Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Σύλλογος Δυτών Ν.Φωκίδας ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ: ανήκουστο να μην έχει Σκάφος το Λιμεναρχείο Ιτέας...!


 

          
         Έλλειψη Σκάφους στο Λιμεναρχείο Ιτέας
    Ο σύλλογός μας επανέρχεται για ακόμη μία φορά στο θέμα της έλλειψης σκάφους στο Λιμεναρχείο Ιτέας μη αποδεχόμενος την αδιαφορία και τις ελλιπείς ενέργειες, αν έχουν γίνει κάποιες, των υπευθύνων. 

  Το λιμάνι της Ιτέας δεχόμενο κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό τουριστικών και άλλων μεγάλων σκαφών δεν νοείται εδώ και μία πενταετία να μην διαθέτει ένα σκάφος, από τη στιγμή που αναβαθμίστηκε ο ρόλος του σε Λιμεναρχείο, έτσι ώστε να μπορεί να καλύψει και τις ανάγκες του λιμανιού του Γαλαξιδίου. 

   Ο θαλάσσιος χώρος ευθύνης του καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου Κορινθιακού και τα πλωτά μέσα που θα έπρεπε να έχει, είναι ανύπαρκτα. 
 Δεν πραγματοποιούνται έτσι κανενός είδους θαλάσσιοι έλεγχοι για παράνομη αλιεία από ερασιτέχνες και επαγγελματίες και οι καταγγελίες μένουν σε έλεγχους από τη στεριά και από απόσταση. 
   Σε περιπτώσεις που έχει χρειαστεί να παρέχει βοήθεια σε έκτακτα περιστατικά συνανθρώπων μας αλλά και ξένων πολιτών στη θάλασσα καλείτε το σκάφος του Λιμεναρχείου Αιγίου ή της Πάτρας και ο χρόνος που απαιτείται για να φτάσουν είναι πολύ μεγάλος με ότι συνεπάγεται αυτό. 

  Με τα ιδιωτικά σκάφη δεν λύνετε το πρόβλημα, επίσης δεν θέλουμε να υιοθετήσουμε τις φήμες που αναφέρουν ότι κάποιοι δεν επιθυμούν με τίποτα να υπάρχει σκάφος και αντιδρούν ή εμποδίζουν τις τυχόν ενέργειες.

   Μέχρι τώρα έχουμε ζητήσει να βρεθεί μία λύση με έγγραφα προς τα αρμόδια κλιμάκια του Λιμενικού Σώματος αλλά δεν έχει ακόμα δοθεί καμία έγγραφη απάντηση, εμείς θα συνεχίσουμε να τους το ζητάμε.

   Όλοι οι συναρμόδιοι και συνυπεύθυνοι απλά δικαιολογούν το θέμα με το πρόσχημα της κρίσης και της έλλειψης πόρων γενικότερα. 

  Πρέπει οι αιρετοί πολιτικοί μας να συντονίσουν τις προσπάθειες για να δοθεί λύση στο χρονίζων αυτό πρόβλημα και στην κατεύθυνση αυτή όπως πάντα μέχρι τώρα είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε. 

   Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

                               ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ

3 σχόλια:

  1. ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ......ΕΧΟΥΝ.ΤΩΡΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ?ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΗΚΩΝΕΤΕ ΝΥΧΤΙΑΤΙΚΑ ΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ?ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.....ΚΑΙ ΠΡΣΩΠΙΚΟ[η γνωστη καραμελα],ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΑΚΙ? Υ.Γ. ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΕΝΤΕΛΩΣ......ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο πασοκοσυριζαιος συνταξιουχος παραθαλασσιος λιμενικος τι λεει γι'αυτο?σιγα μην πει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που είναι ο Σύλλογος επαγγελματιών αλιέων (οι ερασιτέχνες είναι αναρχοαυτόνομοι) τι λέει για το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή