Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Αφροδίτη Παπαθανάση: Οφείλουμε να αντιδράσουμε μαζικά και δυναμικά για τις αλλαγές που επιχειρούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση…


Από το Γραφεί Τύπου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


    Η πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει θέσεις διοικητικών γραμματέων και αναπληρωτών τους στους δήμους και τις περιφέρειες, ώστε να τοποθετήσει πρόσωπα ελεγχόμενα από την κεντρική εξουσία στην κορυφή της διοικητικής ιεραρχίας των ΟΤΑ, είναι απαράδεκτη και παραπέμπει στις εποχές του δεξιού κρατικού πατερναλισμού. 

   Επί πλέον, μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση αντίκειται ευθέως στο άρθρο 102 παράγραφοι 2 και 4 του Συντάγματος, με τις οποίες καθιερώνεται, αφενός, η αρχή της διοικητικής αυτοτέλειας των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και ,αφετέρου, ορίζεται περιοριστικώς ποιά είναι η εποπτεία που ασκεί το κράτος.

    Μετά από μια μακρά πολιτική περίοδο μεγάλων μεταρρυθμίσεων που έφεραν στην αυτοδιοίκηση οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με τελευταία της κυβέρνησης του Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον Καλλικράτη, δεν μπορεί κανείς δημοκρατικός και προοδευτικός πολίτης, κανένα αιρετό όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να αποδεχτεί μια τέτοια οπισθοδρόμηση που επιστρέφει έναν γνήσιο θεσμό της Δημοκρατίας σε εποχές σκληρής συντηρητικής διακυβέρνησης. 

    Οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζικά και δυναμικά.

6 σχόλια:

  1. Αντε Αφροδίτη ξεκίνα.Παμπούκης,Γερουλάνος,Ραγκούσης,Πεταλωτής, και λοιποί πουθενάδες χαραμοφάηδες που μας ρίξατε σε πηγάδι χωρίς γυρισμό με αρχηγό το Γιωργάκη του 2% είναι ετοιμοι για νέους αγώνες.Μας χαντακώσατε μια και καλή,θέλετε πάλι.. Οι ζειμπεκιες με τον ΤΖΕΜ και τα υπουργικα συμβουλια μπροστα στις καμερες σας μαραναν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για αντιδράστε να σας δω λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΑΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΜΑΚΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΖΕΦΡΥ Η ΓΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΖΗΤΑΣ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ;ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΑ "ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ" ΚΑΝΕΝΑΣ.. ΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΠΕΤΑΝΕ Τ΄ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι της λέτε μωρέ της γυναίκας; Αφήστε την στον πόνο της και τον βαρύ καημό της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή