Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας: ο Δήμαρχος Δελφών απέλυσε τις σχολικές καθαρίστριες για να προσλάβει τα «δικά μας παιδιά»...


 Αποτέλεσμα εικόνας για σχολικές καθαριστριες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ (ΑΜΦΙΣΣΑ)
 – ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ 

  Τα παιγνίδια διαφόρων δημάρχων σε βάρος των σχολικών καθαριστριών συνεχίζονται.

   Μετά το Δήμο Άρτας, τη σκυτάλη έλαβε ο Δήμος Δελφών (Άμφισσα), ο οποίος στο όνομα δήθεν της αξιοκρατίας, αντί να επαναπροσλάβει τις ήδη εργαζόμενες καθαρίστριες στα σχολεία του Δήμου, όπως έχει νομική και ηθική υποχρέωση, προχώρησε σε «Προκήρυξη» για την πλήρωση των θέσεων με συμβάσεις μίσθωσης έργου.


  Παρά το γεγονός ότι, εδώ και χρόνια, σύμφωνα και με τις σαφέστατες κατευθυντήριες οδηγίες και εγκυκλίους των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών, συστήνεται στους  Δήμους και τις σχολικές επιτροπές να προχωρούν στην τοποθέτηση προς εργασία των  ήδη εργαζόμενων σχολικών καθαριστριών, ο Δήμος Δελφών προσπαθεί, μέσα από δήθεν αξιοκρατικές διαδικασίες, να αποκλείσει τις ήδη εργαζόμενες και να «προσλάβει» στις θέσεις τους τα «δικά μας  παιδιά».


  Σημειώνεται ότι, η απασχόληση των καθαριστριών για κάθε σχολικό έτος δεν εμπίπτει καθόλου στις διαδικασίες προσλήψεων (μέσω ΑΣΕΠ), αφού η μορφή της απασχόλησης τους είναι αυτή της «μίσθωσης έργου» (δηλαδή μια ιδιότυπη εργασιακή σχέση που έχει στοιχεία αυτοαπασχόλησης / εργολαβίας), την οποία η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει εδώ και χρόνια


  Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω, ο Δήμος Δελφών για να δείξει ότι δήθεν τηρεί αξιοκρατικές διαδικασίες, προχώρησε σε μια παρωδία «Προκήρυξη – Διαγωνισμό» για την απασχόληση των καθαριστριών στα σχολεία της αρμοδιότητάς του.


  Και τούτο διότι: 
 α) δεν δημοσιοποιήθηκε ούτε αναρτήθηκε πουθενά η Προκήρυξη,
  β) η ανακοίνωση αναφέρεται σε άσχετο νόμο (Ν. 4077 για τον Αστικό Κώδικα)!, 
 γ) δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις της εγκυκλίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (φορέας του Υπουργείου Παιδείας που υλοποιεί το έργο της καθαριότητας στα σχολεία) και δ) δεν τηρήθηκε καν η αρχή της ισότητας, αφού η μοριοδότηση αυθαίρετα και παράνομα έγινε αποκλειστικά και μόνο με βάση το χρόνο ανεργίας (χωρίς το κριτήριο της προϋπηρεσίας στο εργασιακό αντικείμενο) και ε) στους πίνακες δεν αναφέρεται καθόλου ο τρόπος μοριοδότησης!


  Όλα αυτά ο Δήμος Δελφών τα θεωρεί αξιοκρατική διαδικασία!


  Αναμενόμενο αποτέλεσμα της παραπάνω αυθαιρεσίας και παρανομίας, ήταν να αποκλειστούν από την εργασία τους οι ήδη εργαζόμενες σχολικές καθαρίστριες!


   Η Ομοσπονδία μας, εκπροσωπώντας τις χιλιάδες σχολικές καθαρίστριες, καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις αυτές και απαιτεί  από το  Δήμο  Δελφών και τη Σχολική Επιτροπή να ακυρώσουν το παράνομο διαγωνισμό και να προχωρήσουν άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις στην υπογραφή των συμβάσεων εργασίας με όλες τις (ήδη) εργαζόμενες εδώ και χρόνια στην καθαριότητα των σχολείων, ως οφείλουν σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις σχετικές εγκυκλίους.
 

1 σχόλιο:

  1. 'Ολα αυτά τα χρόνια που Κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, γέμισε τις υπηρεσίες με Καθαρίστριες, τις Τράπεζες με φύλακες, που μετά έκαναν μετάταξη και έγιναν υπάλληλοι και αργότερα Διευθυντές και τα σύνορα με συνοριοφύλακες, οι οποίοι μόνο σύνορα δε φύλαξαν.Φυσικά με επιλογή από τις κλαδικές.Κάποια στιγμή ανακάλυψε την αξιοκρατία και τη μοριοδότηση.Οπότε, μετά από 10- 20 χρόνια, όλοι οι άνεργοι, βρίσκουν μπροστά τους όλους αυτούς που είχαν προσληφθεί με τις "αξιοκρατικές" διαδικασίες" των κλαδικών.Ε, ας φάει και κανένας άλλος ψωμί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή