Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Π. Μέγκος: οπτικό υλικό από την εκβολή λυμάτων ακριβώς 37 μέτρα από αρχαιολογικές ανασκαφές στους Δελφούς...! ποιος έδωσε εντολή να πετάξουν τα λύματα ελεύθερα έξω από τον Βιολογικό Γαλαξειδίου...;


 


   Πολλά έχουν ακουστεί τελευταία για τα Λύματα και το Νερό στην περιοχή, ενώ η Δημοτική Αρχή με μπαράζ δημοσιεύσεων προσπαθεί να στρεβλώσει την πραγματικότητα στο σύνολό της. Δηλαδή δεν διαχωρίζει που υπάρχει και που δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά παρουσιάζει πως όλα προχωράνε καλά σε όλους τους τομείς. 

   Υποβάλλαμε ερωτήσεις ως παράταξη γραπτά στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με την ελεύθερη ροή λυμάτων στην Δ.Ε. Δελφών, το Έργο του Βιολογικού Δελφών- Χρισσού και σχετική ερώτηση για το Βιολογικό του Γαλαξιδίου. 

   Εμείς ταυτόχρονα με ερωτήσεις σχετικές με τα λύματα, τα νερά και τους βιολογικούς, στα Τοπικά Συμβούλια και στο Δημοτικό, εδώ και 2 μήνες έχουμε υποβάλει γραπτώς ερωτήματα, τα οποία ως σήμερα δεν έχουν απαντηθεί υπηρεσιακά. 

    Αποφασίσαμε λοιπόν ως παράταξη και πριν δημοσιεύσουμε επίσημα τα στοιχεία που έχουμε, να ενημερώσουμε τους επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων και την Δημοτική Αρχή, καταθέτοντάς τους σειρά φωτογραφιών με την επεξήγησή τους, μαζί με τις ερωτήσεις που υποβάλαμε. Ζητήσαμε συγνώμη από το σώμα που δεν είχαμε την δυνατότητα να δώσουμε το φωτογραφικό υλικό σε κάθε ένα σύμβουλο χωριστά.
   Μετά από 4 μήνες παρακολούθησης των θεμάτων αυτών με επιτόπιους ελέγχους, έχουμε συγκεντρώσει 254 φωτογραφίες και 29 βίντεο που αφορούν: 

* το Αρχαίο Μονοπάτι των Δελφών και την ρύπανσή του, 
*το Αποχετευτικό δίκτυο των αγωγών στους Δελφούς, 
*το κεντρικό δίκτυο των αγωγών στο Χρισσό που πηγαίνει    στο Βιολογικό,
 *το Βιολογικό του Γαλαξιδίου, 
 *το Υδραγωγείο της Ιτέας
 *και Σκουπίδια μέσα στην πόλη της Ιτέας. 

   Ερωτήσεις έχουν κατατεθεί εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με αυτά τα θέματα, στο Τοπικό της Ιτέας και στο Τοπικό του Σερνικακίου για το δίκτυο νερού του χωριού και την Δεξαμενή και έπεται συνέχεια.
   Όλοι καταλαβαίνετε πως αυτό το φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό είναι αδύνατο να σταλθεί ηλεκτρονικά.
   Με σχετικά δελτία τύπου που θα ακολουθήσουν θα παρουσιάσουμε το πρόβλημα, ποιες είναι οι δικές μας θέσεις για όσα ακούγονται αλλά και μας έχουν καταμαρτυρήσει και που βρίσκεται τέλος κατά την άποψή μας η πολιτική διάσταση του θέματος.

  Μέγκος Παναγιώτης
Δημοτικός Σύμβουλος


Προς τον
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
κο Χαράλαμπο Παναγιωτόπουλο

    Κε Πρόεδρε καταθέτουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο  και στους επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Δελφών προς ενημέρωσή σας, σειρά φωτογραφιών που φανερώνουν τα σημεία όπου στο αποχετευτικό δίκτυο της Δ.Ε. Δελφών με ανθρώπινη παρέμβαση, γίνεται εκτροπή των Αστικών Λυμάτων και στην συνέχεια αυτά χύνονται ελεύθερα στο περιβάλλον.
Πιστεύοντας πως κανείς δεν δικαιούται να παραπλανεί την τοπική κοινωνία αλλά και κάθε άνθρωπο, ιδιαίτερα όταν αυτός βρίσκεται εκλεγμένοςσε θέση διοίκησης για την διαχείριση και την εξεύρεση λύσεων στην καθημερινότητα ενός Δήμου, είμαστε υποχρεωμένοι να κατατοπίσουμε σχετικά, ακόμα μία φορά, το σώμα του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Το θέμα της απόρριψης ελεύθερα στο περιβάλλον αστικών αποβλήτων στον Δήμο μας έχει στο παρελθόν απασχολήσει επανειλημμένα το Δημοτικό μας Συμβούλιο.
Τελευταία μέσα σε αυτή εδώ την αίθουσα, διατυπώθηκαν και ακούστηκαν από το στόμα του Δημάρχου αλλά και αρμόδιων Αντιδημάρχων για το θέμα των λυμάτων και του πόσιμου νερού, λόγια επικριτικά, απαξιωτικά, επιτιμητικά, επιθετικά ακόμα και απειλητικά απέναντι σε όσους τολμούν να αμφισβητήσουν πόσο μάλλον να καταγγέλλουν ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής σε θέματα όπως των Λυμάτων και του Νερού, που άπτονται της Δημόσιας Υγείας.
Την στιγμή μάλιστα που στο παρελθόν, παλιότερα και πρόσφατα, έχουν δημοτικοί σύμβουλοι και ειδικότερα η δημοτική μας παράταξη, απευθύνει συγκεκριμένα ερωτήματα προς την Δημοτική Αρχή εγγράφως.
Τα ερωτήματα αυτά έως σήμερα δεν έχουν απαντηθεί.
Τα ερωτήματα αφορούν τα λύματα που εκβάλουν ελεύθερα, το πόσιμο νερό και τους Βιολογικούς.
Πριν διατυπώσουμε και νέα ερωτήματα προς την δημοτική Αρχή σχετικά με τα θέματα αυτά, σας περιγράφουμε σύντομα το πρόβλημα όπως αυτό αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που σας καταθέτουμε.
Σας καταθέτουμε Χάρτη της περιοχής με τα σημεία που βρίσκονται οι αγωγοί της αποχέτευσης κάτω από το χωριό των Δελφών και πάνω σε αυτόν είναι αριθμημένα τα 4 σημεία από όπου έχουν ληφθεί οι φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες είναι σε 4 ενότητες.
 Η 1η δείχνει το σημείο όπου εκβάλουν Λύματα μαζί με όμβρια νερά κάτω από τα πρώτα σπίτια του χωριού. 
Η 2η αφορά το Αρχαίο μονοπάτι, τα λύματα πάνω σε αυτό και φερτές ύλες από λύματα που ξεχείλιζαν για διάστημα έξω από φρεάτιο. 
Η 3η αφορά κεντρικό φρεάτιο και την υποδοχή κλειδιού που στρέφει μηχανικά στραγγαλιστική βάνα, ώστε τα λύματα να κατευθύνονται  προς άλλο αγωγό που τα εκβάλει εκτός αποχετευτικού δικτύου.
 Η 4η μας δείχνει το στόμιο του αγωγού από τον οποίο εκβάλουν τα λύματα.

  Στον Χάρτη τέλος φαίνεται η περιοχή της Αγίας Βαρβάρας όπου εκτελούνται ανασκαφές. Η απόσταση του στομίου εκβολής των λυμάτων και της ανασκαφής είναι ακριβώς 37 μέτρα.
Δίνονται όλα τα στοιχεία με ακρίβεια γιατί πολλά έχουν ακουστεί και μάλιστα κατ’ επανάληψη, πράγμα που μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως επιχειρείται συστηματικά όχι η λύση του προβλήματος αλλά η επιδερμική συγκάλυψή του και η αποσιώπησή του.
Υποβάλουμε εκ νέου όλα τα ερωτήματα που σας θέσαμε στο Δημοτικό συμβούλιο στις τελευταίες συνεδριάσεις του και επιπλέον:
1.      Ζητάμε να μας προσκομίσετε την μελέτη του Βιολογικού Καθαρισμού Χρισσού- Δελφών ο οποίος παραδόθηκε σε λειτουργία το 2003.
2.      Το κόστος του Έργου με τους Πίνακες αναθεώρησης ως την αποπεράτωση και εξόφληση του Έργου.
3.      Πότε κατασκευάστηκε ο αγωγός από τον οποίο τα λύματα εκβάλουν στην περιοχή κάτω από το Αρχαίο Μονοπάτι.
4.      Ποιος είναι υπεύθυνος από τον Δήμο, πότε και με ποια κριτήρια δίνει εντολή για να γυρίσει την Βάνα στραγγαλισμού και να εκτονώσει τα λύματα ελεύθερα στο Περιβάλλον.


 Τέλος για να μη σας αφήνουμε να πλήττετε αλλάζοντας λίγο την ατζέντα, σας παραθέτουμε και 4 φωτογραφίες από τον Βιολογικό Καθαρισμό Γαλαξιδίου όπου φαίνεται ότι, τα συγκεντρωμένα λύματα του Βιολογικού εκβάλλονται με αντλίες στον περιβάλλοντα χώρο του Βιολογικού και στην συνέχεια να χύνονται στην θάλασσα.

Ρωτάμε, ποιος έδωσε εντολή να πετάξουν τα λύματα ελεύθερα έξω από τον Βιολογικό; 
Κι αυτή η ερώτηση έχει τεθεί μέσα στο Δημοτικό μας συμβούλιο αλλά δεν μας έχει ακόμα απαντηθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου