Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΑΥΡΙΟ!!! ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ στο Υπουργείο Παιδείας Δήμαρχοι, Αντιπεριφέρεια και σύσσωμοι οι φορείς της Φωκίδας για το κλείσιμο των Λυκειακών Τάξεων του Νομού...ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

 Κοινή ανακοίνωση
 Δημάρχων Δελφών και Δωρίδας 
για τις λυκειακές δομές στη Φωκίδα...

  Οι Δήμοι Δελφών και Δωρίδας, εκφράζοντας και τους συλλογικούς φορείς της περιοχής μας, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την κλιμακούμενη υποβάθμιση των δομών Υγείας, Ασφάλειας και Παιδείας στη Φωκίδα, με αποκορύφωμα την ξαφνική κατάργηση λυκειακών τάξεων στα Λύκεια Γαλαξιδίου, Δεσφίνας και Ευπαλίου εν μέσω σχολικού έτους. 

   Η κίνηση αυτή οδηγεί ουσιαστικά στην απαξίωση των συγκεκριμένων Λυκείων και αναμφίβολα σε βάθος χρόνου στην πλήρη κατάργησή τους.
  Τα παιδιά μας ήδη δώσανε το αγωνιστικό μήνυμα με τη μεγαλειώδη διαδήλωση που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα στην Άμφισσα! 

  Συνεχίζουμε πάντα μαζί τους στο δίκαιο αγώνα, στον οποίον πρωτοστατούν. 
 Τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017, κατεβαίνουμε όλοι μαζί στο Υπουργείο Παιδείας για να διαμαρτυρηθούμε. 
 Να βροντοφωνάξουμε ένα ηχηρό «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»! 

  Στη μικρή και απομονωμένη, αλλά ιστορική περιοχή μας, δεν έχουμε πλέον περιθώρια. Τα χωριά μας στην πραγματικότητα έχουν ήδη εξαφανιστεί από το χάρτη του κρατικού ενδιαφέροντος. Τώρα κινδυνεύουν σοβαρά και οι κωμοπόλεις μας, που προοδευτικά απογυμνώνονται απ’ όλες τις υποδομές τους, ακόμη και τις στοιχειώδεις. 

 Φτάνει πια! 

 Απαιτούμε σεβασμό τουλάχιστον στα παιδιά μας και στο μέλλον τους, που είναι ταυτόχρονα και το μέλλον της πατρίδας μας! 
 Απαιτούμε την άμεση άρση της παράλογης Απόφασης που έχει ληφθεί και την αποκατάσταση της ακεραιότητας των σχολείων μας! 
 Την Δευτέρα στις 12.00 όλοι θα βρεθούμε έξω από το Υπουργείο Παιδείας για να διαδηλώσουμε το δίκιο του τόπου μας.
  Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες των Δήμων μας θα κλείσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 

 Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς και τους δημότες μας να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα για το μέλλον των παιδιών μας και να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. 


  Ο Δήμαρχος Δελφών                                                                       Ο Δήμαρχος Δωρίδας Θανάσης Παναγιωτόπουλος                                                         Γιώργος Καπεντζώνης 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Αντιπεριφέρειας Φωκίδος



  Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Φωκίδας  σε πλήρη συνεννόηση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους τοπικούς φορείς της περιοχής μας, συμπαραστέκεται στους μαθητές και τις οικογένειες τους και διαμαρτύρεται έντονα μαζί τους για την κατάργηση λυκειακών τάξεων στα λύκεια του Ευπαλίου, του Γαλαξιδίου, και της Δεσφίνας  και μάλιστα στη μέση της φετινής σχολικής χρονιάς. 

Στα πλαίσια της έμπρακτης αγωνιστικής αντίδρασης για την επιχειρούμενη σταδιακή υποβάθμιση των δομών της Φωκίδας, έχει ήδη δρομολογηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα η μίσθωση λεωφορείου, για τη μεταφορά συμπολιτών μας  στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων, προκειμένου να συμμετέχουμε σε κινητοποίηση που έχει από κοινού διοργανωθεί και να διαδηλώσουμε για το δίκαιο αίτημα μας.

Σας καλούμε λοιπόν τη Δευτέρα το πρωί στις 30 Οκτωβρίου 2017 στο λεωφορείο της Π.Ε Φωκίδας, προκειμένου να πάμε μαζί να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε ότι δίκαια και παραδοσιακά μας ανήκει...   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου