Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Σε εξέλιξη η αξιολόγηση στο Δήμο Δελφών...


Ξεκίνησε η αξιολόγηση σε δήμους και περιφέρειες...στον δήμο Δελφών επικρατεί αναστάτωση στις τάξεις των δημοτικών υπαλλήλων. Τα ωράρια τηρούνται με ευλάβεια πληροφορούμαστε και τα εργασιακά πρωϊνά γραφεία βλέπουν ένδοξες χρονικές ενάρξεις...κυρίως σε κάποιες Δημοτικές ενότητες... στη περιφέρεια πάντως οι έξοδοι για ...ανεφοδιασμό και ώνια συνεχίζονται μεμονωμένα!

Από Δευτέρα, καλύτερα!


Η 11μελής Ομάδα Εργασίας από το υπουργείο Εσωτερικών με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κιντή, προϊστάμενο στη γενική διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η αιτία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών «έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η επίβλεψη και ο συντονισμός της αξιολόγησης των δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αποκεντρωμένων διοικήσεων, η υποβολή σχετικών προτάσεων στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί της διαδικασίας και των θεμάτων της εν λόγω αξιολόγησης, καθώς και η συνεργασία με την Ομάδα Δράσης της ΕΕ επί των ανωτέρω θεμάτων».

Στην Ομάδα Εργασίας, εκτός από υπηρεσιακούς παράγοντες, συμμετέχουν και ο ΓΓ της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, ο εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ Λάμπρος Πάσχος (νομικός σύμβουλος του προέδρου της Ένωσης Γ.Σγουρού) και από την πλευρά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο 'Αγγελος Μπίνης, προϊστάμενος Επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Στο μεταξύ, από το Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών Γ. Ιωαννίδη εστάλη έγγραφο προς τους δήμους και τις περιφέρειες που θα μετάσχουν κατά προτεραιότητα και με τη δική τους βούληση στην αξιολόγηση των δομών τους. Οι συγκεκριμένοι ΟΤΑ θα πρέπει να συστήσουν δική τους ομάδα εργασίας προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη η οργάνωση της διαδικασίας, ο συντονισμός και η επιτάχυνση των ενεργειών με στόχο την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη 12 δήμοι και μία περιφέρεια έχουν δεχθεί την αξιολόγηση των δομών τους...newsit

1 σχόλιο: