Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Συμβαίνει τώρα: Αρχαιοκάπηλοι και κυνηγοί θησαυρών στο Δασικό Χωριό Άμφισσας "Καψίτσα"... διεξοδική έρευνα από την Αστυνομία Φωκίδας στο σημείο!... μέχρι ... μπουλντόζα! εντοπίστηκε στον εγκαταλελειμμένο παράδεισο της Γιώνας….

 
  Απίστευτη καταστροφή προκάλεσαν αρχαιοκάπηλοι και κυνηγοί θησαυρών που αναζητούσαν αρχαία, χρυσό και πολύτιμα αντικείμενα, στο Δασικό Χωριό «Καψίτσα» Άμφισσας. 
  Το τελευταίο διάστημα το «Δασικό Χωριό Καψίτσα» που είναι χτισμένο σε έκταση 78 στρεμμάτων μέσα στα έλατα, σε 1.200μ υψόμετρο στην πλαγιά της Γκιώνας κοντά στο Προσήλιο (Σεγδίτσα) και είχε κατασκευαστεί από το Δασαρχείο Άμφισσας με είκοσι ξύλινα σπιτάκια, ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους, γηπεδάκια, παιδική χαρά και πλήρως εξοπλισμένο εστιατόριο, δεν λειτουργούσε λόγω αδυναμίας του Δήμου Δελφών να το αξιοποιήσει, ερχόμενος σε σύγκρουση και στην συνέχεια σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον ιδιώτη πρώην ενοικιαστή. 

  Για τον λόγο αυτό το Δασικό Χωριό ήταν εγκαταλελειμμένο και αφύλακτο, εύκολη «λεία» για τους αρχαιοκάπηλους και τους κυνηγούς θησαυρών.
   Μετά από καταγγελίες που έφθασαν στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας έσπευσαν στο σημείο και αυτή την στιγμή διενεργείται έρευνα. Εντόπισαν μπουλντόζα και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκαπτικά εργαλεία ενώ οι δράστες είχαν ανοίξει δύο τεράστιες λακκούβες στο έδαφος αναζητώντας την λεία τους σε αρκετό βάθος. 

  Οι εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι το φαινόμενο της λαθρανασκαφής με σκοπό την αρχαιοκαπηλία έχει ενταθεί, ωστόσο οι αστυνομικοί διεξάγουν την έρευνα αυτή την στιγμή και δεν μπορούν να δώσουν πληροφορίες σχετικά με πιθανούς υπόπτους πραγματικής εμπλοκής και δράσης. 

  Στο... κυνήγι του θησαυρού ερευνάται διεξοδικά, εκτός από την αρχαιοκαπηλία, σύμφωνα με την αστυνομία, και το ενδεχόμενο οι δράστες να έψαχναν για μεγάλο αριθμό από χρυσές λίρες, μια που στο συγκεκριμένο σημείο είχε αναπτυχθεί στο παρελθόν δράση ανταρτών. 

  Οι δράστες φεύγοντας βιαστικά, δεν φρόντισαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, αφήνοντας το συσσωρευμένο χώμα σε διάφορα σημεία. 
 Ερωτηματικά προκύπτουν για το εάν τις επόμενες ημέρες, η φύλαξη του χώρου θα ενταθεί, καθώς θεωρείται πολύ πιθανό άλλοι αρχαιοκάπηλοι και «κυνηγοί θησαυρών», που θα ακούσουν την ιστορία, να επιχειρήσουν να προσεγγίσουν για να κάνουν τη δική τους αναζήτηση. 
  Σημειωτέον ότι το χωριό απέχει από την Άμφισσα 20 περίπου χλμ. και φθάνει κανείς εκεί με άνετο δρόμο, ο οποίος στα 8 περίπου χλμ. είναι ασφαλτοστρωμένος (Εθνική Οδό Άμφισσας - Λιδορικίου) και ο υπόλοιπος σκυροστρωμένος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου