Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας: σύσκεψη στην Άμφισσα με τον Πρόεδρο ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ και εκπρόσωπο του ΔΣ ΕΥΔΑΠ για τον Μόρνο!... ταμιευτήρα & ΔΙΚΤΥΟ ιδιωτικοποιεί η κυβέρνηση... ΤΙ κάνουν οι φορείς;;...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ 
 
  Το νερό είναι δημόσιο αγαθό!
 Να μην δοθεί το νερό του Μόρνου σε ιδιώτες!!! 


  Τη Δευτέρα 13/7/20 πραγματοποιήθηκε στο νομό μας περιοδεία ενημέρωσης για την ιδιωτικοποίηση του νερού στην οποία συμμετείχαν ο Γιώργος Αλεξανδράκης, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, μηχανικός-οικονομολόγος και ο Ηλίας Κορλός, πρόεδρος της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, οικονομολόγος.

   Η περιοδεία διοργανώθηκε μετά από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φωκίδας στους εργαζόμενους συνδικαλιστές της ΕΥΔΑΠ και ξεκίνησε από τη λίμνη του Μόρνου, έγινε συγκέντρωση στην πλ. Λιδωρικίου το πρωί και έκλεισε με ενημέρωση φορέωνστην Άμφισσα το απόγευμα. Στις δύο εκδηλώσεις παραβρέθηκαν αντίστοιχα οι Δήμαρχοι Δελφών και Δωρίδας, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Αλεξανδράκης, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, μηχανικός-οικονομολόγος ανέφερε ότι για να παρακάμψει η κυβέρνηση τις αποφάσεις του ΣΤΕ φέρνει την ιδιωτικοποίηση του νερού από την πίσω πόρτα: με τη μορφή ΣΔΙΤ αναθέτει σε ιδιώτες την συντήρηση, λειτουργία και ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ των αποθεμάτων νερού.   Δηλ. οι ιδιώτες θα ρυθμίζουν όχι μόνο την τιμή αλλά και τη διάθεση του νερού (πχ για άρδευση ελαιώνα). Και αυτό αφορά και τη λίμνη του Μόρνου και το δίκτυο μεταφοράς προς Αθήνα.


   Ο Ηλίας Κορλός, πρόεδρος της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, οικονομολόγος εξήγησε ότι δεν θα λειτουργήσει κανένας ανταγωνισμός, όπως λέει η κυβέρνηση, αλλά εκδιώκεται ένα κρατικό μονοπώλιο που είναι η ΕΥΔΑΠ και θα έρθει ένα ιδιωτικό μονοπώλιο, μια πολυεθνική.Είναι γνωστές οι πολυεθνικές μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας που δραστηριοποιούνται στο χώρο του νερού και προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να πάρουν τον έλεγχο των αποθεμάτων του νερού στην Ελλάδα.


  Ακολούθησαν ερωτήσεις  και διευκρινίστηκαν πολλά σχετικά ζητήματα και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν την περιοχή μας.Στη συζήτηση που ακολούθησε εκφράστηκε ομόφωνα η αντίθεση σε κάθε ιδιωτικοποίηση του νερού.  

Πριν τις συγκεντρώσεις ο Γ. Αλεξανδράκης και ο Ηλ. Κορλός επισκέφθηκαν στην  Άμφισσα και το Λιδωρίκι αντίστοιχα τους δημάρχους κ. Ταγκαλή και κ. Καπεντζώνη και κάλεσαντην τοπική αυτοδιοίκηση να πάρει και την υπόθεση του νερού στα χέρια της, γιατί εάν χαθεί η μάχη αυτή,θα απολογούμαστε στις επόμενες γενιές. Καλούν τους δήμους και τις περιφέρειες με ομόφωνες αποφάσεις να στείλουν ένα μήνυμα στη κυβέρνηση «όχι και το νερό, όχι και τις πηγές».


  Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και μόνος σίγουρος τρόπος διασφάλισης είναι μέσα από την συνταγματική κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του.
    Να υπενθυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση κατά τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης είχε προτείνει άρθρο για την συνταγματική κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, το οποίο αν ψηφιζόταν θα έκοβε το δρόμο στην σημερινή και σε μελλοντικές απόπειρες ιδιωτικοποίησης. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσει να διεκδικεί.


 Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φωκίδας ευχαριστεί θερμά τον Γιώργο Αλεξανδράκη και τον Ηλ. Κορλό για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας και για την έγκυρη ενημέρωση που μας παρείχαν. Ευχαριστεί όσους παραβρέθηκαν και συνέβαλαν με τις απόψεις τους στον εμπλουτισμό της συζήτησης.

 Περιμένουμε πρωτοβουλίες από τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και φορέων ώστε να φράξουμε τον δρόμο στην ιδιωτικοποίηση του νερού που θα πλήξει άμεσα και τη Φωκίδα.
15/7/20

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου