Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Σάββατο και Κυριακή σε Δεσφίνα, Γαλαξείδι και Άμφισσα οι Επετειακές Εκδηλώσεις του Δήμου Δελφών για την Επανάσταση του 1821...


 


    Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε 
στις επόμενες τρεις εκδηλώσεις του Επετειακού Κύκλου Εκδηλώσεων του Δήμου Δελφών
για την Επανάσταση του 1821.

   Σάββατο 2 Απριλίου 2016 
στην Δεσφίνα!
  
 Ο Επετειακός Κύκλος Εκδηλώσεων για την Επανάσταση του 1821 «Από την Κήρυξη του Αγώνα στη Ρούμελη μέχρι την Απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων», συνεχίζεται στη Δεσφίνα και στο Ιστορικό Μουσείο Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα. 
 Στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ομιλία της κ. Λουκίας Στέφου, καθηγήτριας Φιλολόγου, με τίτλο: «Η συμβολή του Κλήρου στον Επαναστατικό Αγώνα» και στη συνέχει θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου. Επιπλέον, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δεσφίνας «Η Πρόοδος», θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς, με τη συμμετοχή του Χορωδιακού Μουσικού Εργαστήριου Αντίκυρας. 

  Κυριακή 3 Απριλίου 2016 ΠΡΩΙ, 
στο Γαλαξείδι!

   Η Άμφισσα και το Γαλαξίδι έχουν την τιμητική τους. 

    Ο εορτασμός του Επετειακού Κύκλου Εκδηλώσεων για την Επανάσταση του 1821 «Από την Κήρυξη του Αγώνα στη Ρούμελη μέχρι την Απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων», ξεκινά στις 11 το πρωί στο Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο Γαλαξιδίου, με ομιλία κ. Χρυσαφούλας Μαρδάκη, καθηγήτριας Φιλολόγου, με τίτλο: «Η συμβολή του Γαλαξιδίου στον Επαναστατικό Αγώνα της Φωκίδας» και ακολουθεί ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου. 

   Κυριακή 3 Απριλίου 2016  ΑΠΟΓΕΥΜΑ 
στην Άμφισσα!


   Συνεχίζεται δε στις 7 το απόγευμα στην Οικία Πανουργιά, στην Άμφισσα, όπου θα πραγματοποιηθούν τα Εγκαίνια της έκθεσης του Συλλόγου «Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας» με αντίγραφα πινάκων του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου Θεόδωρου Π. Βρυζάκη, η οποία θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου 2016. Θα ακολουθήσει ομιλία της κυρίας Λαμπρινής Καρακούρτη-Ορφανοπούλου, Ιστορικού Τέχνης Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείου Αλεξ. Σούτζου με θέμα: «Θεόδωρος Βρυζάκης, ο ζωγράφος της Ελληνικής Επανάστασης». 
 Τη διοργάνωση επιμελείται ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Φωκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου