρους μας οι πάγιες θέσεις της ένωσής μας και αναπτύξαμε πλήρως την επιχειρηματολογία μας για την ανάγκη ύπαρξης Λειτουργικών Αστυνομικών Υπηρεσιών στη Φωκίδα.

  Με βάση το επίσημο σχέδιο της αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει πάρει τη μορφή προεδρικού διατάγματος το Αστυνομικό Τμήμα Γραβιάς μετατρέπεται σε Αστυνομικό Σταθμό και το Αστυνομικό Τμήμα Δελφών, σε Σταθμό Τουριστικής Αστυνομίας.

  Ή ένωσή μας, επιχειρηματολογώντας, ως προς την ανάγκη ύπαρξης ικανού αριθμού αστυνομικού προσωπικού και στις δύο ως άνω αναγραφόμενες  υπηρεσίες που θα προκύψουν, πήρε τη διαβεβαίωση ότι όσον αφορά τον Α.Σ. Γραβιάς, η ήδη υπάρχουσα οργανική δύναμη θα διατηρηθεί ως έχει και με προοπτική αύξησης αυτής και όσον αφορά τον Σ.Τ.Α. Δελφών, θα στελεχωθεί με την αναγκαία δύναμη και οι υπόλοιπες υπάρχουσες οργανικές θέσεις, θα μεταφερθούν ως έχουν στις Υπηρεσίες της Άμφισσας, οι οποίες θα είναι πλέον οι αρμόδιες για την αστυνόμευση της περιοχής των Δελφών.

  Στο θέμα της αστυνόμευσης, αναδείξαμε όλες τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, εστιάσαμε στο γεγονός της ύπαρξης δύο σωφρονιστικών καταστημάτων, όπου καθημερινά απασχολείται μεγάλος αριθμός αστυνομικών για μεταγωγές (τακτικές και έκτακτες), με αποτέλεσμα αυτοί οι συνάδελφοί μας να λείπουν από την εμφανή αστυνόμευση και επισημάναμε ότι η ορθολογική διαχείριση του αστυνομικού προσωπικού από τους εκάστοτε προϊσταμένους, μακριά από κατασπατάληση δυνάμεων σε διάφορα πάρεργα (μέτρα τάξης, αθλητικές εκδηλώσεις, κ.α.), αλλά και μακριά από τη λογική των αριθμών (στατιστικά), είναι πλέον μονόδρομος για όλους.
  Κλείνοντας, επαναλάβαμε την άμεση ανάγκη της ανακατανομής των οργανικών θέσεων του αστυνομικού προσωπικού, ιδιαιτέρως δε για το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας και το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Άμφισσας.

  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

  Η ένωσή μας, στο τεράστιο αυτό ζήτημα της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών, έχει σταθεί  από την πρώτη στιγμή στο ύψος των περιστάσεων, με εμπεριστατωμένες  θέσεις και  προτάσεις, συνομιλίες με όλους τους αρμόδιους παράγοντες και συμμετοχή σε διαμαρτυρίες.

  Μη λησμονεί κανείς μας, ότι ο εδώ και χρόνια επιχειρούμενος σχεδιασμός της αναδιάρθρωσης για όλη την Ελλάδα, είχε ως παράδειγμα τις χιλιομετρικές αποστάσεις πόλεων της Φωκίδας, όπου υφίσταντο και θα συνεχίσουν να υφίστανται  Αστυνομικά Τμήματα και όχι τις πραγματικές ανάγκες της κάθε περιοχής.

  Η ένωσή μας, ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό των συναδέλφων μας, μαχόμενη ανιδιοτελώς για το καλό του συνόλου.



  ΓΙΑ  ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ





                           Ο                                                                                           Ο

              Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                                                             ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





        ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Δρόσος                                                         ΝΤΕΛΗΣ Χρήστος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου