Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΣΟΚ!!! Γίνονται πρωϊνά Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας στην Φωκίδα; ούτε μικροβιολογικές εξετάσεις δεν εκτελούνται, λέει το Σωματείο...!



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Άμφισσας, έχει αναδείξει επανειλημμένα την Δραματική Υποβάθμιση που ζούμε ολοένα και περισσότερο στο Νοσοκομείο αλλά και 
 στα Κέντρα  Υγείας Ιτέας και Λιδωρικίου, παρ’ όλες τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις
 των Κυβερνόντων για Αναβάθμιση.

 Όσο και να εργάζεται το Προσωπικό σε ρυθμούς υπέρ εντατικοποίησης της εργασίας, τα κενά που έχουν δημιουργηθεί και προκύπτουν καθημερινά είναι αδύνατο να καλυφτούν όπως ισχυρίζονται "μερικοί".

  Η δραματική μείωση του Προϋπολογισμού από το 2009 έως και σήμερα αγγίζει το 45% , ενώ για τα έτη 2013 και 2014 είναι 15% και 15% αντίστοιχα. Mε τόσο μειωμένο προϋπολογισμό είναι αδύνατο να λειτουργήσει με ασφάλεια το Νοσοκομείο  Άμφισσας.
Ο ασφαλισμένος είτε προσέρχεται στη Π.Φ.Υ. είτε στο Νοσοκομείο επιβαρύνεται ολοένα και περισσότερο αφού αυξάνεται η συμμετοχή του σε φάρμακα, εξετασεις,ΤΕΠ,
συνταγές.

  Ειδικά στο Νομό Φωκίδας που δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι  Ιατροί άλλων ειδικοτήτων και συμβεβλημένα Μικροβιολογικά Εργαστήρια  το Νοσοκομείο 
μας σηκώνει το βάρος όλων και όταν οι παραπάνω Υπηρεσίες δεν προσφέρονται από το Νοσοκομείο οι κάτοικοι πρέπει να καταφεύγουν σε διπλανούς Νομούς για απλές Ιατρικές Πράξεις ή εξετάσεις Αίματος.

  Η επίσκεψη στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας αρχίζει να παρουσιάζει εικόνα άλλων δεκαετιών. Το Ιατρικό προσωπικό είναι ελάχιστο και δεν επαρκεί ούτε και για απλή Συνταγογράφηση. Σε μικρό χρονικό διάστημα εάν δεν παρέμβει η Πολιτεία δεν θα είναι δυνατή η 24ωρη εφημέρευση των Μονάδων Υγείας του Νομού Φωκίδας. Ο κόσμος εγκαταλείπεται στην πιο δύσκολη οικονομική περίοδο που βιώνει η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.

  Η χιλιομετρική απόσταση του Νοσοκομείου Άμφισσας από τους γύρω όμορους Νομούς 
που διαθέτουν συμβεβλημένους Ιατρούς-Εργαστήρια-κλινικές επιβάλλουν την άμεση αύξηση του Προϋπολογισμού του Νοσοκομείου και την ρητή διαβεβαίωση του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των βασικών του αναγκών.
  Ο πολίτης της Φωκίδας που επισκέπτεται τις Μονάδες Υγείας του Νομού μας θα πρέπει να αισθάνεται το ίδιο ασφαλής με τον πολίτη της Λαμίας, του Καρπενησίου  ή της Αθήνας.

 Για εμάς το πρόβλημα αφορά τις επιλογές και προτεραιότητες που έχουν οι Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, αφορά την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ , την επικινδυνότητα της Νοσηλείας και της  Παροχής των Ιατρικών Πράξεων.

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ
 ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ  ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΜΦΙΣΣΑ 27 Φεβρουαρίου  2014
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ








6 σχόλια:

  1. ΣΟΚ η ΠΑΣΟΚ? τωρα το θυμήθηκαν οι πρασινοφρουροί του σωματείου? ποιος αρνείται να χρησιμοποιεί το αιματολογικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παντως οχι οι εργαζομενοι το νοσοκομειο εχει και αλλο προσωπικο ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμεσα ολοι οι υποψηφιοι θα πρεπει να βγουν μπροστα και κοινη εκδηλωση και να στηριξουν πρωτιστα το νοσοκομειο με νυχια και δοντια .Η μη παραπερα υποβαθμιση του νοσοκομειου ,τοσο σε στελεχικο δυναμικο οσο και σε πορους οικονομικους , θα πρεπει να ειναι η πρωτη και η τελευταια προσπαθεια ολων οσων θελουν να κυβερνησουν τους δημους και την περιφερεια .Ολοι τους περνουν ταχαμου επισκεψη στο νοσοκομειο για να μαθουν τα προβληματα του , με τον μισο προυπολογισμο ουτε τα εργαστηρια μπορουννα λειτουργησουν και σε λιγο δεν θα λειτουργουν ουτε οι εφημεριες.Να μπουν μπροστα ολοι οι φορεις του νομου ΤΩΡΑ σε λιγο θα ειναι αργα για ολους μας και τοτε τα δακριυα και οι φωνες ολων , και της τοπικης κοινωνιας θα ειναι περιττα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tα πολιτικα κοματα δεν πρεπει να τοποθετηθουν για τα σοβαρα θεματα του νομου ?Μονο ψηφους ξερουν να ζητανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΗΝ ΑΓΩΝΙΑΤΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΦΤΑΣΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή