Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Μαρίνος Λύτρας για τα ηλεκτρικά ποδήλατα: να κάνουμε πετάλι για τον Δήμο Δελφών και όχι να απαξιώνουμε την περιουσία του!...

  


 

 Ό𝝉𝜶𝝂 𝜼 𝜹𝜼𝝁𝝄𝝉𝜾𝜿ή 𝜶𝝆𝝌ή 𝜹𝜺𝝂 𝜺𝝅𝜺𝝂𝜹ύ𝜺𝜾 𝝈𝝉𝜼𝝂 𝝅𝝆ά𝝈𝜾𝝂𝜼 𝜷𝜾ώ𝝈𝜾𝝁𝜼 𝜿𝜾𝝂𝜼𝝉𝜾𝜿ό𝝉𝜼𝝉𝜶 𝜿𝜶𝜾 𝜹𝜺𝝂 𝜺𝝂𝜽𝜶𝝆𝝆ύ𝝂𝜺𝜾 𝝉𝜼𝝂 𝝌𝝆ή𝝈𝜼 𝝋𝜾𝝀𝜾𝜿ώ𝝂 𝝅𝝆𝝄ς 𝝉𝝄 𝝅𝜺𝝆𝜾𝜷ά𝝀𝝀𝝄𝝂 𝝁έ𝝈𝝎𝝂 𝜶𝝀𝝀ά 𝜿𝝆ύ𝜷𝜺𝝉𝜶𝜾 𝝅ί𝝈𝝎 𝜶𝝅𝝄 𝝁𝜾𝜶 "𝝎𝝌𝜶𝜹𝜺𝝆𝝋𝜾𝜿𝜼" 𝝈𝝉ά𝝈𝜼...

 

   Στα πλαίσια του ειδικού Δημοτικού Συμβουλίου της Λογοδοσίας της Πέμπτης 29/8, και όσον αφορά το ερώτημα σχετικά με το που βρίσκονται τόσο τα αρχικά τέσσερα ηλεκτρικά ποδήλατα (προμήθειας 2019) όσο και τα μετέπειτα δεκαέξι ηλεκτρικά ποδήλατα (προμήθειας 2022) η δημοτική αρχή απάντησε ότι τα μεν πρώτα τέσσερα προορίζονταν για αποκλειστική χρήση από τους αιρετούς, για τις μετακινήσεις τους, και τα επόμενα δεκαέξι (πρόκειται για τα γνωστά – πλέον - κόκκινα ηλεκτρικά ποδήλατα, τα οποία ήταν επί σχεδόν τετραμήνου αλυσοδεμένα επί της μαρμάρινης υπαίθριας σκακιέρας έξω από το Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας) προορίζονται για τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου αλλά πρώτα χρήζουν μεγάλης χρονοβόρας διαδικασίας … μέχρι να καταφέρουν να επισυνδέσουν ηλεκτρονικά το σύστημα δανεισμού και τυπικής χρέωσης αυτών (με επιστροφή του αντιτίμου με την επιστροφή του ποδηλάτου). 

  Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε το σώμα ότι η όλη διαδικασία θα χρειαστεί…πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα ρώτησε και το σώμα εάν υπάρχει κάποιος διαθέσιμος Ηλεκτρονικός Τεχνικός για να…βοηθήσει να ξεκολλήσει η όλη διαδικασία. 

  Σε επιπλέον διευκρίνιση γιατί τα εμφάνισαν αλυσοδεμένα επί σχεδόν τετραμήνου στο κέντρο της Άμφισσας, η απάντησή του ήταν ότι έπρεπε να "εμφανισθούν σε δημόσιο χώρο (όπως – όπως δηλαδή) γιατί ειδάλλως κινδύνευε να χαθεί (και στο συγκεκριμένο ζήτημα…) η χρηματοδότηση του προγράμματος".

Στεκόμενοι στην απάντηση της δημοτικής αρχής, και όσον αφορά τα αρχικά τέσσερα μαύρα ηλεκτρικά ποδήλατα, η οποία ήταν ότι τα δυο από αυτά βρίσκονται στο δημοτικό κτίριο της Οδού Ρήγα Κοντορήγα για την εξυπηρέτηση δυο συγκεκριμένων δημοτικών υπαλλήλων ενώ το τρίτο βρίσκεται στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας και το τέταρτο σε δημοτική υπηρεσία της Τ.Κ. Ιτέας με σκοπό την εξυπηρέτηση στις μετακινήσεις των εκεί δημοτικών υπαλλήλων ή αιρετών.

Ερευνώντας περισσότερο το όλο ζήτημα διαπιστώθηκαν τα κάτωθι:

Τα δυο ποδήλατα που βρίσκονται στο δημοτικό κτίριο επί της Ρήγα Κοντορήγα στην Άμφισσα ΔΕΝ χρησιμοποιούνται από κανένα δημοτικό υπάλληλο αλλά είναι σε μακροχρόνια ακινησία όπως εξάλλου αποδεικνύεται περίτρανα και από τις φωτογραφίες 1-5.

Το ποδήλατο που βρίσκεται στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (φωτογραφία 6) δεν χρησιμοποιείται και αυτό όπως θα έπρεπε μιας και η μπαταρία του έχει πρόβλημα με την διαδικασία της φόρτισης και έτσι ο αρμόδιος υπάλληλος αναγκάζεται και το χρησιμοποιεί περιστασιακά σαν συμβατικό ποδήλατο με ό,τι αυτό συνεπάγεται από άποψης χρηστικότητας μιας και είναι αρκετά βαρύ και δεν γίνεται η χρήση του ηλεκτροκινητήρα του.

 Τουλάχιστον τρία από τα τέσσερα συνολικά, από τα πρώτα τέσσερα ηλεκτρικά ποδήλατα του Δήμου Δελφών που προμηθεύτηκαν το 2019 με σκοπό την αποκλειστική χρήση τους από τους αιρετούς, είτε δεν χρησιμοποιούνται καθόλου είτε χρησιμοποιείται ένα από αυτά περιστασιακά από υπάλληλο της υπηρεσίας και όχι από αιρετό.

Σε καμία λοιπόν περίπτωση τρία από τα τέσσερα αρχικά ηλεκτρικά ποδήλατα δεν χρησιμοποιούνται από αιρετό όπως αυστηρά ήταν το προαπαιτούμενο αυτών αλλά είτε έχουν αφεθεί στην μοίρα τους και στην σκόνη τους είτε χρησιμοποιούνται δυσμενώς. (Ουσιαστικά δεν χρησιμοποιούνται)!

Επί του συνόλου των είκοσι ηλεκτρικών ποδηλάτων του Δήμου Δελφών, τουλάχιστον τα δεκαεννέα από αυτά είναι σε στάσιμη κατάσταση και αχρηστία…είτε περιμένοντας κάποιον ηλεκτρονικό για την τεχνική βοήθεια είτε κάποιον τρόπο να επιτύχουν την φόρτιση των μπαταριών τους. Όλα αυτά από το 2019 και 2022 ευρισκόμενοι σήμερα στο 2024 και ακόμη είναι πρακτικά στο ΜΗΔΕΝ το όλο ζήτημα.

  

   Εάν κύριοι και κυρίες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δελφών πιστεύετε ότι σε αυτό το φαινομενικά απλό ζήτημα, με είκοσι ηλεκτρικά ποδήλατα, έχετε τέτοιου είδους αντίληψη, τρομάζουμε στην ιδέα των μεγαλύτερων και ουσιαστικότερων, στο πως τα αντιμετωπίζετε.

Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη η αποδέσμευση των πετρελαιοκινήτων hilux, η ουσία όμως είναι να κάνουμε πετάλι για τον Δήμο μας κυριολεκτικά και μεταφορικά από τα να απαξιώνουμε την περιουσία του.

 

ΛΥΤΡΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.Ε. ΑΜΦΙΣΣΑΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου