Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Ο διεθνής Μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης συμμετέχει στην επιλογή Καλλιτεχνικού Δ/ντή του Δήμου Δελφών... Άραγε πώς θα αντιμετωπιστεί η αίτησή του;...

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΥΠ. ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ (ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΥΝΑΦΘΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 50 ΣΕΛIΔΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ) έχει υποβάλλει εκ νέου ο γνωστός διεθνής Μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης, δημιουργός του Ορφέα Ιτέας, του Φεστιβάλ Δελφών ( έχει πραγματοποιήσει 7 μέχρι σήμερα αν και αγνοήθηκε στο φετεινό που διοργάνωσε ο Δήμος Δελφών...), Πρόεδρος του Πανελληνίου Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Φιλίας κλπ... 

  Άραγε θα αντιμετωπιστεί με τον δέοντα σεβασμό η αίτησή του;...



Κάποια στοιχεία από το πλούσιο βιογραφικό του

ΝΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ




Διεύθυνση Γραφείου: Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας, 43100 ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τηλέφωνο: 2441075440, 24441042896

Φαξ: 2441021970

Εmail:nke@otenet.gr

Διεύθυνση κατοικίας: Ευμένους 24, 43100 ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τηλέφωνο: 24441076667

Κινητό : 6944/442532

         

            Ο Νίκος Ευθυμιάδης, κάτοχος Master of Arts στη διεύθυνση συμφωνικής ορχήστρας έχει σπουδάσει Μουσική στην Ελλάδα, Ιταλία και Γιουγκοσλαβία.

         Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος, έχει υπηρετήσει επί 8 χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι ένας Ενεργός Πολίτης στο Νομό Καρδίτσας, καταθέτοντας τις απόψεις του και συνεισφέροντας τις δυνάμεις του πολλαπλώς, από διάφορες θέσεις. Εκλεγμένο μέλος στην αντιπροσωπία του Τ.Ε.Ε. Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.

  Είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, Πρόεδρος της Διαβαλκανικής Εκτελεστικής Επιτροπής Μουσικής, Καλλιτεχνικός Διευθυντής για επτά (7) χρόνια του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δελφών, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ελληνοїταλικής Φιλίας και Συνεργασίας των Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας και Ωδείων. Ειδικός Σύμβουλος για θέματα Μουσικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας. Διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων.

           Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 1200 συναυλίες σε όλο τον κόσμο (Ευρώπη – Η.Π.Α.) διευθύνοντας συμφωνικές ορχήστρες, χορωδίες , γνωστούς σολίστ με πολλές πρώτες εκτελέσεις σε έργα Ελλήνων Συνθετών.

Έχει πρωτοστατήσει στη διάδοση της κλασσικής πολυφωνικής  μουσικής(Μαδριγάλια-Μοτέτα κλπ) στην Ελλάδα διαμέσου πολλαπλών χορωδιακών εργαστηρίων, συναντήσεων, Φεστιβάλ (Καρδίτσα, Δελφοί, Λιβαδειά, Κηφισιά κ.α.), διαγωνισμών (Καρδίτσας) και σεμιναρίων Διεύθυνσης στα οποία έχει διδάξει τόσο στην Ελλάδα(Αθήνα, Ρόδος, Σύρος κλπ) όσο και στο εξωτερικό(Λευκωσία κλπ).

Εκδότης – Διευθυντής του πρωτοποριακού περιοδικού μουσικής εκπαίδευσης, χορωδιακής μουσικής και μουσικολογίας ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΡΤΕΛΙΝΑ (ΝΕΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑΣ).

Συνεργάτης της ΕΡΤ τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στην τηλεόραση με εκπομπές κλασικής και χορωδιακής μουσικής.

Σήμερα ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ωδείων, Διεθνών Φεστιβάλ και Χορωδιών δίνει καθημερινά την μάχη για την ανάπτυξη της  Μουσικής στην Ελλάδα.

Μέλος της Κομισιόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μουσικών, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο (1994-1996).

Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην υπογραφή του Καταστατικού Χάρτη των Μουσικών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Επιστημονικές του εργασίες και άρθρα έχουν δημοσιευτεί στο εξωτερικό σε έγκυρα περιοδικά και εφημερίδες.

Έχει φροντίσει την ελληνική έκδοση του πρωτοποριακού μουσικοπαιδαγωγικού βιβλίου «ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ» του Ρομπέρτο Γκόιτρ.

Μέλος Συντακτικών Επιτροπών και Επιτροπών Κρίσης Μουσικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας.

Μέλος εξεταστικών επιτροπών του Υπουργείου Παιδείας για τις εξετάσεις πρόσληψης καθηγητών μουσικής στο Δημόσιο.

Συμμετέχει σε κριτικές επιτροπές Παγκοσμίων Φεστιβάλ και Διαγωνισμών.



Για την προσφορά του στη μουσική και σύσφιξη των Ελληνογιουγκοσλαβικών σχέσεων του έχουν απονεμηθεί τα ανώτατα χρυσά παράσημα από την Προεδρία της Γιουγκοσλαβίας (1991).

Ο Δήμος Τιράνων τον τίμησε καθώς και πολλοί σημαντικοί  φορείς στην Ελλάδα ( Τ.Ε.Ε., Ιερά Μητρόπολη  Δημητριάδος κ.α.) και στο εξωτερικό.

Ως Μαέστρος, ως καθηγητής Μουσικής, ως μουσικοπαιδαγωγός, ως καλλιτεχνικός Διευθυντής Ωδείων και Φεστιβάλ, ως Επιστήμων και ως Καλλιτέχνης, ως Ενεργός Πολίτης συνεχίζει να εργάζεται ασταμάτητα και αποτελεσματικά για μια σύγχρονη μουσική εκπαίδευση, για μια Ελλάδα περισσότερο αναπτυγμένη πνευματικά, για τη δημιουργία μόνιμων πολιτιστικών θεσμών στην Ελλάδα και την προώθηση τους σ’ όλο τον κόσμο, για τη σύγχρονη Ελληνική δημιουργία που πρωτοπορεί και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου