Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Αντίδραση Ιωσηφίδη για τον τίτλο της Επίτιμου Δημότη Δελφών στην Αρβελέρ...

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ 
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ
 ΤΗΣ «ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ» 
 ΣΤΗΝ Κ. ΕΛΕΝΗ ΑΡΒΕΛΕΡ.

    Κε Δήμαρχε, 

   Έχετε απόλυτο δίκιο για τα όσα αναφέρατε στην εισήγησή σας για την κ. Αρβελέρ. Δεν θα αμφισβητήσουμε ούτε το βιογραφικό της, ούτε τις παρασημοφορήσεις της, ούτε τα δημοσιεύματα, ούτε τις ποιητικές της συλλογές.
   Όμως έχουμε και εμείς κάποιες απόψεις σε σχέση με τη δράση της «οι οποίες ως εδραίο και κεντρικό στόχο έχουν (όπως είπατε) την αξιοποίηση του πολυεπίπεδου πολιτιστικού αποθέματος των Δελφών και της σύνολης περιοχής του δήμου μας». Γνωρίζεται μήπως ότι έχουν αλλοιωθεί οι εργασιακές σχέσεις στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, εδώ και χρόνια για τους συμβασιούχους, ή έχετε μάθει για απολύσεις που έχουν γίνει με την ίδια την κ. Αρβελέρ να έχει τον πρώτο λόγο; Αυτοί οι εργαζόμενοι, από εδώ ήταν. Από το Δήμο μας, μαζί και οι οικογένειες τους.Και όλα αυτά για την καλύτερη λειτουργία (δήθεν) του ΕΠΚΔ. Μάλλον συμφωνείτε με το ίδιο μοντέλο (της γαλέρας) στις εργασιακές σχέσεις όπως αυτό που περιγράψατε στην Καθημερινή φέτος το Μάιο και ίσως για το λόγο αυτό να αισθάνεστε και το λόγο της επιβράβευσης, για μια επιφανή προσωπικότητα που έχει ακριβώς τις ίδιες σκέψεις με εσάς.
    Η κ. Αρβελέρ τη συμπάθειά της για την άρχουσα τάξη δεν την έκρυψε ποτέ. Στις πάμπολλες δηλώσεις της ζητά φοροαπαλλαγές για τους εμπόρους του πολιτισμού, ακόμη και σήμερα, επειδή, λέει παράγουν (εγώ λέω εμπορεύονται) πολιτισμό και ας φορτώνονται τα βάρη τα φτωχά λαϊκά στρώματα, δηλ. εμείς που δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε ούτε κινηματογράφο πλέον, λόγω της φτώχειας που μας καταδίκασαν οι πολιτικές των αρεστών της κ. Αρβελέρ. ….Και η κ. Αρβελέρ ως δημόσιο πρόσωπο που είναι κάνει και διάφορες δηλώσεις που μάλλον τυγχάνουν ευνοϊκών σχολίων από τη μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ. Δηλώσεις όπως…. «Όταν μου λένε ότι υπάρχει κρίση, εγώ γελάω» ή «Η Ευρώπη δεν είναι μόνο τα χρήματα που δίνει. Η Ευρώπη έχει υποχρεώσεις, αλλά και εμείς έχουμε υποχρεώσεις απέναντί της. Αν ρωτήσεις έναν Έλληνα ποιες είναι οι υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στην Ευρώπη, δεν θα σου απαντήσει κανείς». Προφανώς υπονοεί ότι υποχρεώσεις είναι να πληρώνει ο Ελληνικός λαός τα υπέρογκα δάνεια και πανωτόκια που μας φέσωσαν οι κυβερνήσεις παρέα με τους εταίρους και που σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ.
 «Νομίζεις (λέει παρακάτω) ότι οι Έλληνες έχουν πάθει καθίζηση. Δεν υπάρχει ένα όραμα. Μνημόνιο-όχι μνημόνιο. Το μνημόνιο είναι όραμα; Τι θα πεις στα παιδιά; Όχι μνημόνιο, καλά, αλλά μετά; Λοιπόν, αυτό με φοβίζει πολύ περισσότερο απ’ όλα. Ότι έχασαν οι Έλληνες τη δυνατότητα -όχι της ελπίδας, την οποία έχουν εναποθέσει στους ξένους- αλλά του οράματος», δήλωσε η κ. Αρβελέρ για την σημερινή πραγματικότητα. Αυτό λοιπόν τη φοβίζει! Μην φύγουμε από τη στρούγκα. Μην τύχη και ο λαός αποφασίσει μόνος του για την τύχη του.
Και συνεχίζει η καλή κυρία…. «Κάποτε είπα κάτι και μου θύμωσε όλος ο κόσμος. Ότι περάσαμε από τα τσαρούχια στα Tod’s. Είναι μία ατάκα που όμως αν την αναλύσεις έχει αλήθεια. Από τις σκηνές της κατοχής φτάνουμε στο "πάρε δάνειο", "πάρε αυτοκίνητο", "πάρε και δεύτερο και τρίτο".Εγώ μόνο στην Ελλάδα βλέπω οικογένειες να έχουν δύο αυτοκίνητα, ένα μονό και ένα ζυγό». Μας κρύβει η κ. Αρβελέρ ότι η αναφορά της αυτή έχει να κάνει με τους κατέχοντες ίδιο  πορτοφόλι με αυτήν.
 Λοιπόν συνάδελφοι αυτά είπε η κ. Αρβελέρ μόνο σε μία της συνέντευξη (γιατί υπάρχουν και άλλες με το ίδιο μίσος για τα φτωχά λαικά στρώματα), αν λέω λοιπόν, αν συμφωνείτε με αυτούς τους χαρακτηρισμούς  ψηφίστε την για συνδημότη σας. Στη δική μου συνείδηση ούτε συνδημότης μου θα είναι ούτε συμπατριώτισσά μου. Εξ άλλου στην ίδια συνέντευξή της (στο ΑΠΕ) δήλωσε περί Χρυσής Αυγής: «Η "Χρυσή Αυγή" καλπάζει, όπως και η Χαμάς στην Παλαιστίνη. Είσαι μεγάλη γυναίκα, πας να πάρεις τις πέντε πεντάρες σου και σε περιμένει ο πεινασμένος μετανάστης να σου τις πάρει, σε παίρνει το αγόρι της Χρυσής Αυγής, σε πηγαίνει πιο κάτω, οπότε το λες στον εγγονό, στην κόρη, στον γιο. Δεν ήρθαν οι δικοί σου να σε πάνε και σε πήγε η "Χρυσή Αυγή". Oπότε να ψηφίσουμε "Χρυσή Αυγή", γιατί αυτοί θα πηγαίνουν στη θέση μας, αντί να παίρνουμε εμείς την γιαγιά την παίρνουν αυτοί»..Δεν θέλω να συνεχίσω με τις δηλώσεις της και την υποτέλειά της ξανά μανά για την ΕΕ όπως π.χ. «Προπύργιο και προμαχώνας η Ελλάδα της Ευρώπης εναντίον σε κάθε εξωτερικό εχθρό. Βοηθός και αρωγός η Ευρώπη της Ελλάδας σε κάθε αντιξοότητα σε χαλεπούς καιρούς ως τα σήμερα. Αυτό αποδεικνύει,  μεταξύ άλλων, η μέριμνα των εταίρων μας για την ανάπτυξη των υποδομών της χώρας, η υποδοχή Ελλήνων φοιτητών στα καλλίτερα πανεπιστήμια της ηπείρου, οι αγροτικές επιδοτήσεις και άλλα,  για να μη μιλήσoυμε για την διασφάλιση, χάρη στην ευρωπαϊκή
συμμαχία, των συνόρων της χώρας από κάθε ξένη βουλιμία. Σ’ αυτήν την Ευρώπη πρέπει να μείνουμε πιστοί. Τα παιδιά μας δεν θα μας συγχωρήσουν ποτέ, αν δεν πρυτανεύσει στις αποφάσεις μας το εθνικό συμφέρον». Ούτε θέλω να αναμασήσω τις  διάφορες θεωρίες της για τους έλληνες, τους πόντιους κλπ
  Από εμάς τη Λαϊκή Συσπείρωση ένα μεγάλο ΟΧΙ στην πρόταση του κ. Δήμαρχου , που μάλιστα το καλοκαίρι (για να μη ξεχνιόμαστε) τον περιγελούσε και τώρα  δείχνοντας τη μεγαλοθυμία του, την τιμά κάνοντάς την επίτιμη δημότη.

5 σχόλια:

 1. το πατρικο της ονομα (γλυκατζη) εχει καμια σχεση με τους μικρασιατες του ανατολικου συνοικισμου της ιτεας?
  εαν εχει καταγωγη απο την ιτεα -λεμε εαν-, μπορει να μας πει εαν το αναφερει αυτο ποτε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αφού «εισέπραξε», με την ευρύτερη έννοια του όρου, αυτά που είχαν να «προσφέρουν» τα κόμματα της αρπαγής και της ρεμούλας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και αφού ενδύθηκε το φωτοστέφανο της μεγάλης Ελληνίδας (!) η διεθνούς φήμης ακαδημαϊκός και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών Κυρία Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, μίλησε για τους καθημαγμένους Έλληνες των μνημονίων με τα «καλύτερα» λόγια:

  «Οι Έλληνες αυτή τη στιγμή πάνε με όποιον δίνει τα λεφτά. Είναι άσχημο αυτό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια»

  Την ανακάλυψε εντέλει την αλήθεια η κυρία Ελένη,
  τη βρήκε στις ουρές των συσσιτίων,
  στην απελπισία των δύο εκατομμυρίων ανέργων,
  στα χιλιάδες λουκέτα,
  στην κατάθλιψη των νέων,
  στον υποσιτισμό των μικρών παιδιών,
  στους χιλιάδες απελπισμένους που πέρασαν τη θηλιά του θανάτου στο λαιμό τους…

  Μίλησε και για την Ελλάδα της «εμφύλιας κρίσης» ως πρόεδρος του διεθνούς ιδρύματος Σοστάκοβιτς, «ο οποίος είναι ίσως ο μεγαλύτερος μουσικός της εποχής μας και που έχει κάνει την ενορχήστρωση του ύμνου του ΕΛΑΣ, αλλά μου είπαν, δε μπορούμε να παίξουμε τον ύμνο του ΕΛΑΣ σε δημόσιο κτίριο…» για να καταλήξει: «Νομίζω ότι φταίει η εμφυλιακή κρίση. Δεν πάψαμε ποτέ να είμαστε σε εμφύλιο πόλεμο»

  Έκανε προβλέψεις και αξιολογήσεις (τρομάρα της) η Μεγάλη Ελληνιδα: «Αν με ρωτούσες από πού να αρχίσουμε, θα σου έλεγα ότι αν ο Μητσοτάκης κάνει καλή δουλειά, νομίζω θα την κάνει, θα καταφέρουμε κάτι. Νομίζω ότι αν δεν τα καταφέρει αυτός, δεν θα τα καταφέρει κανένας. Είμαι αισιόδοξη. Νομίζω ότι οι δυο τους τώρα, Σαμαράς και Βενιζέλος, θα τα καταφέρουν…»

  Έτσι νομίζει η κυρία ακαδημαϊκός, να της χαλάσουμε το χατίρι; Ακαδημαϊκού χαρακτήρα οι επισημάνσεις της Πρυτάνεως!

  Έχει και Γκραν Φινάλε, όπως σε όλες τις παραστάσεις των τσίρκων: «…δε θα είμαι αισιόδοξη αν η "Χρυσή Αυγή" πάρει μεγάλα ποσοστά. Εκεί, τα πράγματα θα δυσκολέψουνε, γιατί τότε οι Ευρωπαίοι θα πούνε "τώρα κάντε ό,τι θέλετε". Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει, γελάνε. Αλλά με τη "Χρυσή Αυγή" δεν γελάνε καθόλου».

  Εμείς να δείτε πως γελάμε κυρία Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ με ασυναρτησίες σας και τον μνημονιακό σας οίστρο…
  Θα μου πείτε έτσι μιλάτε εσείς οι «μορφωμένοι» ακαδημαϊκοί…

  Ε, λοιπόν θα σας απαντήσω κι εγώ με τη γλώσσα που μιλάμε εμείς οι «πεζοδρομιακοί»

  Άσε μας στον πόνο μας κυρά μου, και άντε σπιτάκι σου να πλύνεις κάνα πιάτο…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο.. ζωολογικός κήπος (!!) του Δήμου Δελφών εμπλουτίζεται..
  Από τα παχύδερμα (Πάγκαλος), περάσαμε στα πιθηκοειδή..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η αναγνώριση της Αρβελέρ είναι διεθνής. Την φήμη της δεν μπορεί να την γρατζουνίσει η αμαθής κακοήθεια ελάχιστων αριστεροδεξιοακραίων της Φωκίδας, που τους φταίνε όλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο μαζοχισμός ορισμένων και η αρέσκειά τους να υβρίζονται από διεθνώς αναγνωρισμένες “προσωπικότητες”, χρήζει ιατρικής γνωμάτευσης και ίσως συνεχούς παρακολούθησης. Εκτός και εάν η απόλυτη πίστη στον κάνοντα την πρόταση για την επιβράβευση, αποτελεί το φάρμακο δια πάσα νόσο και………

   Διαγραφή