Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Φάρμακα μόνο τοις μετρητοίς σε Κρήτη, Μαγνησία, Κόρινθo



Διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των οφειλών του οργανισμού και προχωρούν σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων οι φαρμακοποιοί 

Σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προχωρούν από την Πέμπτη οι φαρμακοποιοί της Κρήτης, της Μαγνησίας και της Κορίνθου.

Διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των οφειλών του οργανισμού στις συνταγές που εκτελέστηκαν το Μάιο.

Ήδη από την τσέπη τους πληρώνουν τα αναγκαία φάρμακα οι ασφαλισμένοι σε Εύβοια και Φλώρινα.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει συνολικά 117 εκατ. ευρώ στους φαρμακοποιούς για τις ιατρικές συνταγές οι οποίες εκτελέστηκαν τον Μάιο και άλλα 145 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του Ιουνίου.

Ενδεχόμενο κινητοποιήσεων

Όσο για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ζητά από τη μεριά του από το υπουργείο Υγείας την εξόφληση των οφειλόμενων έως τις 25 Αυγούστου οπότε θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του κλάδου για να αποφασιστεί η έναρξη κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα από 1η Σεπτεμβρίου.

Κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί εάν δεν καταβληθούν έως το δεκαπενταύγουστο _ όπως είχε δεσμευθεί το υπουργείο Υγείας και το ταμείο - 10 εκατ. ευρώ που αφορούν τις αμοιβές τους για το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου