Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Συνάντηση για την λειτουργικότητα της Ιτέας εν όψει της θερινής περιόδου...


 


  Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 και ώρα 10:00’, στο Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας Δήμου Δελφών (Δημαρχείο Ιτέας-3ος όροφος),μετά από πρόσκληση της Αντιδημάρχου Δελφών Δημοτικής Ενότητα Ιτέας με αρ.πρωτ.15400/23-06-2016, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συνεργασίας στην οποία παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Δελφών Δ.Ε. Ιτέας, ο Δ/ντης Αστυνομικής Δ/νσης Φωκίδας
κ. Π. Ρούμελης, ο Υπολιμενάρχης Ιτέας κ. Α. Αγραφιώτης, ο κ. Θ. Κατσούλης από το Α.Τ. Ιτέας, ο κ. Γ. Κούτρης από την Τροχαία Ιτέας, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας κ. Τέντ Γουώρθ.

 Σκοπός της συνάντησης ήταν, ο συντονισμός των από κοινού ενεργειών, εν’ όψη  της τουριστικής περιόδου για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση προβλημάτων της ΔΕ Ιτέας, όπως επαιτεία, κυκλοφοριακό, ασφάλεια, παραεμπόριο κ.α..

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς αποφάσισαν ένα κοινό πλάνο δράσης, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των κατοίκων  αλλά και των επισκεπτών της περιοχής μας καθώς και την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων της ΔΕ Ιτέας.
Η Αντιδήμαρχος Δελφών 
Δημοτική Ενότητα ΙτέαςΤριανταφυλλιά Πιλάλα- Τσακίρη

1 σχόλιο:

 1. 1.Τα μηχανάκια.Πολλά είναι χωρίς εξατμίσεις πράγμα απαράδεκτο.Κάνει κακο στην πόλη και στους κατοίκους της.Μερικά είναι και χωρίς φώτα,θανατηφόρα επικίνδυνο.Ορισμένα ντελίβερυ οδηγούν ακροβατικά λες και μεταφέρουν καρδιές για μεταμόσχευση.Τόσο θόρυβο και ταχύτητα πραγματικά δεν εχω δεί αλλού.
  2. Η παραλιακή δεν πρέπει κανένα βράδυ να μείνει αφώτιστη.Η κίνηση είναι μεγάλη(πεζοί,ποδήλατα,δίκυκλα,αυτοκίνητα) και τυχόν έλλειψη φωτισμού θα είναι επικινδυνοτάτη.Μπράβο στην αντιδήμαρχο η οποία όσες φορές βλέπω,τα κρατα αναμμένα.
  3.Ταχύτητα.Πολλά οχήματα αναπτύσουν υπερβολικά μεγάλες ταχύτητες εντός κατοικημένης ζώνης.Παραλιακή,κεντρικός,ιτέας-κίρρας κλπ με αυξημένες πιθανότητες ατυχήματος.Ειναι υποχρέωση των αρμόδιων οργάνων να τους εντοπίζουν και να τους επαναφέρουν στην τάξιν στην ουσία προστατεύοντας τους ιδίους αλλα και τους γύρω τους.
  4.Τα βαρέα οχήματα.
  Μολύνουν την πόλη με κατάλοιπα καύσης πετρελαίου(αρκετά επικίνδυνα) δημιουργούν ηχητική όχληση και καταστρέφουν λόγω βάρους το οδόστρωμα αλλα και τα υπόγεια δίκτυα.Κάθε αρχή που σέβεται τους κατοίκους της πόλεως της και τους επισκέπτες αυτής οφείλει να τα απομακρύνει εκτός αυτής.
  5 Εξατμίσεις
  Πολλά οχήματα δεν συντηρούνται σωστά με αποτέλεσμα να ρυπαίνουν απίστευτα στο πέρασμα τους και μικρά παιδιά να αναπνέουν καρκινογόνες ουσίες΄
  Ελεγχος αυστηρός γιατί είναι πολύ σοβαρό θέμα το οποίο μαζί με την ηχητική ρύπανση αλλού τα αντιμετωπίζουν σε πρώτη προτεραιότητα.
  6 Ασφαλή σύνδεση ιτεας-κιρρας-βραχακια
  Πρεπει να υπάρξει μελλοντικη ενέργεια ωστε να γίνει ασφαλής η μετακίνηση σε πεζούς και ποδήλατα αυτης της διαδρομής.Νομίζω πρώτη προτεραιότης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή