Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Γιάννης Μπούγας: το Υπουργείο απλά εφήρμοσε τα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους!



 Απάντηση  Γιάννη Μπούγα
       
  Με αφορμή δημοσιεύματα, που αφορούν στη διαβίβαση προς τη Βουλή μήνυσης της εταιρείας « Ν. Αλεξανδρίδης και ΣΙΑ » εναντίον μου, εναντίον 4 ακόμη Υπουργών και Υφυπουργών και του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης, προς αποφυγή παρερμηνειών ή ακόμη και σκόπιμων παραποιήσεων των πραγματικών περιστατικών, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων δηλώνω τα εξής:
Η μήνυση της εταιρείας διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία προς τη Βουλή, επειδή σύμφωνα με το Νόμο και το Σύνταγμα είναι η μόνη αρμόδια να διερευνήσει καταγγελίες σε βάρος πολιτικών προσώπων. O Εισαγγελέας δεν επεξεργάζεται ούτε αξιολογεί, αλλά απλώς διαβιβάζει τη δικογραφία.
Σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης, το αίτημα της εταιρείας ήταν  να της ανατεθεί απευθείας το έργο εξόρυξης ζεόλιθου σε έκταση 161 στρεμμάτων στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου, όπου μάλιστα διενεργούσε έρευνα το ΙΓΜΕ. Για το εν λόγω ζήτημα εφήρμοσα την κείμενη νομοθεσία, η οποία επιβάλει τα δημόσια λατομεία βιομηχανικών ορυκτών και μαρμάρων να εκμισθώνονται υποχρεωτικά με πλειοδοτική δημοπρασία. Σ΄ αυτό το πλαίσιο ακολούθησα όπως οι προηγούμενοι από εμένα, αλλά και οι επόμενοι υπουργοί και υφυπουργοί την πάγια άποψη των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και τη σχετική, από 21.09.2007 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με τις οποίες για την επίμαχη αλλά και για συναφείς περιπτώσεις πρέπει – προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου και κατοχύρωση του κύρους της δημόσιας διοίκησης - ν΄ ακολουθείται η διαδικασία του διαγωνισμού και όχι της απευθείας ανάθεσης, όπως ζητούσε η εταιρεία.-
Με βάση τα ανωτέρω δεδομένα, ενδεχόμενη έγκριση για απευθείας ανάθεση θα δημιουργούσε τουλάχιστο προβληματισμό για τα κίνητρα του υπουργού ή του υφυπουργού.
Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι όλες οι πράξεις και αποφάσεις μου κατά τη θητεία μου ως Υφυπουργού Ανάπτυξης λήφθηκαν με γνώμονα τη προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και την αυστηρή τήρηση των Νόμων και μέχρι σήμερα δεν έχει διατυπωθεί η παραμικρή μομφή ή έστω υπόνοια κατ΄ αυτών, αν και έχουν υποστεί επάλληλο έλεγχο νομιμότητας και κοινοβουλευτικό έλεγχο.

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ
         Δικηγόρος Δ.Ν – LL.M
             παρ΄ Αρείω Πάγω & Σ.τ.Ε
   Πρ. Υφυπουργός, βουλευτής                                              

3 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ? ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΑΔΗ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν εισαι στο συστημα γιαννη.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα δεν είναι να είναι στο σύστημα . Κουραστήκαμε από τους ανθρώπους του συστήματος . Θέλουμε ανθρώπους αποτελεσματικούς για το νομό μας . Μόνο ο Γκελεστάθης είχε αυτή την ικανότητα και δίστιχος κανένας άλλος …….

      Διαγραφή