Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Ν. Δρόλαπας: στο σφυρί τα κληροδοτήματα μόλις ανακοινωθεί η διάλυση του Γηροκομείου Άμφισσας!!! μπορεί να ξανανοίξει;




Έτσι θα Επαναλειτουργήσει το Γηροκομείο Άμφισσας 

Του Νίκου Δρόλαπα 

 


ΠΩΣ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ 
ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ
   Όπως είναι γνωστό η Άμφισσα είναι η δεύτερη πόλη στην Ελλάδα σε Κληροδοτήματα, μετά τα Ιωάννινα.
     Οι Ευεργέτες και Δωρητές διέθεταν τις περιουσίες τους, οικόπεδα,  καταστήματα,  διαμερίσματα,  αγροτικές εκτάσεις, ελαιοκτήματα,  μετοχές, καταθέσεις εκατομμυρίων, κ.ά., με πρόνοια για την εκπαίδευση των νέων και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων,  με ιδιαίτερη μέριμνα για τους ανήμπορους, τους φτωχούς και τους υπερήλικες,  προκειμένου να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση.
     Όμως η Άμφισσα χάνει τη τεράστια περιουσία των Κληροδοτημάτων σταδιακά.  Στο σφυρί βγαίνουν το ένα μετά το άλλο τα ακίνητα των ευεργετών της πόλης, η περιουσία της Άμφισσας.  Πόσα πρέπει να πουληθούν ακόμη για να πληρωθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι , οι γραμματείς,  οι γενικών καθηκόντων,  οι νοσηλευτές, οι προμηθευτές, οι νομικοί σύμβουλοι, όσοι συνεχώς διορίζονται;  Δισεκατομμύρια καταθέσεων και μετοχών παρέμεναν επί χρόνια, ανεξήγητα,  στις τράπεζες με ιδιαίτερα χαμηλό επιτόκιο,  μέχρι σημείου που σχεδόν εξανεμίσθηκαν ύστερα από τη μετατροπή τους σε άλλα τραπεζικά προϊόντα των οποίων η αξία εκμηδενίσθηκε. Ποιοι τελικά ωφελούντο;  ίσως δεν θα μάθουμε ποτέ (;).

     Καμία αξιοποίηση της τεράστιας αυτής περιουσίας.  Μόνο η περιουσία  του Κληροδοτήματος Κονιάκου, αξιοποιούμενη,  θα ήταν αρκετή να συντηρήσει τη λειτουργία του Στάλλειου – Γάτειου - Κονιάκειου  ( και Ζησίμειου )  Γηροκομείου και  Χρόνιων Παθήσεων  Άμφισσας, στο διηνεκές.  

     Τι έχει γίνει όμως με τις έως τώρα αγοραπωλησίες;  Ποια ποσά εισπράχθηκαν και πώς χρησιμοποιήθηκαν;  Πώς αξιοποιήθηκαν οι περιουσίες των άλλων Κληροδοτημάτων που με τη συνένωση έπεσαν μέσα στο Ίδρυμα;  Πόσα καταστήματα πουλήθηκαν στο κέντρο της Άμφισσας;   
Τι έγινε με το διαμέρισμα  στη πλατεία Αμερικής; με την οικία στην οδό Βασιλάκη  στη περιοχή της Ακρόπολης;  
 σε ποιούς πουλήθηκαν και έναντι ποίου ποσού;

     Πώς τακτοποιήθηκαν εσπευσμένα οι προμηθευτές και έμειναν οι εργαζόμενοι απλήρωτοι και άρχισαν τις δεσμευτικές διεκδικήσεις και  τους πλειστηριασμούς, έχοντας εξασφαλίσει και αγοραστές ; ενώ δεν θα έπρεπε να ξεχνούν ότι οι περισσότεροι είναι πολιτικά διορισμένοι.

     Οι βασικοί υπόλογοι δεν είναι άλλοι πέραν όσων διαχειρίσθηκαν τόσα χρόνια τα Κληροδοτήματα,  είτε ως τοπικοί αιρετοί,  είτε ως Διαχειριστικές  Επιτροπές,  αποτελούμενες από τα ίδια σχεδόν πρόσωπα σε ένα είδος κυλιόμενης συνδιοίκησης,  με ζημιωμένους, το μέλλον αυτού του τόπου, τους υπερήλικες  και  τους εργαζόμενους.

     Όλα συνέβαιναν χωρίς ποτέ να προέλθουν σε λογοδοσία για τα Κληροδοτήματα.  Ποτέ δεν ενημέρωσαν τι συμβαίνει.  Αρνήθηκαν να συζητήσουν ακόμη και στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν φούντωσε το θέμα του Γηροκομείου,  ύστερα από αίτημα ενεργών πολιτών για… « να μη θιγούν τα συμφέροντα του Ιδρύματος »…(;) (!),  όπως είπαν ο κ. Φουσέκης  και ο κ.Αθ. Παναγιωτόπουλος,  Πρόεδρος τότε του Δ.Σ.

     Πώς λειτούργησε όμως το Γηροκομείο.  Πόσοι υπερήλικες εισήχθησαν ως τρόφιμοι με μεγάλη περιουσία, υψηλά εισοδήματα και συντάξεις,  οι οποίοι,  λόγω του πελατειακού συστήματος δεν κατέβαλαν τα ανάλογα χρήματα; Πόσοι εργαζόμενοι ήσαν υπεράριθμοι;  Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φωκίδας  κ.κ. Θεόκτιστος αναφερόμενος σε ανάλογο Ίδρυμα στη Σπάρτη, είπε ότι την περίθαλψη  35  τροφίμων φροντίζουν μόλις  8-9  εργαζόμενοι.  Και ενώ αρκετοί  εργαζόμενοι προσέφεραν με την εργασία τους άριστες υπηρεσίες στο Ίδρυμα,  άλλοι, με ανακριβή και αναπόδεικτα στοιχεία κατέθεσαν στο Εφετείο υπέρ της πώλησης του οικοπέδου  -  φιλέτου του Χολαργού!  Γιατί;  Κατέθεσαν οικειοθελώς;  ή πιέστηκαν;  και από ποιους;


     Αλλά δεν είναι μόνο τα Κληροδοτήματα της Άμφισσας, προβλήματα  διαχείρισης αντιμετωπίζουν και άλλα Κληροδοτήματα όπως αυτό του Μακεδώνα στη  Κίρρα,  του Μαναίου  στη Δεσφίνα, κ.ά.

     Αλλά ευθύνες, στο μέτρο που τους αναλογεί,  φέρουν και οι εποπτεύουσες τα Κληροδοτήματα Διευθύνσεις Εθνικών Κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για την έλλειψη επαρκούς εποπτείας και ελέγχων.

      Ποιοι άραγε να παρεμπόδισαν τους διαχειριστικούς ελέγχους ώστε μέχρι σήμερα να μην έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένας;

      Το κράτος,  αποφεύγοντας να καταβάλει τις υποχρεώσεις του για τη διατήρηση μιας κοινωνικής δομής με χρόνια πάσχοντες,  θεωρεί ότι επιτυγχάνει περιστολή δαπανών ;   Οι προκύπτουσες όμως επιβαρύνσεις εκ των καλυπτομένων αναγκών των τροφίμων σε οικονομικό,  κοινωνικό  και  οικογενειακό  κόστος  θα είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερες  από τις απώλειες φόρων,  εισφορών  και τη χορήγηση των επιδομάτων  ανεργίας, επιδομάτων  χρόνια πασχόντων,  με αύξηση κόστους λειτουργίας των Νοσοκομείων, αύξηση της ανεργίας, απώλεια εσόδων για τη τοπική οικονομία, επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού.

      Οι παθογένειες είναι πολλές και δεν διορθώνονται χωρίς απαντήσεις και  απαντήσεις  δεν δίνονται  χωρίς  διαχειριστικό  έλεγχο.



              Η  ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ  ΤΟΥ  ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ
              

    Μετά το κλείσιμο του Γηροκομείου,  ανέλαβε Πρόεδρος των  Διαχειριστικών  Επιτροπών όλων των Κληροδοτημάτων ο Δήμαρχος κ. Παναγιωτόπουλος,  ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα κινήσει τη διαδικασία για την εξυγίανση του Γηροκομείου  και ότι θα το επαναφέρει σε λειτουργία,  επιλέγοντας την ημέρα του θανάτου του μακαριστού  Μητροπολίτη Αθηναγόρα για να ανακοινώσει το άνοιγμα του Ιδρύματος.

    Υπέβαλε το Σχέδιο Εξυγίανσης στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , το οποίο όμως δεν εγκρίθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου , λόγω ελλιπούς τεκμηρίωσης  και αλλαγής των ισχυόντων όρων.  Με βιαστικές κινήσεις απέλυσε  τους εργαζόμενους,  τους οποίους  και επαναπροσέλαβε  μέχρι την…. εβδομάδα των παθών,  που  επέλεξε  να τους απολύσει και πάλι, οριστικά αυτή τη φορά. 

     Εκείνο που ακολουθεί πλέον είναι η απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής να διαλύσει το Ίδρυμα, οπότε ολόκληρη η περιουσία των Κληροδοτημάτων που το απαρτίζουν περιέρχεται στην Εποπτεύουσα Αρχή που είναι το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα ορίσει εκκαθαριστή για τη διενέργεια  εκκαθάρισης – αποπληρωμής  χρεών και ότι περισσέψει,  αν περισσέψει,  θα πάει στο Κράτος,  οπότε  χάνεται  και η δυνατότητα διενέργειας  διαχειριστικού  ελέγχου.  

     Με την απόλυση των εργαζομένων  θα πρέπει να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τεσσάρων και πλέον ετών και οι νόμιμες αποζημιώσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι μισθοδοσίες  με τα ασφάλιστρα  των μη δεδουλευμένων για το διάστημα από τον μήνα Ιούλιο του 2014 και μετά,  κατά το οποίο το Ίδρυμα δεν λειτουργούσε.

      Στη περίπτωση  όμως κατά την οποία το Σχέδιο Εξυγίανσης του Ιδρύματος είχε εγκριθεί, το Γηροκομείο θα ετίθετο υπό την εποπτεία του Παρατηρητηρίου Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας ως προς τη λειτουργία του  και  την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του θα αναλάμβανε η Εταιρεία Αξιοποίησης Ακινήτων Δημοσίου, και για τα δύο (2) πρώτα χρόνια υλοποίησης του Σχεδίου Εξυγίανσης  θα χρηματοδοτείτο με ποσό που αντιστοιχεί στο είκοσι τοις εκατό (20%) του ετήσιου προϋπολογισμού του,  απευθείας από το Υπουργείο Εργασίας και θα έμπαινε σε πρόγραμμα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, τους εργαζόμενους και τους πιστωτές, αλλά θα παρέμενε σε λειτουργία.



ΤΟ  ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ  ΙΤΕΑΣ 

     Σε αντίθεση με την αποτυχημένη πορεία του Γηροκομείου Άμφισσας, το Πρότυπο Γηροκομείο της Ιτέας,  το  «Γραμματικοπούλειο,  Μπάλειο, Τρίγκειο  Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ιτέας »,  με  Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου τον Αιδεσιμότατο Αρχιμανδρίτη Νικόλαο Παρασκευά, ο οποίος και το δημιούργησε προ τριάντα χρόνων,  φιλοξενεί  εξήντα  ( 60 ) τροφίμους,  με 27 άτομα προσωπικό εκ των οποίων μόνο 3 άτομα είναι διοικητικοί υπάλληλοι.  Έχει αποθεματικό κεφάλαιο της τάξης των 300.000  ευρώ περίπου  και μάλιστα χωρίς  να διαθέτει  περιουσία !   Κάθε μήνα το ίδρυμα της Ιτέας πληρώνει κανονικά τους μισθούς, όλες τις φορολογικές  και  ασφαλιστικές του υποχρεώσεις,  τους προμηθευτές  από  Άμφισσα  και  Ιτέα  και όλα τα λειτουργικά  τα  έξοδα  ( πετρέλαιο,  ΔΕΗ,  Δήμος κλπ ) , με επί πλέον  διανομή φαγητού σε πολλές άπορες οικογένειες.

     Αυτό οφείλεται στην υποδειγματική λειτουργία του,  με διαφάνεια  και  νομιμότητα.  Ενδεικτικό δε της ευαισθησίας περί την οικονομική διαχείρισή του  είναι και το γεγονός ότι μόλις αμφισβητήθηκε από κάποιους  η χρηστή διοίκηση και η ορθολογική οικονομική διαχείριση,  το Διοικητικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του ζήτησε εγγράφως  τη διενέργεια  διαχειριστικού  ελέγχου,  αντί της συγκάλυψης, προσφεύγοντας και στη Δικαιοσύνη.  Αυτό τα λέει όλα.  Αντίθετα,  το Γηροκομείο Άμφισσας  δεν  αποδέχθηκε τον δημόσιο έλεγχο, δεν λογοδοτεί ακόμη και σήμερα που οδηγείται στη πλήρη διάλυση και χάνεται η περιουσία του.

     Τώρα,  σχεδιάζεται η ανέγερση νέας πτέρυγας στο Γηροκομείο Ιτέας για δημιουργία επί πλέον 17  κλινών,  αίθουσας  ψυχαγωγίας και άλλων λειτουργικών χώρων με χρηματοδότηση ύψους 1.750.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημόσιων  Επενδύσεων μέσω του με Φορέα υλοποίησής του τη Περιφέρεια Στερεάς  Ελλάδας.


ΠΡΟΤΑΣΗ   ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ   
ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ


      Το Γηροκομείο Άμφισσας  μπορεί  να  λειτουργήσει  και πάλι.  Αυτό μπορεί να γίνει , είτε με την υποβολή  νέου Σχεδίου Εξυγίανσης σε συνεννόηση  με το Υπουργείο  Εργασίας,  Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  είτε  με Προγραμματική  Σύμβαση  Σύμπραξης  μεταξύ των δύο Γηροκομείων Ιτέας και Άμφισσας,  κατ΄ επέκταση  λειτουργίας του Γηροκομείου Ιτέας, το οποίο θα αναλάβει  πλέον και τη Διοικητική και Οικονομική Διαχείριση του σχήματος της Σύμπραξης, με διατήρηση της περιουσιακής  τους  αυτοτέλειας.

      Τα Κοινωφελή  Ιδρύματα  και  Κληροδοτήματα  μπορούν να συνάπτουν  Προγραμματικές  Συμβάσεις με το Δημόσιο ή μεταξύ τους με αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων ή των Διαχειριστικών Επιτροπών τους,  οι οποίες θα καθορίζουν τους όρους της σύμπραξης, το χρονοδιάγραμμα  και τους πόρους  από τους οποίους θα καλυφθούν οι αναλαμβανόμενες οικονομικές υποχρεώσεις,  με την ανάθεση της διαχείρισης,  εν προκειμένω,  στο Ίδρυμα της Ιτέας και συνέχιση της χρηματοδότησης από τους Φορείς Υγείας. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι,  σε αυτές τις περιπτώσεις,  επιτρέπεται η απασχόληση του προσωπικού  του ενός συμβαλλομένου  στον άλλον,  εν προκειμένω με επαναπρόσληψη των εργαζομένων του Γηροκομείου Άμφισσας  σύμφωνα με το οργανόγραμμα το οποίο θα συντάξει και θα ακολουθήσει το Γηροκομείο Ιτέας .


 


      Οι ανωτέρω συμβάσεις υπόκεινται στον προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία,  ενώ την Εποπτεία , όπως προβλέπεται,  θα έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.


 


      Εάν γίνει αποδεκτή η προτεινόμενη λύση,  μαζί με τη γενικότερη ωφέλεια από τη λειτουργία του Ιδρύματος της Άμφισσας και την αύξηση της δυναμικότητας σε κλίνες,  θα επανέλθουν στην εργασία τους οι ευρισκόμενοι σε ομηρία εργαζόμενοι και το Ίδρυμα της Άμφισσας θα κερδίσει χρόνο για την επιζητούμενη εξυγίανσή του ώστε να αποφύγει τις δυσμενείς προοπτικές που δημιουργήθηκαν με επιπτώσεις στη τοπική κοινωνία και τη περιουσία του Ιδρύματος.  Σε μία τόσο θετική προοπτική,  πιστεύουμε ότι  θα συνδράμει και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,   η οποία  ήδη για τη βελτίωση των κοινωνικών δομών της  Στερεάς  Ελλάδας και ιδιαίτερα για τις μονάδες δευτεροβάθμιας φροντίδας,  ενισχύει με ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα το κόστος της αδιάλειπτης λειτουργίας τους για τη διατήρηση θέσεων εργασίας και τη στήριξη όσων πολιτών έχουν ανάγκη...


 

 

 

 

 

 

17 σχόλια:

  1. Αυτα που γραφειςειναι ασυναρτησιες και βλακειες,πρωτα πρεπει να βγει κοινη υπουργικη αποφαση και μετα θα κατατεθει σχεδιο εξυγιανσεις,και οδημαρχος και ο βουλευτης ειναι ενημεροι σχετικα με αυτο,οσο για το οικοπεδο στον χολαργο οι ιδιοι οι εργαζομενοι αρνηθηκαν να δωθει με λιγα χρηματα,αρκετα με αυτες τις αθλιοτητες που γραφετε,προφανως δεν σου κανουν τα χατηρια και δε σε χωρα ο τοπος,χορτασαμε μπλα μπλα και φουμαρα και ψευτουποδηξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοβεται το χουι????

      Διαγραφή
    2. Όταν ένας παπάς διπλασιάζει το Γηροκομείο της Ιτέας γιατί έχει ψυχή καθαρή και μυαλό χωρίς πολιτικά μπουμπούρια και τα δικά μας Φουσικογενή υποκατάστατα διαλύουν το Γηροκομείο της Άμφισσας μαζί με τις περιουσίες των δωρητών, τσάμπα υπερασπίζεσαι τους ανίκανους.

      Διαγραφή
    3. 2:32μμ:
      Αφού είναι ενήμερος ο Δήμαρχος γιατί υπέβαλε άκαιρα το σχέδιο εξυγίανσης της πλάκας που το απόρριψαν απο το Υπουργείο ;

      Διαγραφή
  2. Δρόλαπα για μιά ακόμα φορά όπως σε όλη σου τη ζωή άλλωστε γράφεις ανακρίβειες και λασπολογείς με εμπάθεια. Όμως η Φωκίδα είναι μικρή και ευτυχώς γιά μας και δυστυχώς γιά σένα σε γνωρίζουμε καλά. Από τότε που συνόδευες το Γκελεστάθη μέχρι αργότερα που έβγαλες κομματική ταυτότητα στο ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα έπεσες σε όλα φίλε 3:04!Ήταν ωραές οι εποχές που ο Γκελ κοιμώταν στο Ξενοδοχείο του και το πρωί του σέρβιρε πρωϊνό στον "κύριο Υπουργό".Ματ'α, στράβωσε η μπίζνα και ο ακροδεξιός έγινε πασόκος!

      Διαγραφή
    2. Καλό είναι να κρίνεται όποιος κρίνει, όμως, άδικα ή δίκαια ;
      Παραμερίζουμε τη τεράστια ζημιά για το τόπο για να βρίσουμε το Δρόλαπα;
      Κι ένα ερώτημα για τους προηγούμενους σχολιαστές : Γιατί δεν ζητάτε ευθύνες απο αυτούς που χαντακώνουν ότι βρίσκουν μπροστά τους, έχοντας κάνει επιχείρηση ότι θα πρέπει να είναι λειτούργημα ;

      Διαγραφή
    3. Φίλε 5:07,μάλλον δε γνωρίζεις καλά το Δρόλαπα.Μάλλον δεν είσαι Αμφισσιώτης.Άσε, μικρός τόπος είμαστε και γνωριζόμαστε.

      Διαγραφή
    4. Εσύ που γνωρίζεις το Δρόλαπα έχεις κατι να πείς εναντίον του;
      Εσύ που διαβάζεις το Δρόλαπα εχεις βρεί κάποιες ανακρίβειες σε αυτά που γράφει;
      Άν έχεις κάτι γιατί δεν το λές,επώνυμα ή ανώνυμα, χάρη του κάνεις; ή είσαι και σύ κρατικοδίαιτος σαν τα αφεντικά σου και ο Δρόλαπας σας κόβει τη μαγιονέζα πάνω που πάει να λαδώσει το εντεράκι σας;

      Διαγραφή
  3. η προταση ειναι ενδιαφερουσα
    απο κει και περα ομως εχεις μπλεξει την βουρτσα με την μαλαπερδα.
    αλλα ιδρυματα ειχαν καταθεσεις
    τα ακινητα που αναφερεις δεν ειναι ολα του γηροκομειου
    το προβλημα στην συγκριση των δυο ιδρυματων που κανεις ειναι οτι το ενα ξεκινησε με συμβασεις των ταμειων αρα ειχε διπλασια εσοδα απο αυτο της αμφισσας γι αυτο και εχει και υπολοιπο
    της αμφισσας αν και αρχισε να λειτουργει το 2007 συμβασεις εκανε το 2012 στο συνολο των τροφιμων αλλα και τοτε σταματησε να πληρωνει ο ΕΟΠΥΥ. ψαξτο αυτο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε 5:14 Γενική αναφορά έγινε γιατί όλα τα κληροδοτήματα είχαν παρόμοια τύχη.
      Στα βράχια τα έρριξαν όλα οι επιτήδειοι....
      Τί επιδίωκαν ; Πάντως, όχι να τα σώσουν....

      Διαγραφή
    2. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια, γι΄ αυτό κρύβονται και δεν απαντάει κανείς απο τους λαλίστατους κατα τα άλλα υπαίτιους.

      Διαγραφή
  4. ΑΚΡΙΒΩΣ 5:14. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ (ΕΟΠΥΥ) ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ Δ.Ε. Ο ΕΟΠΥΥ ΤΟ 2012 ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΛΛΑ Η ΖΗΜΙΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ. ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡΟΛΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το Γηροκομείο της Ιτέας είχε το ίδιο πρόβλημα με τον ΕΟΠΥΥ και το έλυσε γιατί έχει ανθρώπους δραστήριους που αγαπάνε το τόπο τους και αυτό που κάνουν. Ενω στην Άμφισσα.....

      Διαγραφή
    2. Για να πει κανείς αν η πρόταση του Δρόλαπα είναι σωστή, ή καλύτερα αν είναι εφαρμόσιμη, πρέπει λίγο πολύ να έχει παρακολουθήσει τα θέματα αυτά για να έχει γνώση και κατ΄ επέκταση γνώμη.
      Επειδή το Γηροκομείο Άμφισσας για πολλούς λόγους πρέπει να λειτουργήσει ξανά και αφού οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους στην επέκταση του Γηροκομείου Ιτέας που θα την αποτελεί πλέον το Γηροκομείο Άμφισσας κάτω από την ίδια διεύθυνση που σήμερα διοικεί το Γηροκομείο Ιτέας, θα πρέπει οι αρμόδιοι να δουν πολύ σοβαρά τη συνένωση των δύο Γηροκομείων.
      Πιστεύω, ότι ο αρμοδιότερος για να εκφράσει τη γνώμη του είναι ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Νικόλαος Παρασκευάς που τόσα χρόνια αυτός και το επιτελείο του λειτουργούν με επιτυχία το Γηροκομείο Ιτέας.
      Περιμένουμε αυτή την απάντηση.

      Διαγραφή
    3. Το γηροκομείο της Ιτέας δεν είχε ποτέ αυτό το πρόβλημα. Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας το κράτος καλύπτει όλους τους τροφίμους μος του. Απλώς τώρα με την κρίση αργούν να καταβληθούν τα χρήματα αλλά καταβάλλονται έστω και καθυστερημένα.

      Διαγραφή
    4. Για να πει κανείς αν η πρόταση του Δρόλαπα είναι σωστή, ή καλύτερα αν είναι εφαρμόσιμη, πρέπει λίγο πολύ να έχει παρακολουθήσει τα θέματα αυτά για να έχει γνώση και κατ΄ επέκταση γνώμη.
      Επειδή το Γηροκομείο Άμφισσας για πολλούς λόγους πρέπει να λειτουργήσει ξανά και αφού οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους στην επέκταση του Γηροκομείου Ιτέας που θα την αποτελεί πλέον το Γηροκομείο Άμφισσας κάτω από την ίδια διεύθυνση που σήμερα διοικεί το Γηροκομείο Ιτέας, θα πρέπει οι αρμόδιοι να δουν πολύ σοβαρά τη συνένωση των δύο Γηροκομείων.
      Πιστεύω, ότι ο αρμοδιότερος για να εκφράσει τη γνώμη του είναι ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Νικόλαος Παρασκευάς που τόσα χρόνια αυτός και το επιτελείο του λειτουργούν με επιτυχία το Γηροκομείο Ιτέας.
      Περιμένουμε αυτή την απάντηση.

      Διαγραφή