Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Και η "ΟΥΤΟΠΙΑ" στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας ΑΥΡΙΟ στις 11πμ έξω από την ΕΦΟΡΙΑ της Άμφισσας...


 ΟΥΤΟΠΙΑ
 ΔΟΜΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!



Αποτέλεσμα εικόνας για εξωση απο την τραπεζα  

  Μετά την αποτυχία της να καταστείλει την αντίσταση ενάντια στην υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας στα Ειρηνοδικεία της χώρας, η κυβέρνηση προχωράει από τις 21/2/18 στην καθολική εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ από την 1/5/18 απειλούνται με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό των ακινήτων τους όλοι όσοι/ες χρωστούν στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία ποσά που ξεπερνούν τα 500 Ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες και το δημόσιο αρχίζουν να βγάζουν ΑΜΕΣΑ σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό τις κατοικίες ή τις επιχειρήσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που έχουν πληγεί από τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και της υπερφορολόγησης και αδυνατούν γι’ αυτόν τον λόγο να πληρώσουν τα ποσά που οφείλουν. Ήδη, έχουν εξαγγείλει 10.000 πλειστηριασμούς για το 2018 και 130.000 έως το 2021.
Εξάλλου, στο πλαίσιο της εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε καταιγιστική κλίμακα, η κυβέρνηση έθεσε ήδη σε εφαρμογή το ιδιώνυμο για την καταστολή όσων αγωνίζονται ενάντια στην υφαρπαγή των σπιτιών και στην διόγκωση της κοινωνικής εξαθλίωσης.
Υπακούοντας έτσι στις εντολές των τραπεζιτών, της ΕΕ και των «θεσμών» κλιμακώνουν τη μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τα λαϊκά στρώματα προς το κεφάλαιο (τράπεζες, funds, realestate) για να ενισχυθεί η κερδοφορία του, με τον απόλυτο έλεγχο της στέγης και των ακινήτων και τον μελλοντικό ανακαθορισμό της τιμής των ενοικίων. Αφετέρου προς το κράτος,  για την αποπληρωμή του συνεχώς διογκούμενου δημόσιου χρέους.  
Αντίθετα με όσα ισχυρίζονται η κυβέρνηση και τα μνημονιακά ΜΜΕ, δεν υπάρχει καμία πραγματική προστασία της πρώτης κατοικίας: το 75-80% των ακινήτων που απειλούνται με πλειστηριασμό αφορά λαϊκή περιουσία, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι πρώτες κατοικίες. Άλλωστε, οι πραγματικοί «στρατηγικοί κακοπληρωτές», τους οποίους συχνά επικαλούνται για να συκοφαντήσουν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών,  έχουν αφενός την δυνατότητα να πληρώσουν τα χρέη τουςγια να μην χάσουν τα σπίτια τους και αφετέρου έχουν επωφεληθεί από «γενναιόδωρες» νομοθετικές παραγραφές χρεών και ευνοϊκές ρυθμίσεις.
 Αντιστεκόμαστε σε αυτήν την κλιμάκωση της λεηλασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας! Ο αγώνας μας συνεχίζεται έξω από τα συμβολαιογραφικά γραφεία, τις τράπεζες και τις υπηρεσίες, στους δρόμους, στις γειτονιές για αποτρέψουμε τις εξώσεις που θα ακολουθήσουν!
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση  που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο και καλούμε όλους και όλες την Τετάρτη 21/2/18, στις 11πμ έξω από την ΕΦΟΡΙΑ να δώσουμε  το αγωνιστικό μας «παρών»


Αγωνιζόµαστε,  Διεκδικούµε, Απαιτούμε:
·        Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία
·        Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
·        Κατάργηση των μνημονιακών αντισυνταγματικών φόρων ΕΝΦΙΑ κ.λ.π. που επιβαρύνουν τον Έλληνα πολίτη και οδηγούν στην υπερχρέωσή του με αποτέλεσμα αδυναμία πληρωμής και τις κατασχέσεις.
·        Την κατάργηση των διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονοµίας που περιορίζουν τα δικαιώµατα του οφειλέτη και δίνουν προτεραιότητα στις τράπεζες έναντι των εργαζοµένων και των ασφαλιστικών ταµείων.
·        Όχι στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος

Η ΣΤΕΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ
ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ

Η «ΟΥΤΟΠΙΑ» συμμετέχει στην «Ενωτική πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου