Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Αποκάλυψη Παναγιωτόπουλου για τις ανεξέλεγκτες χωματερές του Δήμου Δελφών ... Οι Γαλλικοί Μώλοι Ιτέας είναι περιοχή της Κτηματικής Υπηρεσίας Φωκίδας !!! ποια η αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής...;;


 


  
   Με μια όχι και τόσο επιτυχή ανακοίνωση ο δήμαρχος Δελφών αποπειράται να εξηγήσει στους δημότες περί των συνεχώς δημιουργούμενων ανεξέλεγκτων χωματερών στην παραθαλάσσια ζώνη του Δήμου Δελφών...

  Κατ αρχήν, να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες δημιουργείται Επιτροπή Πολιτών που θα κινηθεί νομικά πλέον για τα περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής μας. 

 Κατά δεύτερον οι Πολίτες-Δημότες  γνωρίζουν καλώς που θα απευθύνουν τις ευθύνες και τίνος φορέα αρμοδιότητα είναι το θαλάσσιο μέτωπο του Δήμου Δελφών. 

   Είναι λοιπόν, αυτονόητο πως οι επιβαρυμένες περιοχές που έχουμε αναδείξει πρώτοι, είναι αρμοδιότητος δύο φορέων: του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος και της Κτηματικής Υπηρεσίας Φωκίδος... 

  Κυρίως η απαράδεκτη, εγκληματική σε βάρος της δημόσιας υγείας, ανεξέλεγκτη χωματερή των Γαλλικών Μώλων Ιτέας, με την οποία έχουμε ασχοληθεί από ετών, απ' όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή (η οποία εκπροσωπείται στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο)  είχε αρχίσει να "γεμίζει" τον περιβάλλοντα χώρο των παλαιών αθλητικών εγκαταστάσεων του Αστέρα Ιτέας και το Λιμεναρχείο να επιτρέπει την εγκατάσταση "νοικοκυριών" Ρομά,  είναι αρμοδιότητα της Κτηματικής Υπηρεσίας Φωκίδος... 

  Δεν μπορεί λοιπόν ο Δήμος Δελφών να παρέμβει και να καθαρίσει το μέρος όπου πάει ο κάθε "συνειδητοποημένος καταναλωτής" και πετάει τους καναπέδες του και τα φυτοφάρμακά του, χωρίς,  η αρμόδια για την περιοχή ευθύνης της,  Κτηματική Υπηρεσία,  να κινηθεί αρμοδίως...

 Πόσες φορές και για ποιες περιοχές της,  υψηλού κινδύνου Δημόσιας Υγείας,  έχει κινηθεί η συγκεκριμένη Υπηρεσία; 

 Συνεπώς δήμαρχε, ναι μεν, οφείλεις να ενημερώνεις γενικόλογα τους δημότες για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν και για την περιοχή ευθύνης του κάθε φορέα, παράλληλα όμως δεν μπορείς να μένεις μόνον σε αυτό! Ο Δήμος Δελφών οφείλει να γίνεται η ομπρέλλα που θα διαχειρίζεται όλα τα θέματα... όσο ακόμη δεν γίνεται γερμανικός!

   Ποια είναι η δική σου πρωτοβουλία ώστε με συνεργασία να εξυγιανθεί η κατάσταση; 
 Ναι, θα πρέπει να  αποκτήσουν οι δημότες υγιειονομική συνείδηση αλλά  και τον φόβο της αστυνόμευσης και των συνεπειών των πράξεών τους...
  Επικοινώνησες ως δήμαρχος με την αρμόδια Υπηρεσία;  
  Δεν διαβάσαμε πουθενά να υποδεικνύεις το λάθος ή τον υπεύθυνο! 
 Μόνο με "άμυνα" στην αντιπολίτευση δεν κερδίζονται οι αγώνες τους οποίους δεχόμαστε καλοπροαίρετα ότι επιθυμείς να κερδίσεις για τους πολίτες...

  Παρεμπιπτόντως και η Ιτέα, περιοχή του Δήμου Δελφών είναι, σε περίπτωση που το αγνοείς...
 

   Ή επειδή οι Γαλλικοί Μώλοι δεν είναι περιοχή ευθύνης του Δήμου, να αναζητήσουμε  "έωλους στόχους"...;

 

 Εκτός εάν υπάρχει κάτι που μας διαφεύγει...


                                          Η ανακοίνωση...

 “Η πραγματικότητα για τις χωματερές του Δήμου Δελφών” 

   Τις τελευταίες μέρες διατυπώνεται από ετερόκλητες πηγές αλλά με προφανή σύμπττωση στόχευσης μια διαστρεβλωτική και έωλη κριτική με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων και την παραπλάνηση των συνδημοτών μας αναφορικά με το ζήτημα των αναξέλεγκτων χωματερών και τις εν γένει περιβαλλοντικές υποχρεώσεις του δήμου. 

  Για άλλη μια φορά η πραγματικότητα δεν είναι όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί προς τους συμπολίτες μας. 

  Η πραγματικότητα είναι ότι ο Δήμος Δελφών έχει κλείσει τις ανεξέλεγκτες χωματερές, τη στιγμή που το πεδίο της αρμοδιότητάς του είναι μόνο η ευθύνη της διατήρησης των αποκατεστημένων χωματερών. 

  Παρόλα αυτά, συνεχώς δημιουργούνται νέοι χώροι ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων, τους οποίους η δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει διαρκώς, χωρίς κάτι τέτοιο να άπτεται της αρμοδιότητάς της. 

   Γεγονός που πρέπει να γνωρίζουν οι συνδημότες μας, αφού το παραγνωρίζουν εσκεμμένα όσοι σπεύδουν να ασκήσουν "κριτική", αδιαφορώντας για την παραχάραξη της αλήθειας την παραπληροφόρηση των συμπολιτών μας και την έκπτωση του δημόσιου λόγου, αλλά ενδιαφερόμενοι πάντα και μόνο για την πρόκληση εφήμερων μικροεντυπώσεων προς όφελός τους. 

   Επιπρόσθετα, αποκαταστήσαμε την τοξική βόβμα της Κερατόραχης προχωρώντας στη μεταφόρτωση των απορριμμάτων του Δήμου Δελφών σε αδειοδοτήμενο Χ.Υ.Τ.Α. Τη φετινή χρονιά το κόψιμο των χόρτων ξεκίνησε από νωρίς και περαιώθηκε με επιτυχία εντός κι εκτός αστικού ιστού σε Άμφισσα και Ιτέα. Αντιμετωπίστηκε επιτυχώς η μεγάλη εισροή επισκεπτών σε τουριστικές πόλεις του δήμου μας. 

  Ενδεικτικά μόνο, η εικόνα των Δελφών τη φετινή περίοδο δεν παρουσιάζει καμία αναλογία με την αντίστοιχη προ δύο ετών. 
  Η δουλειά που γίνεται αποδεικνύεται και από το ότι η Αντιπολίτευση "κυνηγά" εναγωνίως κ όπου μπορεί, ή όπου νομίζει ότι μπορεί, και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων κόντρα στην πραγματικότητα και στην κατανομή αρμοδιοτήτων, δείγματα "εγκατάλειψης" διαφόρων περιοχών, αγνοώντας παράλληλα τόσο την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία για τους ΟΤΑ όσο και την έλλειψη προσωπικού σε αυτούς. 
  Για τη δημοτική Αρχή είναι μία ακόμα απόδειξη ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας.

7 σχόλια:

  1. ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ (ΕΣΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΕ-ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ- ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΑ)ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗ ΦΥΛΑΞΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΛΠ ????
    ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ..ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή σε μια οικογένεια όταν η μάνα είναι ανίκανη να καθαρίσει και ένα μέρος του σπιτιού βρωμάει ο πατέρας πρέπει να βγαίνει στο μπαλκόνι και να λέει στους γείτονες: Δε φταίω εγώ αν σας μυρίζει. Είναι αρμοδιότητα της γυναίκας μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ Ή ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας είναι η πρόεδρος της κοινότητας Κίρρας ,εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο Παναγιωτόπουλου!!
    Τη κυρία αυτή κατηγορούν οι συντάκτες του Δελτίου Τύπου του Δήμου;;!!
    Τη συνεργάτιδα σας κατηγορείτε κ. Δήμαρχε;;!!
    Και οι δύο, τυπικά και ουσιαστικά , είστε κατηγορούμενοι στη συνείδηση των πολιτών της Ιτέας ,τόσο για αμέλεια ,όσο και για απραξία!!
    Προκαλείτε τους δημότες σας . Υπηρετείτε έμμισθα το θεσμό ,στοιχίζετε περίπου 800.000 ΕΥΡΩ το χρόνο και πρέπει να αποδεικνύετε με έργα και αποτελέσματα τόσο τη σκοπιμότητα ,όσο και τη χρησιμότητα των αξιωμάτων σας!!
    «Η χειρότερη αρρώστια ,είναι τα πλαστά λόγια» σύμφωνα με τον Αισχύλο.
    «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους για όλο τον καιρό , αλλά όχι όλους για όλο τον καιρό» έλεγε ο Αβραάμ Λίνκολν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν δημότη ότι είναι για τα πανηγύρια, για τα φωκικά, για τα σόγια τους και φυσικά για τη τσέπη τους.
    Δεν τιμούν ούτε τις καρέκλες τους ούτε τους μισθούς τους. Ανεβήκανε στο δήμο σαν επιδρομείς για λάφυρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΩ Ο Κ. ΤΑΓΚΑΛΗΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕ ΠΡΙΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΑΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΛΑΦΥΡΑ ΣΟΓΙΑ ΤΣΕΠΕΣ ΚΛΠ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΩΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ...... ΒΡΡΡΡΡΡΡΤΤΤΤΤΤΤΤ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΩΣ ΑΝΟΥΓΟΥΝΕ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠ ΤΟΥ '95....

      Διαγραφή
    2. για το ΤΑΣ και τα βουλευματα λες?

      Διαγραφή