Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Ρήξη Παναγιωτόπουλου με τον Βουλευτή Φωκίδας... για πολιτική απομόνωση και περιφρονητική στάση κατηγορεί τον Κωστοπαναγιώτου ο δήμαρχος Δελφών...

           Ανακοίνωση δημάρχου Δελφών        “Απαξιωτική αντιμετώπιση του Γ.Γ. Δημοσίας Τάξης προς τον Δήμο Δελφών”. 

   Ο Δήμαρχος Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, στις 09 Σεπτέμβρη 2016 απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Αναγνωστάκη, ζητώντας του κατεπειγόντως συνάντηση για το θέμα της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών τμημάτων. 

Εν συνεχεία, στις 14/09/2016 ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών, το οποίο απαίτησε τη μη κατάργηση των Α.Τ. Δελφών και Γραβιάς, και ταυτόχρονα αποφάσισε την αγωνιστική κινητοποίηση στο Χάνι της Γραβιάς που πραγματοποιήσαμε στις 30 Σεπτέμβρη.

  Την περασμένη Δευτέρα, εμμέσως (δια της Ένωσης Αστυνομικών Φωκίδας) πληροφορηθήκαμε για μια συνάντηση σχετική με το θέμα, ορισμένη για την Πέμπτη 06/10/2016 στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα, για την οποία μας ζήτησαν να παρευρεθούμε, έχοντας ενημερώσει την ηγεσία του Υπουργείου.

Σήμερα, Πέμπτη 06/10/2016, ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Λουκά Αναγνωστόπουλο και Νίκο Μολιώτη, κατήλθαν στην Αθήνα και στο γραφείο του Γ.Γ. Προστασίας του Πολίτη.

Στη συνάντηση παρευρίσκονταν ακόμα ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Κωστοπαναγιώτου και οι συνδικαλιστές αστυνομικοί κ.κ. Παρασκευάς και Δελής.

 Στην έναρξη της συνάντησης, ο Δήμαρχος Δελφών επεσήμανε την αντιθεσμική διαδικασία που ακολουθήθηκε με το να μην καλείται ο Δήμος Δελφών παρά το κατεπείγον (εδώ και ένα μήνα…) αίτημά του, αλλά να καλείται εμμέσως δια της Ένωσης Αστυνομικών Φωκίδας.

 Στην παρατήρηση αυτή ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου αντέτεινε ότι έτσι και αλλιώς η συνάντηση δεν έχει νόημα και μας διευκρίνισε ότι ο Δήμος Δελφών δεν είναι προσκεκλημένος στην συνάντηση δείχνοντάς μας την πόρτα της εξόδου.

 Αμέσως αποχωρήσαμε από την διαδικασία και την σύσκεψη, καταγγέλλοντας την προκλητική και περιφρονητική συμπεριφορά του  Γενικού Γραμματέα.

 Καταγγέλλουμε στο λαό του Δήμου Δελφών την αλαζονική, αντιδημοκρατική και αντιθεσμική συμπεριφορά ενός υψηλόβαθμου κυβερνητικού παράγοντα, όπως ο σημερινός Γ.Γ του Υπουργείου, αλλά και το παραβάν που επιχειρεί να ρίξει για το Δήμο Δελφών σε όλα τα υπουργεία και τα κυβερνητικά γραφεία ο Βουλευτής του νομού μας, ο οποίος σήμερα όχι μόνο δεν υπερασπίστηκε ως όφειλε τη θεσμική υπόσταση του Δήμου Δελφών, αλλά αντίθετα απαθής έδειχνε ικανοποιημένος από την περιφρονητική προς τον δήμο μας και τους δημότες συμπεριφορά του  Γενικού Γραμματέα

 Η υπομονή μας τελείωσε. Στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών και των χιλιάδων επισκεπτών μας ο Δήμος μας έδωσε, δίνει και θα δώσει μέχρι τέλους τον αγώνα.

 Ο καθένας πλέον ας αναλάβει τις ευθύνες του. Καθιστούμε από σήμερα υπεύθυνους αυτούς που λαμβάνουν τις σχετικές αποφάσεις για την υποβάθμιση του επιπέδου και του αισθήματος ασφάλειας στον τόπο μας που με μαθηματική ακρίβεια προβλέπουμε ότι θα προκύψει μετά την εφαρμογή των προαναγγελθέντων μέτρων.

 Ως Δημοτική Αρχή εκλεγήκαμε γνήσια ανεξάρτητοι και έχουμε δώσει σταθερό αγώνα για να υπερασπιστούμε τη στάση μας μακριά από κομματικά παιχνίδια. Κάποιοι αυτό αντί να το εκτιμήσουν, το εκλαμβάνουν ως αδυναμία.

Αν νομίζουν οι κύριοι αυτοί ότι θα «ψεκάσουν» τον Δήμο Δελφών όπως ψεκάζουν τους συνταξιούχους, είναι πολύ γελασμένοι!

6 σχόλια:

 1. Υπομονή. Πολύ σύντομα ο Κωστοπαναγιώτου και η αριστεροακροδεξιά κυβέρνηση που στηρίζει σε βάρος των συμφερόντων του τόπου, θα είναι πολιτικό παρελθόν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. «Αφού σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης στο χάνι της Γραβιάς ,γύρισε στα Σάλωνα και αρματωμένος κάθισε στο αναπαλαιωμένο αρχοντικό του σχεδιάζοντας την επόμενη μάχη εναντίον των άπιστων της ΕΛ.ΑΣ.
  Την επομένη ο άπιστος Δρόσος τον έπεισε ΕΜΜΕΣΩΣ να συναντηθεί με τον πασά της Μεσογείων, παρουσία του τοπικού μας πασά και αυτός ΑΜΕΣΩΣ το δέχτηκε και τον επισκέφτηκε……………………………………………..έφυγε φοβισμένος ………γλύτωσε τον αποκεφαλισμό……»

  Αυτή ,περίπου, θα ήταν η περιγραφή του ιστορικού συμβούλου του Δημάρχου για τα καμώματά του.
  Δεν υπάρχει ίχνος αξιοπρέπειας ,πλέον, σε αυτό το Δήμο;;!!
  Είναι δυνατόν να περιφρονείται και να καλείται ΕΜΜΕΣΩΣ(από τους Συνδικαλιστές) ο Δήμαρχος Δελφών και να το αποδέχεται ΑΜΕΣΩΣ;;!!
  Είναι δυνατόν να αποδέχεται την αποπομπή του ,από το Γεν.Γραμματέα (πρώην Δήμαρχο) ενός Υπουργείου (σε Δημόσιο χώρο), και να μην «διαλύει» κυριολεκτικά ολόκληρο το κτίριο ,φεύγοντας μάλιστα με την ουρά στα σκέλια;;!!
  Κ. Παναγιωτόπουλε ,μπορείς (αφού το τραβάει ο οργανισμός σου) να φας όσες ΦΑΠΕΣ αντέχεις ,είτε ΕΜΜΕΣΩΣ ,είτε ΑΜΕΣΩΣ!!
  Ο Δήμος όμως Δελφών ,αυτή ιστορική και υπερήφανη περιοχή, δεν επιτρέπεται να είναι ουραγός και κομπάρσος των εξελίξεων.
  ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΗΣ ΦΑΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΤΥΧΗΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
  «ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΛΕΥΗ ΤΩΝ ΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΩΝ»
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 1. η αναδιοργάνωση των ΑΤ είναι γενική και δεν αφορά μόνο τη Φωκίδα.
  2. ληστείες και ένα σωρό παρανομίες γίνονται και όλα αυτά τα χρόνια, παρότι δεν έχει πειράξει κανείς τα ΑΤ
  3. οι όψιμοι υπερασπιστές του λαού, αυτοί που χτυπιούνται κάτω ως οκτάποδες, κάθε φορά που βρίσκουν αφορμή να κατηγορήσουν τον Σύριζα, έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και τον λαό του Δήμου αλλά και τη Φωκίδα. Αυτοί δεν είναι που ήταν στυλοβάτες για χρόνια ενός συστήματος που διέλυσε τον Δήμο και έχει καταδικάσει τη Φωκίδα ολόκληρη στη φτώχεια και στην υπανάπτυξη; Αυτοί δεν είναι;
  4. δεν είναι παράδοξο καθόλου, το έχει καταλάβει ο κόσμος, πώς παίζεται το παιχνίδι: Κάθε φορά που το "κέντρο" δίνει εντολή στις "περιφερειακές" του δυνάμεις να κάνουν σαματά και να σηκώσουν κουρνιαχτό, με την ελπίδα ότι θα ζοριστεί άγρια ο Τσίπρας, θα πέσει και θα πάει σε εκλογές και ...τσουκ, θα ξαναπάρουν την κουτάλα οι δεξιούληδο-πασόκοι που χρεοκόπησαν και δήμους και τη χώρα!
  5. κούνια που σας κούναγε! Άλλα 3 χρονάκια εκεί, στη ...φορμόλη!...και έχουμε και για μετά.
  6. τα προβλήματα του Δήμου και του Νομού να φροντίσετε να τα λύσετε, όπως έχετε υποσχεθεί! Δεν μπορεί από τη μιά να λέτε "δεν έχουμε λεφτά" και μετά να κατηγορείτε τον Τσίπρα, λες και αυτός έχει και δεν δίνει! Άμα δεν μπορείτε, να παραιτηθείτε εσείς, όχι ο Τσίπρας! Ορίστε μας!
  7. άντε βρέστε τίποτα άλλο φανταχτερό και γκλάμουρους σαν την πολιτιστική πρωτεύουσα να έχετε να παίζετε ότι δήθεν και τάχα μου κάτι κάνετε για τους δημότες και αφήστε τον βουλευτή και τον Τσίπρα. Αυτοί κάνουν ό,τι μπορούν μέσα στο χάος που τους αφήσατε εσείς, της ΝΔ και τα συνεταιράκια σας του ΠΑΣΟΚ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είναι πικρή η αλήθεια: Η συρρίκνωση των Α.Τ. είναι μονόδρομος. Το Κράτος δεν έχει λεφτά για να διατηρεί μικρά Αστυνομικά Τμήματα, όπως της Γραβιάς. Αυτοί πού παριστάνουν τον ευαίσθητο και υποτίθεται ότι αγωνίζονται για τα κεκτημένα του παρελθόντος ζούν σε άλλο κόσμο. Νομίζουν ότι θα κερδίσουν ψηφαλάκια και ... θα σώσουν τον τόπο με ανούσιες διαμαρτυρίες και παραγοντιλήκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι ΣΥΡΙΖΟφύλακες γράψτε και κάτι δικό σας επιτέλους. Αφήστε τις copy paste(s) φλύαρες ανοησίες που σας λανσάρουν οι αγράμματοι του Μαξίμου και κυρίως μην αναπαράγετε τα περί χάους. Ο δημιουργός του χάους, των κλειστών τραπεζών, των κλειστών επιχειρήσεων, των κλειστών καναλιών, των cc κ.λ.π είναι ο Τσίπρας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ ΟΡΕ ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΟΡΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ......ΒΟΛΕΥΤΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΛΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟΥ?ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ.........ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΕ ΟΙ ΑΡΜΑΤΩΛΟΙ?ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΚΑΛΟ ΠΕΤΑΝΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ?ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΟΡΕ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή