Σχετικά με δημοσιεύματα που κυκλοφορόν τελευταία στο διαδίκτυο για την ποιότητα του πόσιμου νερού στις περιοχές της Ιτέας –Κίρρας- Χρισσού- και Δελφών, ανακοινώνουμε τα παρακάτω: Έπειτα από δειγματοληψία πόσιμου νερού που πραγματοποίησε η Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας, Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου, της Π.Ε. Φωκίδας, στις 8 Μαρτίου του 2016, από τα δίκτυα υδροδότησης των δημοτικών και τοπικών κοινοτικών Άμφισσας, Ιτέας, Κίρρας, Χρισσού, Δελφών, Γαλαξιδίου, σας γνωρίζουμε ότι, από μικροβιολογικής άποψης το νερό είναι ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για πόση, ήτοι πληροί της προϋποθέσεις της ΚΥΑ 2600/2001, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την ΚΥΑ 38295/07.
Οι αναλύσεις έγιναν στο Περιφερειακό εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας. Όσο για την καταλληλότητα του θαλασσινού νερού στις περιοχές των ακτών κολύμβησης, η ίδια υπηρεσία, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιήσει δειγματοληψία, πριν την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου, όπου θα βγάλουμε σχετική ανακοίνωση, για την καταλληλότητα αυτών ή μη.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε ένα κλαδί ελιάς η Ελλάδα προσδοκά να κερδίσει την παγκόσμια αγορά. Αυτό είναι το όραμα του Ολυμπιακού Ινστιτούτου Ελιάς, το οποίο ιδρύθηκε από μια ομάδα περίπου 20 επιστημόνων πριν από τέσσερις μήνες. Πρωταρχικός στόχος του, η ανάδειξη και προβολή του ιστορικού και πολιτισμικού πλούτου της Ελλάδας, αλλά και της ποιότητας των προϊόντων της.
Η ενδογενής ανάπτυξη, η μεταποίηση, αλλά και η σταθερή παρουσία της χώρας μας στις διεθνείς αγορές είναι οι τρεις βασικοί άξονες πάνω στους οποίους κινείται το Ολυμπιακό Ινστιτούτο Ελιάς, το οποίο οφείλει το όνομά του στο γεγονός ότι «η λέξη "ολυμπιακό" είναι γνωστή παγκοσμίως, ενώ ταυτόχρονα η εξαιρετική ποιότητα της ελιάς εδράζεται στην περιοχή της Πελοποννήσου, από την Ηλεία και κάτω», διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος, Ευστάθιος Κουτσερής.
ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΣΑΣ...