Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Φωκίδας: η εκδήλωση με τον Πισσία...

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ 




    Με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, παρεμβάσεις, ερωτήσεις, αλλά και πρωτότυπο φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15-11-2014 στην Ιτέα η προγραμματισμένη εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Φωκίδας.
 Ο Χρυσόστομος Λουκάς, δημοσιογράφος στο «Κόκκινο 105,5», ως συντάκτης διεθνούς ρεπορτάζ και αρθρογράφος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, διεθνών σχέσεων και γεωπολιτικής, με Νομικές και Ευρωπαϊκές Σπουδές στη Βρετανία, την Πολωνία και την Ελλάδα, άνοιξε την ημερίδα. Ο
  Χρυσόστομος Λουκάς που συμμετείχε εκ μέρους του ραδιοφωνικού σταθμού στην αποστολή των φαρμάκων στη Γάζα, μας μετέφερε την εμπειρία του με τη βοήθεια των συγκλονιστικών φωτογραφιών του Μιχάλη Καραγιάννη.

  Στην διεύθυνση http://youtu.be/2UbE1CgisY4 μπορούμε να παρακολουθήσουμε αποσπάσματα από την παρουσίαση του.

   Ακολούθησαν οι εκπρόσωποι της Fair Planet κυρίες Εβίτα Καλιαμπέτσου και Έφη Ιακωβάκη, οι οποίες μας «γνώρισαν » με την μακρόχρονη δράση και προσφορά της παραπάνω συλλογικότητας στη Λωρίδα της Γάζας και αλλού. Προβλήθηκε απόσπασμα από το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ελεύθεροι χαρταετοί» που δημιουργήθηκε κατά την αποστολή της Fair Planet στη Γάζα το 2010. Τόσο η Fair Planet όσο και ο ραδιοφωνικός σταθμός «στο κόκκινο 105,5» (μαζί με το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού, την Αλληλεγγύη για όλους και την Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων) είχαν την ευθύνη της αποστολής του φαρμακευτικού υλικού στην Γάζα. 11 τόνοι παραδόθηκαν μετά από πολύ μεγάλες δυσκολίες στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης…

  Ακολούθως ο Βαγγέλης Πισσίας ανέλαβε το δυσκολότατο έργο να μας διαφωτίσει μέσα από την ομιλία του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ν.Α Μεσόγειο σε σχέση και με την Ελλάδα. Στις παρακάτω διευθύνσεις μπορούμε να δούμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις απαντήσεις.

   Ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε στο βίντεο http://youtu.be/pgkoQVyGtP8 , ντοκουμέντο από την αποστολή στη Γάζα το 2010 και την επίθεση των Ισραηλινών στα διεθνή ύδατα. Το βίντεο προβλήθηκε στην εκδήλωση μας μέσα σε συγκίνηση και χειροκροτήματα για την στάση του Ελληνικού πληρώματος απέναντι στους Ισραηλινούς πειρατές. (υπόθεση Μαβί Μαρμαρά). Ακολουθούν μέρος από συνέντευξη (http://youtu.be/cRfDCnPmId8 ), καθώς και ενδιαφέρουσες απαντήσεις από τον Βαγγέλη Πισσία και τον Χρυσόστομο Λουκά σχετικά με τα ενεργειακά αποθέματα σε Κύπρο και Αιγαίο. (http://youtu.be/smmDKUOMwyo).

  Φίλες και φίλοι,

 
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Φωκίδας θεωρώντας ότι η ενημέρωση, η ανταλλαγή απόψεων, ο προβληματισμός πρέπει να είναι προϋπόθεση της δράσης συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση.
 Παραθέτουμε φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου