Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Χαλιορής: Το αριστερό ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης είναι το μεγαλείο της ανηθικότητάς της…

 «Αρχή άνδρα δείκνυσι», έγραφε ο Σοφοκλής γύρω στο 442π.Χ στην «Αντιγόνη», μια αποφθεγματική φράση τόσο σοφή και αξιακά διαχρονικώς σταθερή. 
 Αποτέλεσμα εικόνας για χαλιορης
   Επιβεβαιώνεται, ακόμα πολλούς αιώνες μετά, κρίνοντας κανείς την πολιτική κατάσταση, που εξακολουθεί να βιώνει η χώρα μας. 
 Ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απεδείχθησαν ελλιπέστατοι, κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά και των προσδοκιών που είχαν δημιουργήσει, ακόμη και σε όσους τους εμπιστεύτηκαν τη διακυβέρνηση και την τύχη της χώρας. 
  20 Σεπτεμβρίου 2015 ήταν, όταν οι Έλληνες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

   Απεδείχθη, ότι σκοπός τους ήταν απλώς η διακυβέρνηση. Χωρίς στόχους, χωρίς πλαίσιο δεοντολογίας, χωρίς γνώσεις διαχείρισης και ικανότητεςυλοποίησης. Το αριστερό ηθικό πλεονέκτημα για το οποίο επαίρεται η συγκεκριμένη κυβέρνηση, δεν είναι άλλο από το μεγαλείο της ανηθικότητας το οποίο τη χαρακτηρίζει.

   Μία αναδρομή στο παρελθόν, κατά τους μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συγκλονίζει. Μετά το οδυνηρό καλοκαίρι του 2015 η αγορά εξακολουθεί να κινείται στο πλαίσιο, που επιβάλλουν τα capitalcontrols, σε συνδυασμό με τις ολέθριες συνέπειες ενός αδικαιολόγητου δημοψηφίσματος. Μια αγορά, που αργοπεθαίνει χάρη στην επιβολή του αυξημένου ΕΝΦΙΑ, που κατά τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις θα καταργούσαν, αλλά και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, που νομοθετήθηκε με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του κυρίου Κατρούγκαλου, κατακρεουργώντας την αξιοπρέπειατων ελευθέρων επαγγελματιών και των αγροτών, αφήνοντας κάθε εξαγγελία τους μετέωρη. 

  Μηδενική στήριξη της επιχειρηματικότητας με απροσπέλαστα εμπόδια να υψώνονται και την ανεργία να έχει αγγίξει πρωτοφανή επίπεδα. Συνταξιούχοι είδαν το ΕΚΑΣ να εξανεμίζεται και τις επικουρικές συντάξεις να μειώνονται, τη στιγμή που οι κυβερνώντες διατείνονταν την επιστροφή της 13ης σύνταξης ως δώρο Χριστουγέννων. Η δυσχερής αγοραστική δυνατότητα των πολιτών έχει φτάσει σε επίπεδα άνευ προηγουμένου μετά το πακέτο των έμμεσων φόρων, το οποίο περικλείει την αύξηση του ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές και την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, με κορωνίδα όλων, την αύξηση του ανώτερου συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% Κανένα κοστολογημένο πρόγραμμα, καμία ουσιαστικήπροσπάθεια χάραξης πορείας για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Μόνο κοινωνική ισοπέδωση και εφαρμογή διχαστικής πολιτικής ασκείται. 

  Η διατήρηση του κρατισμού και οι αλόγιστες δαπάνες ενισχύονται, η αύξηση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας διατηρούνται με αυξητική τάση με άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση των κρατικών εσόδων.
  Η απειλή για την έξοδο της χώρας τόσο από τη ζώνη του Ευρώ, όσο και από τη ζώνη Σένγκεν πάντα ορατή και οι χειρισμοί του κυρίου Τσίπρα, προσωπικά, και των αρμοδίων Υπουργών του στο θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, ερασιτεχνικοί με τη χώρα μας να αποτελεί διάδρομο εισόδου για όποιον επιθυμεί να μεταβεί προς την Ευρώπη ανεμπόδιστα. 
 Η ισοπέδωση της αξιοπιστίας της χώρας μας στο εξωτερικό είναι αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού, όπως και οι μηδενικές προσπάθειες ανατροπής της. 

  Οι νέοι επιστήμονες, σε τρομακτικά ποσοστά, αναζητούν ένα αξιόπιστο, υγιές και οικονομικά αξιοπρεπές, εργασιακό περιβάλλον, αφήνοντας την Ελλάδα με το βλέμμα στραμμένο προς τις χώρες της Ευρώπης. 

  Δεν υπάρχει πια αμφιβολία, ότι ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι πλέον επικίνδυνοι. Όσο παραμένουν στην εξουσία, που τόσο λαχτάρησαν, άλλο τόσο η θέση της χώρας μας δυσχεραίνει. 
 Η λύση είναι πάντα στα χέρια των πολιτών. 

 Κωνσταντίνος Εμ.Χαλιορής
 Οικονομολόγος

11 σχόλια:

  1. Μα τόσο γελοίος?? Μιλάει το κόμμα της Ζιμενς, των θαλασσοδανειων, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε και τώρα τρέχουμε και δεν φθάνουμε?? Μην προσβάλλουν την νοημοσύνη μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέτοιες αντιλήψεις, ιδεοληψίες και εμπάθειες σαν αυτές που διατυπώνει ο πρώτος σχολιαστής, που πρόθυμα έφαγε το σανό της σκανδαλολογίας που τον τάισαν, έφεραν τους παλαβούς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία και σήμερα είμαστε ακόμα αλυσοδεμένοι στα μνημόνια του ΓΑΠ με κλειστές Τράπεζες, την κοινωνία να παραπαίει, την παιδεία να υποβαθμίζεται και τους λαθρο να έχουν καταλάβει τις πόλεις και τα νησιά μας. Γι΄ αυτά και πολλά άλλα είναι υπεύθυνοι όσοι κυβερνάνε σήμερα, οι ηλίθιοι που τους πίστεψαν, τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και κάποιοι της Ν.Δ, που προσκολλήθηκαν στην εξουσία για να συνεχίσουν το πάρτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πάρτι έχει τελειώσει, αυτό το έχουν καταλάβει όλοι, τώρα συμμαζεύονται τα ασυμμάζευτα της 40ετιας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
    Τα υπόλοιπα είναι αλλά λόγια να αγαπιόμαστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α, και θα συνιστούσα στον κύριο ή να είναι επώνυμος και αγενής ή ανώνυμος και ευγενής....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ "ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης ήταν τα καλύτερα για την Ελλάδα μέχρι που ήρθαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το πάρτι της νέας διαπλοκής τώρα άρχισε με τον Βαρουφάκη, τον Καλογρίτσα, τα βοσκοτόπια, τις νέες άδειες, τα ποσοστά, τη διαχείριση των κονδυλίων για τους λάθρο, τους μετακλητούς κ.λ.π. Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς έγινε σύντομο ανέκδοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σαράντα χρόνια της μεταπολίτευσης ήταν τα καλύτερα για τα λαμόγια, τους νταβατζήδες των δημόσιων έργων και των ΜΜΕ, τους κομματικούς που έφαγαν όλα τα προγράμματα και τους αφισοκολλητές που διορίστηκαν στο Δημόσιο.

      Διαγραφή
    2. Έφτασε μέχρι την Άμφισσα η γνωστή "κασέτα" της ...μουρουτιάδας; Τα δίνουν όλα τα κόμματα της μίζας, της διαπλοκής και της χρεοκοπίας μπας και ... αλλά δεν τραβάει το "ζωντανό"... Σέρνεται ντιπ το έρμο! Βγαίνουν και κάτι δημοσκοπήσεις τελευταία και όσο να πεις, ένα άγχος το έχουν οι ΝΔΠασόκοΠοταμίσιοι... "Δημοσκόπηση της Bridging Europe: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με 4 μονάδες διαφορά...".

      Διαγραφή
  7. Ο Χαζολής τα λέει, μην δίνεται σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Συριζαίοι πρέπει να πάψουν. Μετά από τα σκάνδαλα και τα ψέματα της Κυβέρνησης, οι πολίτες τους πήρανε χαμπάρι και στις εκλογές θα τελειώσουμε μια και καλή με τις ιδεοληψίες και αριστερές μπουρδολογίες τους, που δεκαετίες ταλαιπωρούν τη χώρα. Ο Τσίπρας αποδείχθηκε ο πιο χρήσιμος άνθρωπος για τη κεντροδεξιά γιατί μας απαλλάσσει επιτέλους από τον μύθο της Αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο αρχιερέας της διαπλοκής Τσίπρας, δίνει τις 2 άδειες σε 2 "βοθροκάναλα της διαπλοκής", μία σε εργολάβο δημοσίων έργων (το όνομα Μπόμπολας σας θυμίζει κάτι?) και μία σε υπόδικο για εγκληματική οργάνωση. Μιλάμε ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή