Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Ίχνη και Ερείπια! Σεμινάριο και Έκθεση Φωτογραφίας στο ΕΠΚΕΔ με τον Πλάτωνα Ριβέλλη...


 

























 ΙΧΝΗ ΚΑΙ ΕΡΕΙΠΙΑ 
 Σεμινάριο και Έκθεση Φωτογραφίας Δελφοί, 
20-23 Μαΐου 2016

    Οργάνωση Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών σε   συνεργασία με τον Φωτογραφικό Κύκλο

    Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ), σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Κύκλο, και με την υποστήριξη της Ι’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, οργανώνει στους Δελφούς από την Παρασκευή 20 έως και τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 σεμινάριο με θέμα ‘Ιχνη και Ερείπια.
   Στο σεμινάριο θα διδάξει ο φωτογράφος και συγγραφέας Πλάτων Ριβέλλης και θα έχει συνολική διάρκεια 12 ώρες, 17.00-20.00 καθημερινά. 
 Το περιεχόμενο του σεμιναρίου θα επικεντρωθεί στη φωτογράφιση ερειπίων και αρχαιολογικών χώρων, μέσω της οποίας θα επιχειρηθεί η επισήμανση της σχέσης της φωτογραφίας με την έννοια του ίχνους, τη διάσταση της μνήμης, με τα θραύσματα του χώρου και του χρόνου, τις αισθήσεις και τη φαντασία. 

  Κατά το τετραήμερο του σεμιναρίου (20-23/05/2016) οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα, τις πρωινές ώρες, να φωτογραφίζουν τις αρχαιότητες και να υποβάλουν τις φωτογραφίες τους για κριτική κατά τις ώρες του σεμιναρίου. Μπορούν επίσης να προσκομίσουν για συζήτηση και προηγούμενη φωτογραφική δουλειά τους με παρόμοια θεματολογία (φωτογραφίες αρχαιολογικών χώρων, ερειπίων γενικώς, μουσείων, αγαλμάτων κλπ.). 

   Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, όσοι συμμετείχαν σε αυτό μπορούν να συνεχίσουν την αποστολή σχετικών φωτογραφιών με στόχο τη συγκέντρωση υλικού για τη διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας με θέμα τη φωτογράφιση αρχαιοτήτων και ερειπίων. 

  Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στους Δελφούς και θα μεταφερθεί στη συνέχεια στην Αθήνα. 

   Την επιμέλεια της έκθεσης θα έχει ο Πλάτων Ριβέλλης. 

  Από το Γραφείο Τύπου του Ε.Π.Κε.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου