Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Παρέμβαση Χαλιορή για το κλείσιμο των Αστυνομικών Τμημάτων στην Φωκίδα...


 Αποτέλεσμα εικόνας για χαλιορης κωνσταντινος    Άλλη μία κίνηση, μακριά από την κοινή λογική, έρχεται να προβληματίσει τους κατοίκους της Φωκίδας.

   Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ.Τόσκας επαναφέρει το θεσμό των πολυδύναμων αστυνομικών τμημάτων, με αποτέλεσμα τη συγχώνευση του 40% των τμημάτων ασφαλείας και τροχαίας σε όλη την ελληνική επικράτεια. 

   Κατά το σχεδιασμό της εν λόγω αναδιάρθρωσης, όμως, δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν των αρμοδίων ο ιδιαίτερος γεωμορφολογικός χαρακτήρας της περιοχής, το επικίνδυνο οδικό δίκτυο του νομού, αλλά και η επισκεψιμότητά της από Έλληνες και ξένους τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, λόγω του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών. 


  Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο νομό Φωκίδας από τις 15 αστυνομικές υπηρεσίες, που τίθενται σε ισχύ θα εξακολουθήσουν να υφίστανται μόνο οι 10. Τα λουκέτα και οι συμπτύξεις στη Φωκίδα είναι άνευ προηγουμένου. Είναι ο νομός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που υφίσταται το μεγαλύτερο πλήγμα συγκριτικά με τους υπόλοιπους νομούς της περιοχής, δεδομένου ότι κάποιοι μένουν ανεπηρέαστοι και κάποιοι υφίστανται μικρές αλλαγές.

  Η εξέλιξη αυτή προκαλεί πικρία και αγανάκτηση, διότι η τόσο ευαίσθητη ορεινή περιοχή με έντονα πολιτιστικά στοιχεία, εγκαταλείπεται από το ενδιαφέρον της πολιτείας. Η διατήρηση των Αστυνομικών Τμημάτων είναι απολύτως αναγκαία, ενώ η κατάργησή τους θα επιδράσει έντονα αρνητικά στο αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων στις ορεινές περιοχές, οι οποίοι, στην πλειονότητά τους, είναι άτομα μεγάλης ηλικίας. Οι κάτοικοι είναι συχνά αντιμέτωποι με την παραβατικότητα και χρειάζονται υποστήριξη και ασφάλεια. 

  Δεν είναι, λοιπόν, απλώς επιτακτική ανάγκη, αλλά απαίτηση η καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής, καθώς θα μεταβούμε σε καταστάσεις, που δε θα μπορούν να χαρακτηριστούν ως αστυνόμευση, αλλά περισσότερο ως τυπική υποχρέωση προς την υπηρεσία.
Καλείται, επομένως, η πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να επανεκτιμήσει τα δεδομένα και να ληφθούν υπ’ όψιν οι ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής, αλλά και όλοι οι παράγοντες, που επηρεάζουν την ασφάλειά της, ώστε να αναθεωρηθεί η απόφαση για την κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων. 

  Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται, ότι είναι ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης προφασιζόμενο την ανάγκη εξοικονόμησης πόρων και τη σωστή κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού, που όμως, έμμεσα, στοχεύει αποκλειστικά στη μείωση του προσωπικού, αφήνοντας εκτεθειμένη και χωρίς ουσιαστική και επαρκή αστυνόμευση την περιοχή και τους κατοίκους της.
Κι όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τα σοβαρά και επί μακρόν άλυτα προβλήματα στον τομέα της υγείας στην περιοχή της Φωκίδας, καθώς οι σοβαρές ελλείψεις σε στελεχιακό δυναμικό, αλλά και σε υποδομές δεν έχουν επιλυθεί. Η κατάσταση οδηγείται προς το αδιέξοδο και οι ασθενείς παραμένουν απροστάτευτοι. Το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας υπολειτουργεί, χωρίς να μπορεί να καλύψει ούτε στοιχειωδώς την περίθαλψη των ασθενών. Η παθολογική κλινική, ουσιαστικά, εξακολουθεί να παραμένει κλειστή. Η υποβάθμιση του νοσοκομείου είναι πια γεγονός, καθώς η υποστελέχωσή του δεν αφορά μόνο το ιατρικό προσωπικό, αλλά και το νοσηλευτικό. Η περίθαλψη των πολιτών και η προάσπιση παροχής της δημόσιας και δωρεάν υγείας είναι πέρα από κομματικά στεγανά και πολιτικούς εγωισμούς.

  Μέσα σε αυτές τις συνθήκες δημιουργείται αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους της Φωκίδας σε δύο νευραλγικούς τομείς, όπως η ασφάλεια και η υγεία. Ας αντιληφθούμε, ότι η εποχή επιτάσσει κινήσεις ρηξικέλευθες και επί της ουσίας.


  Οφείλουμε, ωστόσο, να συγχαρούμε τόσο το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας, όσο και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους να ανταπεξέρχονται καθημερινά στις υποχρεώσεις τους, παρά τις ελλείψεις και τα εμπόδια που η πολιτεία τους υψώνει. Η αυτοθυσία, η μεγάλη εμπειρία και το συλλογικό πνεύμα, που τους χαρακτηρίζει, τους επιτρέπει να παρέχουν τις υπηρεσίες τους ακόμη και κάτω από συνθήκες υπέρογκου φόρτου εργασίας και εξουθενωτικών ρυθμών απασχόλησης. Άνθρωποι αξιέπαινοι, που παραδειγματικά προτάσσουν το συλλογικό όφελος.

Κωνσταντίνος Εμ. Χαλιορής
Οικονομολόγος

8 σχόλια:

 1. Δουλειά δεν έχει, κάθεται και γράφει ... "απανταχούσες". Αν θέλει να πει κάτι με ουσία και χρησιμότητα, ας μας πει κάτι από αυτά: 1. ποιος πλήρωσε το δάνειο του Κυριάκου για τον Κήρυκα Χανίων; Αληθεύει ότι μπήκε στην ανακεφαλαίωση και τελικά το πληρώνει ο λαός;
  2. αυτό με το Ερρίκος Ντυνάν και το 230 χιλιάρικα αμοιβή, σε ποια τσέπη κατέληξαν, ξέρει;
  Έχω κι άλλα ... όρεξη να έχει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εχω και εγω φιλε..Από την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και την προδοσια της Τσουδερού στο Λαλα μεχρι τα βιντεο της Κεφαλογιαννη στον Ταμεση και τα χαριστικα 240 εκατομμύρια στο Βαρδινογιαννη της MOTOR OIL...Τον περιμενω τον δειλο αλλα κρυβεται όταν ξερει ότι θα ζοριστεί.Τακτικη Τσαλδαρη αυτη...

   Διαγραφή
 2. Αυτή κι αν ειναι είδηση.Συνχαρητήρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Χαλιορής τουλάχιστον δεν ενοχλεί κανέναν και περνάει την ώρα του κάνοντας τον πολιτευτή. Κάποιοι άλλοι οι οποίοι είχαν χαθεί τα τελευταία χρόνια της κρίσης και δεν έκαναν ούτε μια εμφάνιση υπέρ του κόμματός τους τώρα βλέπω να "κουνάνε" τον κ... τους και να ονειρεύονται εξουσία. Τους περιμένουμε ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ενοχλεί τη νοημοσύνη μας ,ενοχλεί τις αξίες του έθνους μας και προσβάλλει τους τίμιους και λογικούς ανθρώπους συστηματικά με τα δελτία τύπου του θεωρώντας ότι τρώνε καθημερινά κουτόχορτο.Και λίγο μας νοιάζει αν κάνει εμφανίσεις για το κόμμα του.Το κόμμα του φέρει τεράστια ευθύνη για το κατάντημα της Ελλάδας.Τα δανεικά θα τα επιστρέψει το κόμμα του;Ο Διοικητής της Τραπεζας της Ελλάδας στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής είπε όχι.Αυτό μας νοιάζει και μας κόφτει κύριε για τη Ν.Δ και όχι να μας σώσει η Ν.Δ.Δεν μπόρεσε 40 χρόνια με 42%.Τώρα θα μας σώσει με 25%; Πόσο γραικύλους μας θεωρεί ο Χαλιορής πιά;

   Διαγραφή
 4. Όλοι ξέρουμε ποιός πρέπει να είναι ο επόμενος βουλευτής, μένει να το θελήσει ξανά και η διαφορά από τους υπόλοιπους και το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ μεγάλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποιος;Να τον παρακαλέσουμε ρε παιδί μου που δε θέλει κιόλας.Ποσα βγαζει τώρα και χαλιέται με 10 χιλιάρικα αφορολόγητα το μήνα ας πούμε να μας σώσει;Και ερανο να κάνουμε για το σωτήρα της Φωκίδας.Αφου πρέπει.Ποιός τον πίκρανε και δεν θέλει;

   Διαγραφή
 5. Ο..ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ !!! ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ????
  ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ..ΒΑΛΕ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή