Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Συνταξιούχοι Φωκίδας: Ίσως το επόμενο βήμα του «αριστερού» … Χάρου - Τσίπρα να είναι η επιδοτούμενη (στους συγγενείς) ευθανασία μας… !!

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
 ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ


 «ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΗ ΤΟΥ 2016 ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΑΜΕ!!
 ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ!!» 


Αποτέλεσμα εικόνας για Συνταξιούχοι Φωκίδας:
      

   Από το 2010 ειδικά, αλλά και παλιότερα, οι συνταξιούχοι ήμασταν πάντα τα υποζύγια που στην πρώτη δυσκολία ή οι ίδιοι ή τα ταμεία μας δεχόμασταν την κλοπή από το κράτος των τραπεζιτών και των εφοπλιστών. Το κράτος του κεφαλαίου.
    Τώρα και αφού όλες οι κυβερνήσεις των μνημονίων μείωσαν τις συντάξεις μας κατά 45% και τα εισοδήματά μας κατά 60% μας έχουν στη πρίζα ή αλλιώς παίζουν μπιλιάρδο στις πλάτες μας με τις - γίνονται δεν γίνονται -  οι προαποφασισμένες από τους ίδιους, περικοπές του 2019.
     Τι θέλουνε και μας το λένε!!! Μας θέλουν να πεθαίνουμε όσο γρηγορότερα γίνεται!!!!
      1οςδιδάξας ο γνωστός Λοβέρδος, μνημονιακός υπουργός εργασίας που διάλυσε τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό (νόμος Λοβέρδου). Τι είπε; “Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουνε κιόλας, ζουν
πολλά χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή τους”. Τι κρίμα αλήθεια!!! Ο κ. αυτός μετά ανέλαβε το υπουργείο υγείας και μετά στο παιδείας όπου διάλυσε ότι κοινωνικό υπήρχε ακόμη, προς δόξα των επιχειρηματιών και των «θεσμών»
     2ος ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ το είπε λίγο πιο…. γλυκά, αφού άλλωστε δηλώνει «αριστερός». Περιέγραψε πώς θα υπερασπιστεί στους «εταίρους στην Κομισιόν» τους συνταξιούχους και τις συντάξεις τους: «Είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό, γιατί αφορά στην προσωπική διαφορά. Αφορά δηλαδή κάποια μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια – ας το πούμε έτσι – περικοπή δαπανών δεν είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου» 
     3ος ο Τσακαλώτος, μόλις προχθές.. «Δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος»
   Είναι κυνικοί. Ξεδιάντροπα ωμοί. Πολιτικοί τυχοδιώκτες που επιδιώκουν να πείσουν ότι θέλουν δήθεν να μην προχωρήσουν στην περικοπή των συντάξεων – τις οποίες έχουν συμφωνήσει από το 2017 – όπως τους «κάρφωσε» το ΔΝΤ. 
     Φαίνεται ότι στα κυβερνητικά επιτελεία έχουν κάνεις τους μακάβριους υπολογισμούς τους… Ο «αριστερός» …Χάρος βγήκε παγανιά και δεν γλυτώνει τίποτα από το δρεπάνι του…
  Ανεξαρτήτως, πάντως, από τον τρόπο που το λένε το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς είναι πως… γι αυτούς όλους, για το σύστημά τους, κοστίζει οι συνταξιούχοι να ζούνε και μέχρι τα βαθιά γεράματα
Το επόμενο βήμα ίσως να είναι η επιδοτούμενη (στους συγγενείς) ευθανασία μας !!
   Πραγματικά, απορούμε:
Πώς βρίσκουν τον τρόπο και τα λένε αυτά (είτε άγαρμπα, είτε… γλυκά και «αριστερά»);
Πώς τα καταφέρνουν κι επιχειρηματολογούν για το χρόνο ζωής των συνταξιούχων και για το εάν πεθαίνουν ή …δεν πεθαίνουν;;;

ΕΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΖΩΝΤΑΝΟΙ
 
Το μόνο που μας μένει είναι να τους το αποδεικνύουμε!!
 
Με  την οργάνωσή μας στο Σωματείο μας και μέσα από αυτό και την Ομοσπονδία μας να τους το καταθέτουμε ότι είμαστε ζωντανοί. 

 Ότι αγωνιζόμαστε. Ότι διεκδικούμε ότι μας έχουνε κλέψει. Τον ιδρώτα μιας ολόκληρης ζωής. Το ΕΚΑΣ, τα δώρα, τα επικουρικά, τις συντάξεις μας, την αξιοπρέπειά μας, την υγεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου