Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Αύριο πάνε διαμαρτυρόμενοι στην Αθήνα οι εργαζόμενοι στο "Βοήθεια στο Σπίτι"


Ήδη  γίνεται σχετική προετοιμασία προκειμένου να μισθωθούν λεωφορεία για την μετάβαση τους  στην Αθήνα.
  Ωφελούνται σήμερα από τις υπηρεσίες του προγράμματος εκατοντάδες  ηλικιωμένοι ανά περιοχή.


  Μόνιμη και όχι προσωρινή λύση μέσω παράτασης ζητούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας  αύριο  Πέμπτη 30 Αυγούστου στο Υπουργείο Εσωτερικών.
 Όλοι οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην Αθήνα όπου θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το συνέδριο των Δημάρχων ζητώντας συνδρομή και από την ΚΕΔΕ.
  Αναφορικά με τη συγκέντρωσή τους στο υπουργείο Εσωτερικών, στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» σημειώνουν: «Το πρόγραμμα συνδέεται άμεσα με την αποφυγή του στιγματισμού και του εγκλεισμού, άρα λειτουργεί ως αντισταθμιστικό μέτρο στη δύσκολη περίοδο που διανύει το κράτος, αφού το κόστος της κλειστής περίθαλψης είναι κατά πολύ υψηλότερο από αυτό της ανοιχτής. 
 ΑΦΕΝΟΣ λοιπόν ότι σήμερα, λιγότερο από ένα μήνα πριν την λήξη του Προγράμματος, δεν έχουμε ακόμα καμιά σαφή ανακοίνωση ή δέσμευση από τα αρμόδια Υπουργεία (Εσωτερικών, Εργασίας ) σχετικά με το μέλλον των Δομών αλλά και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων σε αυτές, ΑΦΕΤΕΡΟΥ δε ότι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ χιλιάδων ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ και ΣΤΙΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!».

  Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» αποτελεί τη μοναδική δομή φροντίδας ηλικιωμένων και εδώ και χρόνια εισπράττει μόνο υποσχέσεις και δεσμεύσεις για την ομαλή συνέχιση λειτουργίας του, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» διεκδικούν:
1. Άμεση λύση και εξασφάλιση όλων των εργαζομένων με παραμονή στην εργασία τους όπως δικαιούνται μετά από οκτώ (8) και πλέον χρόνια αδιάλειπτης και συνεχούς προσφοράς, διότι παρέχουν ένα έργο το οποίο είναι μόνιμο, το οποίο έγινε χθες, γίνεται σήμερα και πρέπει να συνεχιστεί και αύριο.
2. Δημιουργία Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού που ήδη εργάζεται επί σειρά ετών στις κοινωνικοπρονοιακές δομές (Βοήθεια στο Σπίτι κ.λπ.).
3. Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους που εξακολουθούν να μένουν απλήρωτοι στην πλειοψηφία, φέρνοντάς τους πλέον σε οικονομική εξαθλίωση και ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου