Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Κύριε Τζαβάρα, ακόμη αμισθί γίνεται η χρήση των ΑΠΕ στο Δήμο Δελφών...;

                                   

          Επιστολή
                                                                                                          Γαλαξίδι 31.1.2014
Ευσταθίου Μαρματάκη              
π. Προέδρου Κοιν.Πεντεορίων                       
θέση  ΚΕΡΑΜΟΥ                                            
ΓΑΛΑΞΙΔΙ

Προς: 

τον Γ.Γραμματέα

 Δήμου Δελφών 

 κ. Ιωάνη Τζαβάρα

ΑΜΦΙΣΣΑ

ΘΕΜΑ. Καταβολή ειδικού τέλους από χρήση των ΑΠΕ στο Δήμο Δελφών
ΣΧΕΤ. Υπόμνημα –αναφορά μου με αρ. 366/8.1.2014 Έγγραφό σας με αρ. 2120/24.1.2014
Κύριε Γ. Γραμματέα,
Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για την άμεση πληροφόρηση-ενημέρωση σε όσα ζήτησα από τον κ. Πρόεδρο και είναι της αρμοδιότητάς σας. Θα ήθελα συγχρόνως όμως να μου δώσετε ορισμένες διευκρινήσεις και επί πλέον να καταθέσω τους προβληματισμούς μου επί μερικών θεμάτων.
1) Συμφωνώ απόλυτα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2 μόνο που έπρεπε να  ζητήσετε από τα τοπικά συμβούλια των Κοινοτήτων τεχνικά προγράμματα από το 2012 αφού η είσπραξη των ποσών από τη ΔΕΣΜΗΕ που αφορούσε την εκκαθάριση 2010 και 2011 έγινε το Νοέμβριο του 2011 και το Φεβρουάριο του 2012 σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου μας και όχι κατόπιν πιέσεων τόσο καθυστερημένα , Αύγουστο2012 , για τα Πεντεόρια και Βουνιχώρα και ένα χρόνο αργότερα για το Γαλαξίδι και τους Άγιους Πάντες
2)  Στην παράγραφο 3.4 αναφέρεται το σύνολο των κατανεμημένων ποσών ( 80%) εκ 285.680,21 e . Το σύνολο όμως των επί μέρους ποσών που αναφέρονται στις παραγράφους 3.1 , 3.2 και 3.3 που έχουν αποδοθεί μέχρι 30.6.2012 είναι 383.333,86 e Χ80=306.667,09 εκτός αν κάνω λάθος
3) Τα ποσά των Δ.Κ. Άμφισσας για 74.552,20 e και Δ.Κ. Δελφών για 4.459,21e από πού προέρχονται ;
4) O πίνακας ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ αφορά το υπόλοιπο ποσοστό του 20% ;
5 )Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (τροποποίηση 7 )για την κατάρτιση του αναλυτικού πίνακα έργων και μελετών που μου επισυνάπτετε πότε έγινε; διότι αν έγινε το πολύ μέχρι το Μάιο-Ιούνιο καλώς έχει γιατί αφ ενός τα κονδύλια δεν είναι αναμενόμενα είναι στο ταμείο και περιμένουν για την ανάπτυξη του τόπου και αφ ετέρου η τροποποίηση τριών-τεσσάρων έργων δεν επιτρέπεται να επιφέρει την καθυστέρηση υλοποίησης των υπολοίπων.
6)  Η αναφορά σας για το ότι άλλα έργα έχουν εκτελεστεί , για άλλα γίνονται μελέτες και σε άλλα οι μελέτες βρίσκονται σε πρόοδο έχω να σημειώσω και αναφερόμενος για τη Δημοτική Ενότητα Γαλαξιδίου ότι έργα δεν έχουν γίνει πλην της κεραμοσκεπής στο Κοινοτικό γραφείο των Πεντεορίων.
7)  Όσον αφορά τις μελέτες η πρώτη και βασική μελέτη που έπρεπε να γίνει ΑΜΕΣΑ ήταν η σε υλοποίηση της απόφασης του Κοινοτικού Συμβουλίου του Γαλαξιδίου πρακτικό 1 απόφ 4 , 2013 που ελήφθη συγχρόνως με τη δημοσίευση του εγγράφου σας στην εφημερίδα το Γαλαξίδι τον Ιανουάριο του 2013, όπου αναγγέλθηκε το προς διάθεση ποσόν των56.651,60 . Σε αυτή την απόφαση προβλεπόταν ο φωτισμός της οδού ΜΑΜΑ από τα ΜΑΝΟΥΣΑΚΙΑ μέχρι παραλία και η πλακόστρωση των πεζοδρομίων.
Επειδή δεν είμαι βέβαιος ότι έχετε λάβει γνώση των εγγράφων που είχα στείλει στο Δήμο Δελφών αναφορικά με την προηγούμενη παράγραφο και την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ από τις9.12.2013 και 20.1.2014 σας τα επισυνάπτω με το παρόν .
 Θα ήταν παράληψή μου όμως να μην επισημάνω ότι όλος ο κόσμος περίμενε το φωτισμό και την πλακόστρωση να έχει υλοποιηθεί από το περασμένο καλοκαίρι αφού η σειρά εκτέλεσης των έργων είναι πρώτα ο φωτισμός όπου υπάρχει πλήρης υποδομή υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ και μετά η κατάργηση των στύλων της τελευταίας διαφορετικά το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε πλήρες σκοτάδι με αβέβαιη τη χρονική διάρκειά του. Κι εγώ κ. Γενικέ στον πίνακα που μου έχετε επισυνάψει για έργα στο Γαλαξίδι βλέπω διαφορετικά από αυτά που περιγράφει η προαναφερόμενη απόφαση του Τ. Συμβουλίου του !!! Επίσης στον πίνακα αναφέρεται αγορά φωτιστικών σωμάτων αξίας 10.000,00 e η οποία αν δεν περιλαμβάνει και την τοποθέτησή τους και μάλιστα σε χώρους ευθύνης της Δημοτικής και όχι άλλης αρχής τότε δεν πρόκειται περί έργου.Και εάν έχει παρθεί έγκαιρα νέα απόφαση που να αιτιολογεί ότι οποιοδήποτε άλλο έργο προηγείται του αρχικού τότε καλώς δεν έχει καταρτιστεί η μελέτη αν όμως η νέα απόφαση έχει γίνει καθυστερημένα τότε γιατί δεν έχει συνταχθεί αυτή αν και είχε έγκαιρα ζητηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών η σύνταξή της για να διαπιστωθεί η συνολική εκτίμηση του έργου ; και μέχρι τον Ιούνιο-Ιούλιο δεν είχε ληφθεί καμιά τροποιητική απόφαση από το Τ. Σ. της Κοινότητας Γαλαξιδίου. Άγνοια της πραγματικότητας , βαριά αμέλεια ή έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης ;
 Χρειάζονται πολλά έργα για να γίνουν το ζητούμενο είναι να μπαίνουν προτεραιότητες για τα πιο βασικά και να μην επαναλαμβάνονται λάθη του παρελθόντος.
Υπάρχει λοιπόν κ. Γενικέ άλλο ποιο σπουδαίο έργο από την αισθητική αναβάθμιση της κεντρικής αρτηρίας του Γαλαξιδίου ; έτσι αναβαθμίζεται όλο το Γαλαξίδι . Αυτό περίμενε και περιμένει όλος ο κόσμος !!!
Όσον αφορά τη διαπλάτυνση του δρόμου ΖΝΤΕΡΟΠΟΡΤΟ-ΠΑΝΑΓΙΑ στα ΠΕΝΤΕ-ΟΡΙΑ ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε (απόφαση Τ.Σ Οκτώβριος 2012 μετά από λαϊκή συν-έλευση)παρά τη δέσμευση του κ. Δημάρχου , παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου , Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, στην πλατεία του χωριού στις21 Αυγούστου 2012 για υλοποίηση έργων που θα αποφασίσει το Τοπικό Συμβούλιο.
8) Στις παραγράφους 3.6 και 3.7 αναφέρεστε αντίστοιχα για λήψη ποσών, 56.939,10 στις 2/5/2013 για το διάστημα 1/7/2012 - 30/11/2012 και 72.524,79στις 6/12/2013 για το διάστημα 1/12/2012- 28/2/2013.
Κύριε Γενικέ Γραμματέα , σας πληροφορώ ότι στο ενημερωτικό μου υπόμνημα προς την Αντιδήμαρχο κ. Μάρω Γουργουρή την 1/2/2013 , με την ανάληψη των νέων της καθηκόντων, είχα γνωρίσει ότι ο ΛΑΓΗΕ ΑΕ έχει παρακρατήσει από την εταιρεία REDT SA τα ποσά που μας ανήκουν από την 1/7/2012 μέχρι 30/11/2012 με τη μνεία να ενεργήσει το συντομότερο δυνατόν για να το εισπράξει ο Δήμος μας . Η είσπραξη αυτή όπως φαίνεται παραπάνω έγινε στις 2/5/2013 !!!
Στην παράγραφο 3.9 με ενημερώνετε ότι με το έγγραφό σας από 11/11/2013 διαμαρτυ-ρηθήκατε εντόνως για ποσά που μας οφείλει η εν λόγω εταιρεία από την 1/3/2013 !!!
Κύριε Γενικέ Γραμματέα , γνωρίζοντας τα οικονομικά προβλήματα που είχε και έχει ο ΛΑΓΗΕ ΑΕ και τα οποία είναι αυξανόμενα είχα διατυπώσει τις απόψεις μου , σε δημοσιευθέντα κατά καιρούς άρθρα μου και στην εφημερίδα το Γαλαξίδι ,να γίνονται εγκαίρως όχι μόνο συνεχείς, έντονες και πιεστικές τηλεφωνικές και έγγραφες οχλήσεις προς αυτήν αλλά και εάν κριθεί σκόπιμο, χρήση δικανικών μέσων δια της καταθέσεως ασφαλιστικών μέτρων , μέτρα που έκαναν στο παρελθόν χρήση εταιρείες και είχαν τα ποθητά αποτελέσματα.
Σας ευχαριστώ πολύ
Με εκτίμηση
Ευστάθιος Μαρματάκης                               
π. Πρόεδρος Κοιν.Πεντεορίων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου