Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Εορτασμός της Παναγίας της Ελαιοκρατούσας στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Σερνικάκι...



Read more »

Ο Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Δούκας σε προεκλογική περιοδεία στην Φωκίδα...

Χάρης Δούκας: «Η Χώρα χρειάζεται Αλλαγή Κατεύθυνσης» 


 

   Ο Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Δούκας στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του, επισκέφθηκε την Φωκίδα. 

Ο Χάρης Δούκας στηριζόμενος από επιφανή στελέχη του κόμματος σε Φωκίδα και Στερεά Ελλάδα, δήλωσε: «Πιστεύω βαθιά ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης. Να υπάρξει κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη. Αυτό δεν σημαίνει να δώσεις ακόμα ένα επίδομα και ένα κουπόνι, καθώς ο κόσμος χρειάζεται αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. 

 Ζούμε με μισθούς του 2011, σε αισχροκέρδεια του 2024. Και ενώ έχουμε δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα χρήματα αυτά, τελικά, δεν πιάνουν τόπο και δεν βοηθούν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. 50 δισεκατομμύρια δώσαμε, μέσα στην πανδημία και λέγαμε ότι θα βοηθήσουμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και δεν πήγε σχεδόν τίποτα τελικά στους ανθρώπους αυτούς.    Αντιθέτως, ακούσαμε πάλι για κάποιο μικρό επίδομα, ενώ στην πραγματικότητα παθαίνουν εμφράγματα από την υπερκόπωση, και σε πολλά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές φοβάσαι να αρρωστήσεις». 

 Ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε επίσης στα υπερκέρδη των τραπεζών, τα οποία έφτασαν τα 3 δις το πρώτο εξάμηνο του έτους και θα προσεγγίσουν τα 6 μέχρι το τέλος του χρόνου: «Βοηθήσαμε τις τράπεζες και τις ανακεφαλαιοποιήσαμε τρεις φορές με δισεκατομμύρια, δικά μας χρήματα, και τώρα είμαστε αποκομμένοι από τη χρηματοδότηση. 

 Τα επιτόκια είναι ληστρικά, και το «ληστρικά» δεν το λέω εγώ αλλά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς φτάνουν το 10%. Ανακοίνωσαν μπόνους που προσεγγίζουν το 1.000.000, με φορολόγηση κοντά στο 5%. Αυτό, λοιπόν, είναι μια κοινωνική αδικία, που πρέπει να αλλάξει». 

 Σχετικά με τον Τομέα της ενέργειας σχολίασε: «Όσοι έχουμε επιλέξει το πράσινο τιμολόγιο, όπως εγώ, γιατί αγαπάμε το πράσινο, μας πλήγωσε για άλλη μια φορά. Εμείς προτείναμε τόσο καιρό να μπει ένα πλαφόν στη λιανική για να μην μπορεί να ανεβοκατεβαίνει όποτε θέλει η τιμή της ενέργειας. 

 Δεν μπορεί να έχουμε δώσει 15 δις για την ενεργειακή μας ανακούφιση και να μην υπάρχει καμία ανακούφιση, παρά μόνο για τους 4 μεγάλους παρόχους και τη ΔΕΗ. Για να αλλάξουν αυτά δεν είναι θέμα καλών πρακτικών αλλά πολιτικής βούλησης. Αναδιανομής. Αυτός, λοιπόν, είναι ο στόχος»...

 

Read more »

Συνταξιούχοι Φωκίδας: οι “αυξήσεις” των συντάξεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αφορά σε … μυρμήγκια!!...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα

 Για τις “αυξήσεις” των συντάξεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

 

  


   Πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσαν τις περίφημες «αυξήσεις» των συντάξεων από το βήμα της ΔΕΘ, σε ποσοστά από 2,2% έως 2,5%, επιχειρώντας, αφ’ ενός να εξαπατήσουν τους συνταξιούχους, αφ’ ετέρου να τους εμφανίσουν και πάλι… ευνοημένους από την πολιτική των δήθεν παροχών της, όταν την ίδια ώρα χιλιάδες συνταξιούχοι διαδήλωναν στη Θεσ/νίκη, απορρίπτοντας τις αυξήσεις - κοροϊδία και απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

   Μαζί με την κυβέρνηση, σε αυτή την εκστρατεία, μια μερίδα των ΜΜΕ και του Τύπου προσπαθούν να σπείρουν αυταπάτες και να παρουσιάσουν ευρωστία όχι μόνο στους συνταξιούχους, αλλά και ευρύτερα στα λαϊκά στρώματα της που υποφέρουν  ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται θα λύνουν σταδιακά τα προβλήματα.

Ποια είναι όμως η αλήθεια;

1). Οι λεγόμενες αυξήσεις που εξάγγειλε ο πρωθυπουργός από 2,2 έως 2,5% στην ΔΕΘ, είναι κάτω και από τον επίσημο τιμάριθμο στο σύνολο των συνταξιούχων ενώ σε 700.000 συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά, με βάση τον ν.4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ γνωστός ως νόμο Κατρούγκαλου που κατά τα άλλα θα καταργούσε η Ν.Δ. δεν θα δώσουν πάλι καμιά αύξηση. Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν εφάπαξ το  επίδομα κοροϊδία των 100-200 ευρώ αντί για την 13 η  και 14 η   σύνταξη τους, που έχει για πολλά χρόνια περικοπεί από όλες τις κυβερνήσεις.  

2). Με την ισχύουσα επαίσχυντη  εισφορά αλληλεγγύης υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) η επακόλουθη αύξηση που δημιουργείται, ανεβάζει  λογιστικά το ποσό της σύνταξης και αλλάζει τα όρια παρακράτησης σε βάρος του συνταξιούχου. Έτσι αντί για αύξηση σε πολλές περιπτώσεις δημιουργεί μείωση στο τελικό ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης. Τα ποσά που έχουν συγκεντρωθεί σε αυτό το ταμείο από την εφαρμογή αυτής της διάταξης είναι στο ύψος των 18 δισεκατομμυρίων. 

3). Η «αύξηση», μόνο των κύριων συντάξεων αντιστοιχεί στο ποσό - ψίχουλο των 17-20 ευρώ  στην μέση κύρια σύνταξη των 817 ευρώ, δηλαδή των 0,56 ή 0,66 ευρώ την ημέρα!! Ωστόσο όσες από τις πενιχρές συντάξεις που δεν υπερβαίνουν το ποσό 9.200 ευρώ τον χρόνο, το οποίο είναι αφορολόγητο, και με τις λεγόμενες αυξήσεις  το υπερβούν αυτό το ποσό  με την πενιχρή αύξηση που θα λάβουν, αμέσως θα φορολογηθούν και θα πληρώσουν περισσότερα από την αύξηση που θα λάβουν. Επομένως αν δεν γίνει φορολογική αναπροσαρμογή οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα έχουν μείωση αντί για αύξηση.

4). Η μείωση κατά μια μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών και μέχρι το 2027 σε έξι μονάδες που η κυβέρνηση τολμά να προπαγανδίζει ως θετικό μέτρο, στην ουσία θα στερήσει από τον ΕΦΚΑ εκατοντάδες εκατομμύρια προς ωφέλεια των εργοδοτών με παραπέρα χειροτέρευση της θέσης των ασφαλισμένων..

5). Η «αύξηση»  σε όσους τελικά προκύψει, σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας, που τσακίζει στην κυριολεξία τους συνταξιούχους. Εκατοντάδες χιλιάδες βρίσκονται είτε κάτω είτε στα όρια του επιπέδου φτώχειας και η κατάστασή τους θα χειροτερεύει συνεχώς. Μόνο οι υπέρογκες ανατιμήσεις δεκάδων φαρμάκων, άκρως αναγκαίων για την υγεία - περίθαλψή τους, ακόμα και μέχρι 448% οδηγεί στην απόγνωση τους συνταξιούχους.

   Η λέξη «ψίχουλα» που χρησιμοποιούμε συνήθως για να χαρακτηρίσουμε τις εκάστοτε κυβερνητικές παροχές, είναι στην περίπτωση αυτή… υπερβολική!! Θα ταίριαζε αν είμαστε… μυρμήγκια… Αλλά δεν είμαστε μυρμήγκια. Είμαστε άνθρωποι. Οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου που έχουμε πληρώσει, ό,τι όλες οι κυβερνήσει μας έχουν αφαιρέσει και σήμερα μετά από όλες τις περικοπές δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις βασικές μας ανάγκες και τα μεγάλα προβλήματα που έχουν οξύνει στο έπακρο οι αντεργατικές τους πολιτικές και δεν πρόκειται να ανεχθούμε  την ωμή περιφρόνηση της κατάστασής μας και της νοημοσύνης μας.

   Διεκδικούμε και απαιτούμε από την κυβέρνηση πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις, που να αντιμετωπίζουν την ακρίβεια στο ρεύμα, στα τρόφιμα, στα φάρμακα.

·         Κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού.

·         Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην καταβαλλόμενη σύνταξη.

·         Επιστροφή των δώρων, των επικουρικών και απόδοση όλων των αναδρομικών. Πλήρεις συντάξεις χηρείας.

·         Κατάργηση της ΕΑΣ. Πλήρεις συντάξεις χηρείας.

·         Άμεση απόδοση δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους του 11μηνου 2015 - 2016.

·         Άμεσες προσλήψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικού προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας.

 

   Καθώς και το σύνολο των αιτημάτων μας που αναλυτικά έχουμε κοινοποιήσει στην κυβέρνηση.

Οι συνταξιούχοι δεν αποδεχόμαστε τη φτώχεια και τη μιζέρια, όπου μας ρίχνει η κυβέρνηση.

Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τους αγώνες μας για τα  δίκαια αιτήματά μας.

 

                      Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις               


Read more »

Σχολικό βοήθημα 120 € μέσω της δράσης «αρχή…ΖΩ!» από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ 8η ΧΡΟΝΙΑ Σχολικό βοήθημα 120 € μέσω της δράσης «αρχή…ΖΩ!»

 

 Δράση, που χρηματοδοτείται μεπόρουςτουΕυρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ+) και αφορά στην παροχή σχολικών ειδών αξίας 120 ευρώεφάπαξ, μέσω κουπονιού αγορών (voucher) σε κάθε μαθητή - μέλος οικογένειας, μεοικογενειακό εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας.

 

Συγκεκριμένα απευθύνεται σε γονείς - κηδεμόνες μαθητών που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων και διαβιούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κάτω από το λεγόμενο «όριο της φτώχειας», το οποίο έχει προσδιοριστεί από την «ΕΛΣΤΑΤ» σε 6.030 ευρώ ετησίως, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, προσαυξανόμενο κατά50% για τον σύζυγο και κάθε παιδί από 14 έως και 24 ετών και κατά 30% για κάθε παιδί κάτω των 14 ετών.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, το συγκεκριμένο όριο προσαυξήθηκε κατά 1.000 ευρώ, ώστε να ενταχθούν ακόμη περισσότερες οικογένειες.

«Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές καλή σχολική χρονιά και συνδράμουμε όσο μπορούμε, ώστε κανένα “πρωτάκι” να μην αισθανθεί μειονεκτικά. Σήμερα, που ξεκινούν τα σχολεία, ανακοινώνουμε την υλοποίηση της δράσης «αρχή…ΖΩ!» για όγδοη συνεχή χρονιά. Δίνουμε ένα μικρό βοήθημα στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη, για την αγορά σχολικών ειδών. Εξετάσαμε τα δεδομένα προηγούμενων ετών και αποφασίσαμε να αυξήσουμε το βοήθημα στα 120 ευρώ και να προσαρμόσουμε το εισοδηματικό όριο των δικαιούχων κατά 1.000 ευρώ για να ωφεληθούν ακόμη περισσότερες οικογένειες και παιδιά», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικής Μέριμνας Ευάγγελος Ι. Χαϊνάς, δήλωσε: «Συνεχίζουμε, για ακόμα μια φορά να στεκόμαστε δίπλα σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αγορά των σχολικών ειδών για τη νέα σχολική χρονιά, ώστε να μην υπάρξει κανένας μαθητής και μαθήτρια που θα τα στερηθεί στην έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά από την ιστοσελίδα της Δομής “Γέφυρα” www.gefyra.com.gr και τα Περιφερειακά Γραφεία της Δομής Γέφυρα στις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα που ακολουθούν:

 

A/A

ΓΡΑΦΕΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

1.

ΛΑΜΙΑΣ

Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης – Δομή Γέφυρα

Πλατεία Ελευθερίας 3, 35131, Λαμία – 2ος όροφος

Τηλ.: 2231028725

2.

ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Διοικητήριο Π.Ε. Φωκίδας

Ι. Γιδογιάννου 31, 33100, Άμφισσα – Ισόγειο

Τηλ.: 2265350671

3.

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Διοικητήριο Π.Ε. Ευρυτανίας (Κεντρικό Δημαρχείο)

Εθνικής Αντιστάσεως 1, 36100, Καρπενήσι

Τηλ.: 2237352306, 2237352304

4.

ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Διοικητήριο Π.Ε. Βοιωτίας

Φίλωνος 35-39, 32131, Λιβαδειά – Ισόγειο

Τηλ.: 2261350106

5.

ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Διοικητήριο Π.Ε. Εύβοιας

Λ. Χαϊνά 93, 34132, Χαλκίδα – 1ος όροφος, Γραφείο 120 Β

Τηλ.: 2221353932, 2221353933, 2221353936, 2221353937

 

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@gefyra.com.gr

 

 

 

Read more »

Στο υπουργείο Εσωτερικών από το ΚΚΕ η αύξηση των τροφείων του Δήμου Δελφών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, κατόπιν υποβολής αιτήσεων!!..

ΕΡΩΤΗΣΗ 

 Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

 


  Θέμα: Για την αύξηση των τροφείων στους Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς του Δήμου Δελφών στην ΠΕ Φωκίδας 

 

  Στο Δήμο Δελφών, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2/9/2024, με τη μορφή του κατεπείγοντος και με το σκεπτικό του εμπλουτισμού με νέο προσωπικό και νέες δραστηριότητες των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών και με στόχο την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής χρηματοδότησης, ψηφίστηκε αύξηση των τροφείων για τους Σταθμούς του Δήμου, επιβαρύνοντας κατά πολύ τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των εργαζόμενων γονέων.  

  Πιο συγκεκριμένα, τα τροφεία αυξάνονται κατά 100% έως 350%, δηλαδή, από 30 ευρώ που ήταν μέχρι πέρυσι για όλα τα παιδιά, θα ανέρχονται φέτος στα 60 έως 120 ευρώ ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία, ενώ προβλέπεται και το ποσό των επιπλέον 15 ευρώ για τα βρέφη.   

 Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού έχουν ήδη ολοκληρωθεί από τις 10 Ιουνίου 2024 οι αιτήσεις των εγγραφών, κατά παράβαση του άρθρου 5 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών (Υ.Α. 41087/2017/ΦΕΚ 4249/Β΄ 5.12.2017) που προβλέπει ότι «στην περίπτωση επιβολής οικονομικής συμμετοχής, αυτή πρέπει να είναι εύλογη και συμβολική, και να γνωστοποιείται με ανάρτηση πριν την έναρξη του χρονικού διαστήματος υποβολής των αιτήσεων για εγγραφή».

  Η κατάσταση αυτή ανατρέπει τελευταία στιγμή τους οικογενειακούς προγραμματισμούς, ενώ οι αυξήσεις αυτές σε καμία περίπτωση δεν είναι «εύλογες και συμβολικές», για αυτό προκαλούν οργή και αγανάκτηση στους εργαζόμενους γονείς, οι οποίοι προφανώς δεν είδαν αντίστοιχες αυξήσεις στους μισθούς τους.

   Και επειδή η  προσχολική αγωγή θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως καθολικό κοινωνικό δικαίωμα για γονείς και παιδιά και να παρέχεται δωρεάν, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες από το κράτος και τους φορείς του πέρα από λογικές  ανταποδοτικότητας και υπολογισμούς κόστους- οφέλους

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα πρόκειται να πάρει για να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση προς το Δήμο Δελφών, ώστε  να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση που αφορά στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, να αποφευχθεί η οικονομική αφαίμαξη των γονέων και να καταργηθεί άμεσα η αύξηση στα τροφεία που αποφασίστηκε από τον Δήμο Δελφών.

 

      Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

      Δελής Γιάννης

Καραθανασόπουλος Νίκος

Read more »

Παρέμβαση της Σοφίας Αναγνωστάκου για το Ναυτικό Όμιλο Ιτέας! στην Δικαιοσύνη αρχαιρεσίες και προσωπικές απειλές...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 


 

ΠΡΟΣ τα ΜΕΛΗ της Γενικής Συνέλευσης του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΙΤΕΑΣ

 12/09/2024

 

 

Αγαπητά μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΝΟΙ, 

 

  έχω απευθυνθεί γραπτώς στις 23/07/2024 στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΟΙ με σκοπό να ενημερωθώ ουσιαστικά για το πότε θα διενεργηθούν, αν δεν έχουν ήδη διενεργηθεί αρχαιρεσίες από τις 22/07/2018, που από όσο γνωρίζω εγώ, ήταν οι τελευταίες. 

      Ουσιαστική απάντηση δεν έλαβα ποτέ, συνεπώς αιτήθηκα στις αρμόδιες υπηρεσίες και παρέλαβα: α) αναθεωρημένο καταστατικό του σωματείου, β) πρακτικό αρχαιρεσιών από τις 05/08/2022, επανήλθα με σχετική επιστολή μου στις 19/08/2024 και ζήτησα τα κάτωθι*. 


Το μόνο που έχω εκλάβει ως απάντηση είναι προσωπικές απειλές, μέσω τρίτων.

Ο ΝΟΙ είναι ναυταθλητικό σωματείο από το 1961 και σύλλογος όλων των Ιτιωτών με μακρά και έντονη ιστορία. Αν μη τι άλλο, αυτό που οφείλουμε σε αυτούς που τον ίδρυσαν και τον έφτασαν ψηλά, είναι η προσπάθειά μας να λειτουργεί σωστά.                                                                                                                                 

   Ως εκ τούτου, με το παρόν σας ενημερώνω ότι θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια του σωματείου μας.


Με εκτίμηση, 
 

Σοφία Αναγνωστάκου
Πρώην Πρόεδρος του ΔΣ του ΝΟΙ
Μέλος της ΓΣ του ΝΟΙ
 

*1) Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης (ΓΣ) της 25/05/2022, με τις υπογραφές των μελών της ΓΣ, για την αναθεώρηση του καταστατικού.
2) Αντίγραφο της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) περί διενέργειας των εκλογών με τις υπογραφές των μελών του ΔΣ.
3) Έκθεση, η οποία έχει συνταχθεί και υπογραφεί από την Πρόεδρο και την Γενική Γραμματέα του ΔΣ, με βάση την οποία έχει τοιχοκολληθεί, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, η ημερομηνία της ΓΣ για τις αρχαιρεσίες και ο κατάλογος των μελών, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου.
3) Πότε έγινε ηλεκτρονικά η δημοσίευση του καταλόγου των μελών, καθώς το σωματείο έχει ιστότοπο και εφόσον συμβαίνει αυτό είναι υποχρεωτική και η ηλεκτρονική δημοσίευση του καταλόγου.
4) Την υπ' αριθ. 60/04-08-2022 Πράξη της Προέδρου του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Άμφισσας, σύμφωνα με την οποία ορίστηκε η Δικαστική Αντιπρόσωπος.
5) Το Πρακτικό της ΓΣ, με βάση την οποία διενεργήθησαν οι εκλογές με τις υπογραφές των μελών, που έλαβαν μέρος σε αυτήν.
6) Το Πρακτικό της 1ης συνεδρίασης του ΔΣ μετά τις αρχαιρεσίες, η οποία σημειωτέον ότι θα πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός 10 ημερών, κατά την οποία κατανεμήθηκαν τα αξιώματα στα μέλη, με τις υπογραφές των μελών του ΔΣ.

Read more »

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΟΚ & ...τρέλα με τις εκλογές του ΝΟΙτέας... "Αναλαμβάνει" ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδος Γιώργιος Δελμούζος την ευθύνη των ερωτηματικών!!...




 

Read more »

Δασικό Χωριό Άμφισσας: το χρονικό ενός εγκλήματος... Καψίτσα 2024...

 


 

Δασικό Χωριό Άμφισσας: 

το χρονικό ενός εγκλήματος...


... Περιοχή Καψίτσα Προσηλίου Γκιώνας... 

 

...ανηφορίζοντας σε υψόμετρο 1200 μέτρων...

 

...παραμυθένιο τοπίο...

...στις Αλπικές πλαγιές της Γκιώνας...  




...όπου πανέμορφοι υποδοχείς...
...καλωσορίζουν τους επισκέπτες...
...ειρηνικές εικόνες μιας άλλης ζωτικής έκφρασης...
... που ξαφνιάζεται παραπονεμένα...

...από την αλήθεια της πραγματικότητας...

...το ΣΟΚ της ανθρώπινης πρόθεσης...
...αποκαρδιωτικά απομεινάρια...
...γκρεμισμένες προσδοκίες...
...απόηχοι μιας άλλης ζωής...
...με το φάντασμα της ανάπτυξης...
...να σέρνει τις κουρελιασμένες μάνικες ...
...της πολύτιμης πυροπροστασίας...
...ακούγοντας την ανάσα του πανέμορφου δάσους...
...στο τρίξιμο των σπασμένων παραθυρόφυλλων..
...στο θρόϊσμα των ατζάμωτων κουρτινών...
...στην αγωνία της στέγης...
...στην επικίνδυνη απαξίωση...
...στην ταπείνωση της λογικής...
...πια, μόνο τα δέντρα σκύβουν με ορμή στα ερειπωμένα σαλέ...
...που απαρηγόρητα θυμούνται το παρελθόν...
...κρεμασμένα στον βράχο των υποσχέσεων...
...και στην απόγνωση της αδιαφορίας...
...στον ήχο των παιδικών φωνών...
...των όμορφων αναμνήσεων...
...της υποσχόμενης ευκαιρίας...
...που η πολιτεία με χρήματα των πολιτών...
...και την ενεργοποίηση των υπηρεσιών...
...δημιούργησε για την Φωκίδα...
...σωριάστηκαν και θάφτηκαν...
...με τις ευθύνες...
...την επιμονή στην ανευθυνότητα...

...την καταστροφή πανάκριβων υδροσυσκευών...
...περιοχή υδραγωγείου, στην άλλη άκρη του φαραγγιού...
...πολύ ψηλότερα, οι στέρνες συλλογής πολύτιμου νερού...


...που άλλοτε εξυπηρετούσαν όλο το Δασικό Χωριό...

...κατεστραμμένες...

...κενές, άδειες...


...χωρίς σκοπό...

...στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου...


... με μοναδικούς μάρτυρες...










...τα φαντάσματα των υποσχέσεων...



...περιφραγμένα πρόχειρα...










...με την επίσημη σήμανση των μονοπατιών...


...να κρύβουν κινδύνους σε κάθε βήμα...
... μπερδεύοντας την ανάβαση...
... με την κατάβαση...
...τις υποδομές...
...με την κατάρρευση...
...άσχημη προσγείωση...
...για τις προεκλογικές δεσμεύσεις...
...και τους ελλοχεύοντες κινδύνους...
...ίσως σκόπιμους...
...ίσως προκλητικούς...


...απέναντι σε τόση ομορφιά...
...όπου ο κύβος ερρίφθη...
...η απόφαση ελήφθη...
...με φόντο τα μεταλλεία...

...ο δρόμος της επιστροφής...






...χωρίς ακτίδα ελπίδας...

















...μόνο μια σιωπηλή κραυγή...

...σαν εικαστικό αντίο...



...στο Αλπικό τοπίο...

...Δασικό Χωριό Άμφισσας...

...Καψίτσα Γκιώνας 2024...

Read more »