Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δελφών στην Δ.Ε. Γαλαξειδίου ο Ελληνογερμανός Δημοσιογράφος Χάρης Μαρκάτος...!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ




Του Χάρη Μαρκάτου
Ως Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Δελφών
Δ.Ε. Γαλαξειδίου



 Βιογραφικό

  Ο Χάρης Μαρκάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Πατέρας του ήταν ο Νικόλαος Μαρκάτος  αξιωματικός του  Εμπορικού  Ναυτικού και μητέρα του η Γερμανίδα από το Βερολίνο Αθανασία  Χάϊνεμαν του γνωστού οίκου μόδας Ath &Hellen Hainemann (αδελφή της).
Από το 1981 έως και το 1984 εργάστηκε ως τεχνικός ραντάρ πυραύλων στην Γερμανική Βάση του ΝΑΤΟ.
Επιστρέφοντας στην Αθήνα υπήρξε ιδρυτικό μέλος  του V.I.P. FM  και συνεργάτης  του FLASH  FM.
 Εδώ και 26 χρόνια  είναι Ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού ΓΑΛΑΞΙΑΣ  FM και δραστηριοποιείται στην Φωκίδα, έχοντας συμμετάσχει  3 φορές σε εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, με πρόσφατη, την  μετά από πρόσκληση  του  Ευρωπαϊκού Επιτρόπου  Δημήτρη Αβραμόπουλου,  συμμετοχή και ενημέρωση σε θέματα Διαχείρισης  Περιβάλλοντος και Οδικών Αξόνων στις Βρυξέλλες.
Είναι παντρεμένος με την  Γαλαξιδιώτισσα Νοσηλεύτρια Ντίνα Ρίζα και έχουν τρία παιδιά.
Την Βιβή - Master ούχο  3D ANIMATIONER, τον Γιάννη -  Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πατρών  και την Γεωργία  - φοιτήτρια Μαθηματικού Αθηνών.

Ανακοίνωση

   Έχω την τιμή να ανακοινώσω την υποψηφιότητα μου ως Δημοτικός Σύμβουλος στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Γεωργίου Δρακάκη με τον Συνδυασμό «Δελφική Δημοκρατία» για τον Δήμο Δελφών.
   Με αίσθημα ατομικής ευθύνης, με αποδεδειγμένη εμπειρία ως προς τον εντοπισμό, την ανάδειξη, την διεκδίκηση, την επίλυση των προβλημάτων του τόπου,
  με εκπεφρασμένες ευαισθησίες από μεριάς μου τόσο για την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και για το πολιτικό γίγνεσθαι,
 αλλά και με την αγάπη και την θέρμη που κουβαλά ένας άνθρωπος των ΜΜΕ για τον τόπο, θεώρησα χρέος μου την συμμετοχή μου στις επερχόμενες εκλογές σαν Δημότης που οραματίζεται καλύτερες μέρες για την περιοχή μας.
   Οι δημοτικές εκλογές του 2019, θα είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών.  Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει πλέον έναν νέο, διαφορετικό ρόλο στη δημόσια διοίκηση, με το νέο πλαίσιο «Κλεισθένη» να καθιστά τους δημοτικούς συμβούλους βασικούς παράγοντές στη λήψη αποφάσεων και στην  σύνθεση όλων των δημιουργικών δυνάμεων προς κοινό όφελος του Δήμου.
  Το μεγάλο στοίχημα είναι οι ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους , η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, οι λύσεις στα χρονίζοντα  προβλήματα και οι προοπτικές ανάπτυξης σε όλα, κυρίως όμως η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους του τόπου και η δημιουργία δημόσιου βήματος στους δημότες!  με γνώμονα  πάντοτε την ανιδιοτελή προσφορά, τον διάλογο, τον αλληλοσεβασμό, την καθαρότητα, την σοβαρότητα και τον έλεγχο.

 H δήλωση αρχών 


  Το Γαλαξείδι αποτελεί τον 4ο τουριστικό πόλο της περιφέρειάς μας  και είναι ένα από τα διακριτά κέντρα της χώρας. Οι προκλήσεις δεν θα έπρεπε να εξαντλούνται στη διαχείριση ή την αποσπασματική αντιμετώπιση των ζητημάτων που ευνοούν τις προτεραιότητες των θεσμών αντιπροσώπευσης της τοπικής εξουσίας. Οφείλουν να απαιτούν την δική μας ενεργή και καθημερινή κινητοποίηση. Οι Δημότες πρέπει να έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν, μέσω των επικοινωνιακών δικτύων και η γνώμη τους να μπορεί να διατυπώνεται ακόμη και με τοπικά δημοψηφίσματα και να λαμβάνεται υπόψη.
  Αναλαμβάνουμε με θάρρος την πρωτοβουλία, να συμμετέχουμε ενεργά, να συνομιλούμε δημοκρατικά, να συνθέτουμε και να μοιραζόμαστε χωρίς προκατάληψη όλα τα ζητήματα που καθορίζουν την επαγγελματική ΕΠΙΒΙΩΣΗ και την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ στο Ιστορικό Γαλαξείδι:
  • Το νερό βασικό δημόσιο αγαθό, τόσο στην ύδρευση όσο και την άρδευση, θα αποτελέσει κεντρικό ζήτημα αειφορικής και βιώσιμης διαχείρισης μέχρι να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα ποιότητας και έλλειψης
  • Οι προνοιακές υπηρεσίες, η στήριξη των αδύναμων και η βοήθεια στις ευπαθείς ηλικίες και ομάδες, σε ιδρύματα και δομές  είναι πρώτης προτεραιότητας στο πρόγραμμα του Συνδυασμού μας
  • Οι υποδομές βιώσιμης κινητικότητας
  • Η προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής σε συνεργασία με τις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου
  • Ο δημόσιος χώρος της πόλης που έχει εγκαταλειφθεί
  • Η αξιοποίηση και αποκατάσταση του χαρακτηρισμένου ιστορικού Λιμανιού
  • Το ζήτημα της στάθμευσης των κατοίκων και το κυκλοφοριακό
  • Ο ΒΙΟΚΑ Γαλαξειδίου
  • Η τουριστική αξιοποίηση μέσω προγραμμάτων και κατόπιν μελετητικών σχεδίων των επί μέρους ιστορικών και τουριστικών περιοχών της πόλης και των διαμερισμάτων
  • Η προσβασιμότητα και το δικαίωμα συμμετοχής στις λειτουργίες της ανθρώπινης κοινότητας στην πόλη και τους οικισμούς
  • Ο Σχεδιασμός με ευδιάκριτους θύλακες κοινόχρηστων χώρων και υποδειγματικής κυκλοφορίας
  • Η δημιουργία μιας πόλης με αξιόπιστες πύλες εισόδου από το ευρύτερο εθνικό και διεθνές περιβάλλον
  • Η δημιουργία ευρύτερων σχέσεων με τα υπόλοιπα Εθνικά και Περιφερειακά κέντρα και η διεύρυνση του ρόλου του Γαλαξειδίου στον ευρωμεσογειακό χώρο.
  • Η κάλυψη αναγκών των πανέμορφων Δημοτικών Διαμερισμάτων και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων τους
  • Η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στη ζωή και στη καθημερινότητα των δημοτών που εξυπηρετούν την ποιότητα ζωής του πολίτη και μειώνουν την γραφειοκρατία
  • Η πολιτισμένη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα που συνυπάρχουν ανάμεσά μας
  είναι ζητήματα που προβληματίζουν καθημερινά χιλιάδες κάτοικους και επισκέπτες της πόλης και απαιτείται άμεσα να αντιμετωπιστούν μετά από εκτεταμένη διαβούλευση με τους πολίτες
   Έχουμε τη βούληση και την τόλμη να διατυπώσουμε τις αρχές που κάποιοι παρέκαμψαν, να θέσουμε ουσιαστικές προτεραιότητες που άλλοι εγκατέλειψαν και να προωθήσουμε τακτικές που θεωρούμε ότι υπηρετούν και προάγουν το συλλογικό συμφέρον, το οποίο κατά την άποψή μας έχει περιφρονηθεί.



Με τιμή
Χάρης Μαρκάτος
Δημοσιογράφος
Ιδιοκτήτης Ραδιοφωνικού Σταθμού
«Γαλαξίας FM»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου