Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Κραυγή...υγείας από τους μαθητές του Λυκείου Ιτέας!!!


Γενικό Λύκειο Ιτέας
Δελτίο Τύπου : Ενημέρωση περί κατάληψης


Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα το οποίο βασίζεται σε τρείς αρχές : την ασφάλεια, την ειρήνη και το διάλογο. Αυτοί λοιπόν οι θεσμοί τείνουν να καταστραφούν με την άνοδο των δύο άκρων: φασισμό και αναρχία. Εμείς σαν νέα γενιά αυτό το καταγγέλλουμε.
Με την παγκόσμια οικονομική κρίση κινδυνεύει να εξαλειφτεί παντελώς η ηθική και η αξιοπρέπεια μας, διότι με αυτά τα δυσβάσταχτα μέτρα τα οποία ακολουθεί η χώρα μας διαλύεται η υγεία, ο πολιτισμός και τώρα η δημόσια δωρεάν παιδεία . Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς σαν μαθητές είναι να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο Νέο Σύστημα του Λυκείου πολεμώντας με το μοναδικό ισχυρό ''όπλο'' που έχουμε στα χέρια μας …την ΚΑΤΑΛΗΨΗ.
Οφείλουμε λοιπόν έτσι, με οποιοδήποτε τρόπο να διασώσουμε το μοναδικό δωρεάν αγαθό ...τη δημόσια παιδεία, η οποία με το νέο σύστημα μας ωθεί στην παραπαιδεία και στην δημιουργία άγχους που μας δημιουργούν οι τέσσερις πανελλαδικές μη μπορώντας να ανταπεξέλθουμε σε αυτό το βαθμό δυσκολίας.  
Εν κατακλείδι, ευελπιστούμε να στηρίξετε την προσπάθεια που καταβάλουμε ως νέοι, προκειμένου να αντιταχθούμε στο αβέβαιο μέλλον που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.
Η επιτροπή του Λυκείου Ιτέας

11 σχόλια:

  1. οι μαθητες δειχνουν την αλληλεγγυη τους στους καθηγητες σε μια περιοδο που οι δευτεροι το εχουν εξαιρετικα αναγκη.δινουν το παραδειγμα στην κοινωνια μας που πρεπει ν ακολουθησει. ηδη καποιοι αντιδραστικοι ανθρωποι εχουν τοποθετηθει αρνητικα γιατι ειναι πελατες κομματων . ολοι εμεις οι αλλοι πρεπει να κλεισουμε τ αυτια μας σ αυτους που τα φαγανε με διαφορους τροπους (κρυφα εννοειται) και να δειξουμε κι εμεις την αλληλεγγυη μας. οταν ερθει η σειρα μας δεν θελουμε να λενε οι αλλοι οτι ειμαστε προνομιουχοι, τυχεροι, κλπ. και αυτο μονο με χτισιμο αλληλεγγυης γινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλη μια κατάληψη για να πληρώνονται οι καθηγητές ενώ δεν δουλεύουν. Στην απεργία, βλέπετε, χάνουν το μεροκάματο. Η γνωστή συριζαίηκη λογική του "εμείς που λόγω ανικανότητας, τεμπελιάς ή και συνδυασμού των ανωτέρω σας υποχρεώνουμε να πληρώνετε φροντιστήρια για τα παιδιά σας, εμείς που κάναμε το δημόσιο σχολείο σαν τα μούτρα μας, άχρηστο προθάλαμο των φροντιστηρίων και εσείς είστε υποχρεωμένοι να μας πληρώνετε"! Θυμηθείτε ότι είναι οι ίδιοι που αρνούνται να αξιολογηθούν (οποία έκπληξις!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μιλάνε πουθενά τα παιδιά για το θέμα των καθηγητών και την απεργία τους, αλλά είσαι ένας ακόμη απ' αυτούς που δε διαβάζουν τα άρθρα και γι' αυτό σχολιάζουν με αφορμή τα άρθρα, για να βγάλουν τ' απωθημένα τους.Δεν είδες τις τέσσερις πανελλήνιες κι ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά συνειρμικά πήγες στους καθηγητές και παράλληλα άρπαξες την ευκαιρία να κάνεις και τη γνωστή αντι-συριζαίικη κριτική,γιατί στην ουσία αυτό σε καίει λες κι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε την παιδεία,την υγεία,τη ζωή μας,τη χώρα στο χάλι που είναι και που πάει ακόμη πιο κάτω.Αυτό που ψήφισες δε φταίει καθόλου;;;

      Διαγραφή
  3. Ριξτε καναν υπνο,να πανε και οι καθηγητες να τρυγησουν κανα αμπελι οσοι εχουν και καμια ελια αργοτερα και εχει ο Θεος.Ουτως η αλλως σερβιτοροι των μπατιροτουριστων θα γινετε καταληψιες ,τεμμπελοχαναδες.Μετα θα φταιει το συστημα,η Χρυση Αυγη,τα μονοπωλια,τα αρχαια ελληνικα,τα θρησκευτικα,το κτιριο που ειναι παλιο,το πετρελαιο θερμανσης,το κυλικειο που δεν εχει καπουτσινο και παει λεγοντας.Αντε και βολευτες.Ετσι ξεκινησαν ολοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωστε η θεωρια των δυο ακρων υπαρχει και για τους συντακτες της παραπανω ανακοινωσης γιατι γινετε τελευταια πολυ κουβεντα για το ζητημα .Μπραβο στα παιδια να δειχνουν διαθεση αλληλεγγυης στους συνανθρωπους και αμφισβητηση και επαναστατικοτητα αλλα μιας και μιλατε τοσο δ υ ν α τ α για δημοκρατια θα πρεπει να ξερετε και τους κανονες που χρειαζονται για να παιρνονται αποφασεις , καταληψης οπως πραγματικες συνελευσεις ,με απαρτιες, και με ελευθερη βουληση των παντων χωρις πιεσεις και ΄εκβιασμους ¨υπογραφων .Οσο για την παραπαιδεια δεν ειναι ¨φρουτο¨του νεου νομου αλλα ειναι συνηθεια παλια απο την εποχη των παππουδων σας και των πατεραδων σας , και εχουν αγωνιστει πολλοι για την εξαληψη της ,με αποτελεσμα αυτη να φουντωνει περισσοτερο.Αλλωστε την παραπαιδεια την υπηρετουν και παρα πολλοι απο αυτους που στεκεστε στο πλευρο τους ( εχουν γινει σχετικες καταγγελιες και διενεργεια ελεγχου στο παρελθον ).Εσεις οι περισσοτεροι δεν στηριζετε την παραπαιδεια και μαλιστα με καθηγητες του σχολειου σας ή καποιοι συμμαθητες σας ; Οι καθηγητες που πρωτοστατουν στις απεργιες και τις καταληψεις δεν ειναι αυτοι ( οχι ολοι ) που ολο το απογευμα γυριζουν απο σπιτι σε σπιτι ; Παιδια , καλοι οι αγωνες για καλυτερες συνθηκες αλλα μακρυα απο καπελωματα και ομπρελες που θα σας φορεσουν , μακρυα απο παιχνιδια που θα τα χρησιμοποιησουν οι αλλοι .Και κατι τελευταιο οταν αποφασιζε καταληψη την στηριζετε κιολας και δεν ειναι ευκαιρια να τρεχετε στα φροντιστηρια και τα ιδιαιτερα με κανενα τροπο δεν σας υποκαθιστα και αντικαθιστα ενα πανο και ενα λουκετο διαφορετικα οτι γραφετε παραπανω ειναι ¨κουφια λογια ¨και υποκινουμενα απο ϊνστρουχτορες ¨παλια και ξεπερασμενης κοπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1. Να μας ενημερωσετε ποιος επετρεψε να μεταβληθει το κτιριο του λυκειου - στην εισοδο της πόλης σε καραγκιοζη απο τα συνθηματα στους τοιχους και ποιος θα πληρωσει να ξαναβαφτεί.
    2. Η καταληψη δεν είναι όπλο στα χερια σας, παρά όπλο στα χέρια κομμάτων και πολιτικών που δεν σέβονται πρωτα από όλα εσας τους ίδιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι το σημαντικότερο ε; Εμένα ποιος θα με ενημερώσει ποιος έκανε την Ελλάδα μπ@@ρδέλο και ποιος θα πληρώσει;

      Διαγραφή
  6. Ζητω τα 2 ακρα
    Ζητω ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλυτερα πες ζητω στους ΄΄πολιτες στο προσκηνιο ΄΄ αλλα κυριως σ αυτους που ειναι στο παρασκηνιο και κινουν τα νηματα και μερικοι κινουν νηματα ΄παραπαιδειας ΄που καταγγελονται ταχαμου-ταχαμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε κοιτάξτε τα παιδιά σας που οδηγούνται και που θα καταντήσουν και άστε τα πολιτικά σχόλια. Μαγάρες είναι όλοι τους. Για φτύσιμο. Φτύνουμε αίμα να πληρώνουμε από 2-3 φροντιστήρια, βιβλία κ.λπ. και στο τέλος θα χειροκροτάμε κιόλας μόλις δούμε κανέναν από αυτές τις μαγάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 6000 Έλληνες αυτοκτόνησαν ο Βενιζέλος και ο Παπανδρέου πότε θα πληρώσουν;Υπήρξαν μεγαλύτεροι προστάτες από αυτούς; Τώρα πήγαν να εκπαιδεύσουν και τη ΝΔ. Ευχόμαστε στον κ. Σαμαρά καλή εκπαίδευση. Παρακαλώ να προσέχετε πολύ στα μαθήματα που θα σας κάνουν ώστε να μας αποτελειώσετε τελείως.
    ΥΣ προς εκπαιδευτικούς: τόσα χρόνια σας πληρώνουμε ως πολίτες νόμιμα και μας παίρνετε άλλα τόσα από τις τσέπες μας παράνομα. Το μόνο που σας νοιάζει είναι να παντρεύεστε μεταξύ σας για τους μισθούς το εφάπαξ και τις συντάξεις. Είστε αριστεροί στα ξερά μυαλά σας και ακροδεξιοί στις τσέπες σας. Για αυτό αφήσατε τα παιδιά μας αγράμματα ενώ τα δικά σας κατά ένα περίεργο τρόπο περνάνε παντού στο στρατό, στην αστυνομία και στα πανεπιστήμια. Μήπως μπαίνει κάποιο χαρτάκι στο φάκελό τους στο Υ.Π.;
    Και πάλι πρέπει να ντρέπεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή