Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ηλίας Κωστοπαναγιώτου: Δωρεάν περίθαλψη στους απόρους μόνο με τον ΑΜΚΑ...


 


   

   Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.) συνεδρίασε σήμερα, 
Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016. 


Διοικητική Μεταρρύθμιση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας

 Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, παρουσίασε το νομοσχέδιο για τη «Διοικητική Μεταρρύθμιση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας». Το νομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί άμεσα σε δημόσια διαβούλευση με σκοπό να κατατεθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στη Βουλή, αποτελεί σημαντική θεσμική αλλαγή, ενισχυτική της ολοκλήρωσης της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης.


   Στόχος της μεταρρυθμιστικής αυτής πρωτοβουλίας είναι η ολοκληρωμένη προστασία και η προαγωγή του αγαθού της ψυχικής υγείας με απόλυτο σεβασμό των ασθενών μέσα από ένα ενισχυμένο διοικητικό σύστημα υψηλής λειτουργικότητας και αυξημένης κοινωνικής ανταποδοτικότητας.



   Στην κατεύθυνση αυτή προωθούνται ο μετασχηματισμός του ασύλου, η ανάπτυξη στεγαστικών δομών στην κοινότητα, καθώς και υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας ψυχικής υγείας και επανένταξης, πάντα με σεβασμό στα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των ψυχικά ασθενών. 



 Πολιτικές για την αντιμετώπιση της έλλειψης στέγης


   Η Αναπληρώτρια Υπουργός, Θεανώ Φωτίου, εισηγήθηκε μία ολοκληρωμένη δέσμη πολιτικών για την αντιμετώπιση της έλλειψης στέγης.



   Απαντώντας στις χρόνιες ελλείψεις του κράτους πρόνοιας στην Ελλάδα και την απουσία σχεδίου για την κοινωνική κατοικία, η Κυβέρνηση, ευνοώντας τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των ωφελούμενων και της κοινωνίας:



1.      Σχεδιάζει την Εθνική Στρατηγική για τους αστέγους στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης, τον Ιούλιο του 2015,  Εθνικής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης.

2.      Προετοιμάζει τη θεσμική κατοχύρωση των στρατηγικών αντιμετώπισης της έλλειψης στέγης.

3.     Δρομολογεί σύστημα επείγουσας συνδρομής με διαδικασίες πρόληψης, παρέμβασης και παρακολούθησης του φαινομένου.



  Ήδη, σε επίπεδο άμεσης αντιμετώπισης του φαινομένου της έλλειψης στέγης μεταξύ άλλων δράσεων:



   Υλοποιείται πρόγραμμα επιτόπιας βοήθειας σε αστέγους δρόμου στην Αθήνα, με λεωφορείο διαμορφωμένο με χώρους υγιεινής, καθαριότητας, υποδοχής και ενημέρωσης ώστε να δίνεται άμεση βοήθεια και πληροφόρηση στα συγκεκριμένα άτομα για τους τρόπους αντιμετώπισης της έλλειψης στέγης αλλά και διαδικασίες εργασιακής και κοινωνικής επανένταξης.

   Παρατάθηκε και αξιολογείται το Πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» που στεγάζει αυτή τη στιγμή 1.100 άτομα, στηρίζοντάς τα, παράλληλα, στην εργασιακή τους αποκατάσταση.



Γραφείο Τύπου

Υπουργείου Υγείας



Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2016



   Με βάση οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας προς τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών  (ΥΠΕ) για τον εξορθολογισμό και την εξοικονόμηση πόρων που διατίθενται για τη στέγαση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) έχει ήδη επιτευχθείμια πολύ σημαντική μείωση του συνολικού κόστους για μισθώματα ,της τάξεως των2.273.115,28 η οποία προέκυψε από μια σειρά ενεργειών που έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Οι προαναφερθείσες ενέργειες  αφορούν την αποδέσμευση χώρων οι οποίοι ενοικιάζονταν χωρίς να  χρησιμοποιούνται, τη μετεγκατάσταση δομών σε κτήρια ιδιοκτησίας του Δημοσίου και την επαναδιαπραγμάτευση του ύψους του μισθώματοςστις περιπτώσεις δομών  της ΠΦΥ που κρίθηκε αναγκαίο να συνεχίσουν να υφίστανται ως έχουνγια την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

   Πιο συγκεκριμένα, στην  1η Υγειονομική Περιφέρεια υπήρχαν 44 Μονάδες Υγείας – Τοπικά Ιατρεία σε μισθωμένα κτήρια με συνολικό μηνιαίο κόστος €293.161,22 και ετήσιο κόστος € 3.517.934,64. Μέχρι σήμερα έχει γίνει διαπραγμάτευση σε 26 κτήρια , εκ των οποίων σε 9 έχει επιτευχθεί μείωση του ενοικίου. Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί 11 μεταστεγάσεις – συγχωνεύσεις δομών ΠΦΥ. Από τις παραπάνω ενέργειες το μηνιαίο κόστος για μισθωμένα κτήρια έχει διαμορφωθεί σε € 226.846,33 και το ετήσιο κόστος σε € 2.722.155,96

   Επιπροσθέτως διαμορφώθηκε σε ιδιόκτητο κτήριο στο Κ.Υ. Ραφήνας –Πικερμίου, κεντρική αποθήκη, στην οποία μεταφέρθηκαν τα υλικά από την κεντρική αποθήκη του ΙΚΑ στον Άλιμο, αποδεσμεύοντας  κτήριο το οποίο κόστιζε €45.000 το μήνα.

Επίσης, βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για τη διαμόρφωση χώρων υποδοχής των υπηρεσιών της Μονάδας Υγείας Αθήνας, σε ιδιόκτητα κτήρια της 1ης ΥΠΕ (Λένορμαν  - Ακαδημίας 58), ενέργεια η οποία θα επιφέρει μηνιαίο όφελος 20.500 και ετήσιο 246.000. Εκκρεμεί ακόμα, η μεταφορά του Τοπικού Ιατρείου Αλίμου σε ιδιόκτητο κτήριο του ΕΚΑ από την οποία θα εξοικονομηθούν 14.653 μηνιαίωςκαι 175.836 ετησίως.

    Στη 2η ΥΠΕ, στα παρακάτω ενοικιαζόμενα κτίρια είτε καταβαλλόταν μίσθωμα ενώ δεν λειτουργούσαν ή μεταφέρθηκαν  σε ιδιόκτητα ή φθηνότερα κτίρια. ΠΕΔΥ Καλλίπολης (Πραξιτέλους 233), μηνιαίο μίσθωμα € 2.000

1.       ΠΕΔΥ Νέου Φαλήρου (Ματρόζου 5), μηνιαίο μίσθωμα €868,56

2.       ΠΕΔΥ Χαϊδαρίου Ακτινολογικό (Κανάρη 22), μηνιαίο μίσθωμα €800

3.       ΠΕΔΥ Μήλου (Περιοχή Καρόδρομος), μηνιαίο μίσθωμα €852,46

Ενοικιαζόμενα κτήρια που δεν λειτουργούσαν ή υπολειτουργούσαν και έχουν ειδοποιηθεί οι ιδιοκτήτες τους να τα παραλάβουν:

1.       ΠΕΔΥ Καμινίων (Μουτσοπούλου 50), μηνιαίο μίσθωμα €4.000

2.       ΠΕΔΥ Αγ.Ιωάννη Ρέντη (Καμπάνη 1), μηνιαίο μίσθωμα €2.500

3.       ΠΕΔΥ Κορυδαλλού (Ταξιαρχών 34-36), σύμπτυξη σε έναν όροφο, εξοικονόμηση € 850

4.       ΟΑΠ-ΔΕΗ (Εθν.Αντιστάσεως 31), μηνιαίο μίσθωμα €5.845,42

5.       ΠΕΔΥ Αιγάλεω (Ηρακλέους 32), μηνιαίο μίσθωμα €5.404,79.

  Η ετήσια εξοικονόμηση πόρων από τις παραπάνω ήδη υλοποιηθείσεςενέργειες φθάνει στα  € 285.979,36 και αφορά μόνο τα μισθώματα χωρίς να συνυπολογίζεται η εξοικονόμηση από τα λειτουργικά έξοδα των κτηρίων αυτών  (ΔΕΚΟ, θέρμανση, συντήρηση κτλ).

   Ο σχεδιασμός της 2ης ΥΠΕ για το 2016 προβλέπει επίσης ανάλογες ενέργειες και για τα παρακάτω ακίνητα:

         1)      ΠΕΔΥ Αγ.Ιεροθέου (Αινείου 12), μηνιαίο μίσθωμα € 3.300

         2)      Συστέγαση ΠΕΔΥ Ελευσίνας και Κ.Υ. Ελευσίνας, εξοικονόμηση €3.700

         3)      Συστέγαση ΠΕΔΥ Μέγαρα και Κ.Υ. Μεγάρων, εξοικονόμηση € 4.626,34

         4)      Μεταφορά ΠΕΔΥ Πειραιά (Μπουμπουλίνας 7), και Μικροβιολογικά Εργαστήρια Πειραιά,  στον κτήριο του ΟίκουΝαύτου, εξοικονόμηση €26.000

        5)      ΠΕΔΥ Αγ.Σοφίας Ακτινολογικό , μηνιαίο μίσθωμα €1.000

       6)      ΠΕΔΥ Ταμπουρίων (Καλλέργη 265) μηνιαίο € 1.300

       7)      Μεταφορά του ΠΕΔΥ Νίκαιας (Μούγλων 21) στο ΠΕΔΥ Νίκαιας (Δορυλαίου), μηνιαίο μίσθωμα € 5.904,37

      8)      Συστέγαση ΠΕΔΥ Σαλαμίνας και Κ.Υ. Σαλαμίνας, εξοικονόμηση € 1.980

      9)      ΠΕΔΥ Αγ. Βαρβάρας ( Ελ. Βενιζέλου 27 ), μηνιαίο μίσθωμα € 1.080

    10)    Μεταφορά ΚΟΠ Νίκαιας (Μ. Αλεξάνδρου 56) στο Γ.Ν.Αγ. Βαρβάρας, μηνιαίο μίσθωμα € 10.144, 76

   Από τα παραπάνω η ετήσια εξοικονόμηση υπολογίζεται στα 708.425,64€ χωρίς να προσμετρούνταιτα λειτουργικά έξοδα (ΔΕΚΟ, θέρμανση, συντήρηση κτλ).

Συνολικά το ετήσιο ποσό που δαπανάται σε ενοίκια κτιρίων της 2ης ΥΠΕ ανέρχεται σε € 1.976.910,72, ενώ το ποσό που έχει ήδη εξοικονομηθεί, μαζί με  το ποσό που θα εξοικονομηθεί με βάση τον ανωτέρω σχεδιασμό ανέρχεται συνολικά σε € 994.405.

Για να γίνει απόλυτα κατανοητό ενώ μέχρι τώρα κάθε χρόνο επιβαρυνόταν ο κρατικός προϋπολογισμός, για τη στέγαση των μονάδων ΠΕΔΥ της 2ης Υ.ΠΕ. € 1.976.910,72, στο εξής το κόστος αυτό θα ανέρχεται στα€ 982.505, 72  χωρίς να έχει υπολογιστεί η ελάφρυνση από τα λειτουργικά έξοδα, η οποία υπολογίζεται περίπου στο 1/3 της εκάστοτε δαπάνης ενοικίου.

   Στην 3η ΥΠΕ, οι μονάδες που μεταφέρθηκαν ή συγχωνεύτηκαν και από τις οποίες προκύπτει εξοικονόμηση δημόσιων πόρων είναι:

1/ ΠΕΔΥ - Μονάδα Υγείας Θεσσαλονίκης, εξοικονόμηση από δαπάνες ενοικίων 295.732,08 ετησίως

2/ ΠΕΔΥ – Μονάδα Υγείας Πύλης Αξιού, εξοικονόμηση από μισθώματα κτηρίων 45.240, 60 ετησίως.

3/ ΠΕΔΥ – Μονάδα Υγείας Νεάπολης, εξοικονόμηση από δαπάνες ενοικίων 38.925,48 ετησίως.   

4/ ΠΕΔΥ - Μονάδες περιφέρειας, εξοικονόμηση από ενοίκια 103.033,44 ετησίως.

Συνολικό ποσό εξοικονόμησης πόρων: 482. 931,60 ετησίως.

19 σχόλια:

  1. Εαν γίνουν πράξη αυτα επιτέλους θα πιάσουν τόπο οι θύσιες του λαου,να βλέπουμε κάθε μέρα έργα,τουλάχιστον να υπάρχη μια ανακούφιση οικόνομικη, έστω και ετσι,μπραβο γιατρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο γιατρε ; γιατι μπραβο ; Τι στο καλο εκανε ενα χρονο τωρα ; Το νομοσχεδιο ειναι στα χαρτια , ειναι για διαβουλευση και βλεπουμε .Ο γιατρος περυσι μας μαλωσε οτι το συλλαλητηριο που εγινε για τις δομες υγειας ηταν εναντιον του μιας και δεν ειχε ευθυνη μεχρι τοτε ,τωρα ομως ; τα πραγματα ειναι ακομη χειροτερα. Ειχε πει πως σε ενα εξαμηνο αν δεν λυσει το θεμα του νοσοκομειου θα παραιτηθει , το ελυσε ; οχι , παραιτηθηκε ;οχι.Περιμενει απο τον παρατρεχαμενο του να λυσει τα θεματα λες και ειναι μπροκολα και ντοματες. Τα θεματα ομως ειναι "αγγουρια" και θελουν ειδικες ρυθμισεις και ανθρωπους με εμπειρια και θεληση και οχι ανθρωπους που το μονο που θελουν απο αυτον ειναι να διορισουν τα παιδια τους . Θεμιτο και αυτο αλλα σε αλλα πλαισια οπου ολοι θα εχουν ιδιες ευκαιριες . Γιατρε μια μεγαλη απογοητευση και προσωπικα απο εσενα αλλα κυριως απο τον χωρο που εκπροσωπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ που κρίνεις τους πάντες και τα πάντα για κάνε ένα μικρό απολογισμό και πες μας ΕΣΥ τι έκανες ένα χρόνο τώρα? Μήπως ένα χρόνο τώρα το μόνο που κάνεις είναι να σχολιάζεις τα τεκταινόμενα στο διαδίκτυο? μήπως να δραστηριοποιηθείς λιγάκι εκτός από το να μιζεριάζεις και να μεταδίδεις και στους υπόλοιπους τέτοια συναισθήματα?Θα μου πεις βέβαια ότι ο παχυλός μισθουλάκος σου και η "σίγουρη" θεσούλα σου, σου παρέχουν την πολυτέλεια του να παραμένεις παντελώς άπραγος και απλός θεατής-σχολιαστής (φυσικά δεν έχεις και τα προσόντα να κάνεις το οτιδήποτε), οπότε δεν είναι και απαραίτητο να δραστηριοποιηθείς σε κάτι παραπάνω. Εγώ ευχαριστώ το γιατρό που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο απογοητεύει τύπους σαν εσένα. Μπράβο Γιατρέ!

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ 9,04 που θεωρεις οτι ¨με ξερεις ¨και μιλας με σιγουρια για μενα και εμμεσως με απειλεις για πες μας απο που προκυπτει η ¨σιγουρια σου¨, μηπως υπονοεις οτι ο διαχειριστης της ιστοσελιδας σου εδωσε στοιχεια ; ( δεν ξερω αν γινεται και δεν το φανταζομαι και απαγορευεται απο τον νομο αν τον σεβομαστε ) . Μου στερεις το δικαιωμα να κανω κριτικη σε αυτους που αλλοι αιρετοι και αλλοι ¨ουρανοκατεβατοι ¨για να μην πω κατι αλλο , διαχειριζονται τις τυχες τις δικες μας και των παιδιων μας; Που ξερεις για τον μισθουλακο και για την ¨σιγουρη¨ θεσουλα μου ; πως μου στερεις ΕΣΥ το δικαιωμα να ειμαι σχολιαστης ; κατι που το επιτρεπει ο νομος και ο διαχειριστης ; Πως γνωριζει αν εχω τα προσοντα ή οχι και με ποια προσοντα ΕΣΥ με κρινεις; Εγω με το σχολιο 9,59 κανω μια πολιτικη κριτικη κατα το μετρο των δυνατοτητων μου ( που θεωρεις οτι ειναι μικρες ) ΕΣΥ με την απαντηση σου κανεις μια ρουφοτραμπουκοαπειλιτικη παρασταση που δεν τιμα και τον χωρο που ταχαμου στηριζεις.

      Διαγραφή
    3. Θα ζητούσαμε να μη μας εμπλέκετε στα σχόλιά σας! Όπως αναφέρεται εκ του Νόμου επικοινωνείτε με την διαχείριση μόνο εάν κάτι σας δυσαρεστεί, μέσω της φόρμας επικοινωνίας. Όπως αντιλαμβάνεστε δεν υπάρχει δυνατότητα να γνωρίζουμε τους αποστολείς ανωνύμων, πολύ περισσότερο να ενημερώνουμε άλλους ανώνυμους... ακόμη το διαδίκτυο δεν λειτουργεί με όρους alien...
      Ευχαριστούμε!

      Διαγραφή
    4. ΕΓΩ φίλε μου απλά έβαλα στην πετονιά το δόλωμα!!! Το γεγονός ότι "τσίμπησες" με ικανοποιεί ιδιαιτέρως! Από εκεί και έπειτα δεν θα μπω καν στη διαδικασία να ξανασχοληθώ με τη "δήθεν" κριτική που τολμάς κιόλας να αποκαλείς πολιτική ενώ δεν είναι παρά ξεκάθαρη ύβρις και τίποτε περαιτέρω. Το μόνο που θα προσθέσω είναι ότι ΕΣΥ που κατακρίνεις όλους εκείνους παραπάνω, ΕΣΥ είσαι ο ίδιος ανθρωπος που μόλις τους συναντήσεις καταπρόσωπο συμπεριφέρεσαι σαν τον πιο πιστό τους φίλο! Πάντως οκ, μη σκας, είναι πολλοί σαν εσένα. Απλά ελπίζω να μην είστε για πολύ!!!

      Διαγραφή
  3. Ολοι οι αλλοδαποι και οι φοροφυγάδες χαιρονται γιατρέ!Μπράβο!Συνέχισε και ψήφιζε φόρους και μειώσεις συντάξεων και σύμφωνα συμβίωσης και υιοθεσίες από ομοφυλόφιλα ζευγάρια!Μην αφήσετε κανέναν Έλληνα στον τόπο αυτό!Μετανάστες όλοι!Μόνο για παραθέρι θα έρχονται!Προς θεού μη μείνει κανένας λαθρομετανάστης ανασφάλιστος.Όποιοσδήποτε πληρώνει δε πληρώνει φόρους στο νοσοκαμείο της Άμφισσας που είναι πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο κατόπιν βεβαίως δικών σου ενεργειών πάντα!Αυτά είναι.Τσίπρας και Καμμένος θα μείνουν στην ιστορία για την προσφορά τους στην Ελλάδα!Και εσύ μαζί βεβαίως βεβαίως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς ανωνυμους, στο σχολιο που εγραψα παραπανω αναφερωμαι σε καποιες ενεργειες που θα μας ανακουφισουν καπως,εστω και ετσι,σχετικα με τους αλλοδαπους οντως θα υπαρξει τεραστιο προβλημα στην περιθαλψη,οτι θα εξοικονομησουμε απο αλλου θα χαθει εκει,δεν τους ψηφισε ο Ελληνικος λαος να λυσουν τα προβληματα των αλλοδαπων,αλλα τα δικα του,κουραστικαμε να ακουμε και να βιωνουμε την αθλια προπαγανδα υπερ των αλλοδαπων,σταματηστε πια αυτη την καραμελα,το μπραβο το ειπα για τις ενεργειες που γινοντε σχετικα με το νοικοκυρεμα των ενοικειων των ταμειων,τα ιδια λεει και για το γηροκομειο της αμφισσας,τι εκανες για αυτους τους εργαζομενους γιατρε?ποσο καιρο θα τους δουλευεις ακομα?ειναι κριμα να παιζεις με την δυστηχια και την αγωνια αυτων των ανθρωπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ευχαριστω γιατρε μου που πηρες τη κορη του μαναβη στο Αττικο νοσοκομειο για να ξαναψηφισω ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Επειδή εγώ είμαι η κόρη του μανάβη κ μόλις πληροφορήθηκα από εσάς ότι Προσεληφθην στο αττικό, μπορείτε να εκθέσετε το όνομα κ τις αποδείξεις σας γι αυτό? Να ξέρω δηλαδή να διακόψω την κάρτα ανεργίας μου. By the way έχεις κάποιο πρόβλημα με τους μαναβηδες? Για να δούμε αν τιμάς τα παντελόνια σου.

      Διαγραφή
    2. Καλέ μου φίλε "ανώνυμε" καλησπέρα. Καταρχήν σε συγχαίρω που από την "ασφάλεια" της ανωνυμίας σου μας παρέχεις τόσο έγκυρες πληροφορίες όσο και αυτές που σωρηδόν παρέχονται από ποικίλα κίτρινα έντυπα. Αν θέλεις μπορώ να προωθήσω το βιογραφικό σου, μη χάνεις τις ελπίδες σου, μπορεί να αναγνωριστεί το ταλέντο σου και να αρχίσεις να βγάζεις και χρήματα από το χόμπι σου αυτό, αν δεν το κάνεις ήδη βέβαια. Από εκεί και έπειτα, επειδή έχω την τύχη να γνωρίζω την "κόρη του μανάβη" αν θέλεις μπορώ να μεσολαβήσω να σε αναλάβει, καθώς τυχαίνει να ασχολείται με περιπτώσεις σαν τη δική σου. Υπάρχει θεραπεία. Περαστικά σου.

      Διαγραφή
    3. Αποδείξεις και όνομα έχετε κύριε η κυρία η μόνο λασπολογία και αισχρά ψεύδη?αναρωτιέμαι αν είναι τόσο μίζερη και κενή η ζωή σας κα ασχολείστε με ενδιαφέρουσες ζωής άλλων.πάντως Εγώ στη θέση σου δεν θα ξαναψηφιζα ΣΥΡΙΖΑ.άκου την κόρη του μανάβη!ας έπαιρνε τη δικη σου γιατί φαντάζομαι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα η καριέρα σας από αυτή μεγάλων φιλοσόφων και στοχαστών.

      Διαγραφή
  6. Αν ειναι αληθεια το σχολιο 9¨53 τοτε πρεπει να τους παρουμε και τους δυο με τις ντοματες του πρωτα και μετα με τα αγγουρια.Οπως και να ειναι ας το διαψευσει καποιος ¨η να το επιβεβαιωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Είδα πόσους έχετε πάρει με τις ντομάτες χρόνια τώρα. Τόσα έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες, αλλά ούτε ένας σφραγισμένος ντοματοπελτές δεν έχει πέσει.

      Διαγραφή
    2. Αν ο συντακτης του παραπανω ειχε προθεση την διαψευση ¨η τον συμψηφισμο , του λεω οτι δεν το πετυχε , μαλλον επιβεβαιωνει τα σχολια που προηγουνται .Παντως καλου -κακου ας κρατησεις τις ντοματες και τα αγγουρια γιατι κοντος ψαλμος αλληλουια ,οποτε οπως και να εχει χρειαζουμενα τα ζαρζαβατικα.

      Διαγραφή
    3. http://www.omigu.com/wp-content/uploads/2016/01/Omigu-Gif-362.gif

      Διαγραφή
  7. Παροχές στους πρόσφυγες, παροχές στους φτωχούς...
    Εμείς που πληρώνουμε κανονικά ακόμα φόρους, γιατί παίρνουμε συνεχώς το τρίτο το μακρύτερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή φίλε θεωρείς τον εαυτό σου σε χειρότερη μοίρα από αυτήν των προσφύγων και των φτωχών; Φτωχός δεν είσαι σίγουρα γιατί τους αναφέρεις σαν άλλη ομάδα.

      Διαγραφή
  8. ΑΧ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ ΒΡΕ ΛΑΕ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή