Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Ξεκινάει το νέο "κυκλοφοριακό" της Άμφισσας... κατανόηση και συνεργασία ζητά ο Δήμαρχος Δελφών...


 Αποτέλεσμα εικόνας για κυκλοφοριακο αμφισσας

Αγαπητοί συμπολίτες, 
  Την προσεχή Δευτέρα (29/01/2018) ξεκινάει η εφαρμογή της νέας κυκλοφοριακής ρύθμισης στην πρωτεύουσα του Δήμου μας, Άμφισσα. 
 Η διαδικασία που ακολουθήσαμε προκειμένου να είναι νόμιμη και τεχνικά ολοκληρωμένη, απαίτησε περίπου δυο χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα έγινε αναλυτική διαβούλευση με πολίτες της Άμφισσας και όλους τους ενδιαφερομένους και αναζητήθηκαν οι βέλτιστες λύσεις. 

   Η νέα ρύθμιση της κυκλοφορίας καταλαμβάνει μια τεράστια έκταση, το ευρύτερο κέντρο της Άμφισσας που αντιστοιχεί περίπου στο εν τρίτο της συνολικής έκτασης της πόλης. Από μόνο του αυτό το στοιχείο αποδεικνύει τη δυσκολία του εγχειρήματος. 

  Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί για όλους μας μια περίοδος προσαρμογής, μια περίοδος στην οποία θα παρουσιαστούν και αρρυθμίες, μια περίοδος στην οποία θα χρειαστεί όλοι να δείξουμε κατανόηση και να συμβάλλουμε σε μια κοινή προσπάθεια.
  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στόχος όλων μας είναι η πρόοδος του τόπου μας, η βελτίωση της λειτουργίας και της εικόνας της Άμφισσας και ολόκληρου του Δήμου μας. 

  Η νέα κυκλοφοριακή ρύθμιση και οι συμπληρωματικές παρεμβάσεις που θα τη συνοδεύσουν (δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, αρχιτεκτονική ανάπλαση οδού Γιαγτζή κ.α.) θα αλλάξουν το κέντρο της Άμφισσας, θα αναδείξουν την αγορά της πόλης, αλλά και θα μεταβάλλουν ελαφρώς τις συνήθειές μας. 

  Εμείς πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο να εξελισσόμαστε και να μην δείχνουμε φόβο απέναντι στο καινούργιο. 

 Απαραίτητη προϋπόθεση ασφαλώς για κάθε επιτυχία είναι η κοινωνία να συμβάλλει στην πρόοδο και στην κοινή προσπάθεια. 

  Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση της παρέμβασης (περίπου τέσσερις μήνες), θα είμαστε συνεχώς στη διάθεσή σας για να ανταλλάσσουμε απόψεις και να επιφέρουμε βελτιώσεις όπου απαιτηθεί.

 Ο Δήμαρχος Δελφών 
 Θανάσης Παναγιωτόπουλος

3 σχόλια:

  1. Είναι πολύ υποκριτικό. Ο Δήμαρχος ζητάει τη κατανόηση των πολιτών για να θέσει σε εφαρμογή το νέο κυκλοφοριακό,.
    Ο ίδιος βέβαια αγνόησε τις φωνές αγωνίας των επαγγελματιών για τα προβλήματα που αυτό θα δημιουργήσει στην αγορά. Αγνόησε και τη καθολική άρνηση των κατοίκων, γιατί όλοι πιστεύουν ότι θα φέρει τη πόλη άνω κάτω.
    Είναι γενική η εκτίμηση ότι το νέο κυκλοφοριακό δεν θα επιφέρει ανάπτυξη ούτε θα επηρεάσει τη ποιότητα ζωής των πολιτών. Ενώ, θα αρκούσαν μόνο, μερικές προσεγμένες βελτιώσεις.
    Δαπανώνται ήδη μεγάλα ποσά για σήματα και εργασίες, πολλές από τις οποίες θα πάνε χαμένες εάν ευδοκιμήσουν οι προσφυγές των Δημοτών στα Δικαστήρια. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ποιος θα επιβαρυνθεί τις δαπάνες που γίνονται τόσο βιαστικά ;
    Ο Δήμαρχος αγνοεί τα προβλήματα που δημιουργεί. Φθάνει να ικανοποιήσει ελαχιστότατους φίλους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ρυθμίσεις της κυκλοφορίας μιας πόλης, δε φέρνουν ανάπτυξη.Βοηθούν την καθημερινότητα των πολιτών.Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι βλέπουν ότι όλα πάνε καλά σήμερα στην πόλη, οπότε φοβούνται τις αλλαγές που σε άλλες πόλεις έχουν γίνει πριν από είκοσι χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γαλαξίας και Σκλαβενίτης τρίβουν τα χέρια τους. Και τα δύο σούπερ μάρκετ ετοιμάζονται για επεκτάσεις! Γιατί άραγε;
    Για τα παρκόμετρα η μελέτη δε λέει τίποτα. Αυτά θα έρθουν αμέσως μετά και το ιστορικό κέντρο μόνο ιστορικό θα είναι γιατί εμπορικό δεν θα είναι σίγουρα. Η εμπορικότητα θα περιδιαβαίνει στα σούπερ μάρκετ που θια γίνουν πολυκαταστήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή