Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Τουριστική Σχολή Γαλαξειδίου: η μόνη στην Ευρώπη με δωρεάν φιλοξενία, σίτιση, εκπαίδευση & αμειβόμενη Πρακτική άσκηση!!...

  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Το Σ.Α.Ε.Κ. Στερεάς Ελλάδας ανήκει στις Δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Τουρισμού. 

  Οι Σχολές είναι οκτώ τον αριθμό και υπάρχουν στην Αθήνα, Θεσ/νίκη, Κέρκυρα, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Άργος, Αλεξανδρούπολη και Γαλαξείδι. 

 Ιδιαίτερα η Σχολή του Γαλαξειδίου είναι η μόνη Σχολή στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη που παρέχει στους σπουδαστές της, δωρεάν φιλοξενία, δωρεάν σίτιση, δωρεάν εκπαίδευση, αμειβόμενη Πρακτική άσκηση. 

 Η Σχολή απευθύνεται σε Απόφοιτους Λυκείου που θέλουν να σπουδάσουν Τουριστικά, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί άριστη λύση για την Ελληνική οικογένεια, που δυσκολεύεται να παρέχει στα παιδιά της σπουδές που απαιτούν ενοίκιο, σίτιση, μετακινήσεις κλπ. 

  Η Σχολή του Γαλαξιδίου λειτουργεί στις σημερινές σύγχρονες εγκαταστάσεις της από το Νοέμβριο του έτους 1992 και έχει στελεχώσει Ελληνικές και ξένες Τουριστικές Μονάδες με εκατοντάδες αποφοίτους. 

  Η Σχολή λειτουργεί με δύο (2) ειδικότητες, 2ετούς φοίτησης: 

  1. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef) και 

  2. Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας 

  Η Σχολή συμμετέχει σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς τουριστικών σχολών και έχει λάβει βραβεία και διακρίσεις, αναδεικνύοντας την αξιοπιστία, την δυναμική και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και προβάλλοντας διεθνώς την χώρα και την τοπική κοινωνία. 

  Ο τρόπος και η φιλοσοφία της εκπαίδευσης στην Σχολή του Γαλαξειδίου είναι η ακόλουθη: 

 μέσα από την λειτουργία των υποδομών φιλοξενίας, διαμορφώνεται μια κατάσταση «προσομοίωσης Τουριστικής Επιχείρησης - Ξενοδοχείου». 

 Οι σπουδαστές/τριες στα πλαίσια της εσωτερικής Πρακτικής άσκησής, μέσα από κατανομή ρόλων, συμμετέχουν υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους σε κάθε είδους εργασία που διεξάγεται εντός της “επιχείρησης”.

  Έτσι τόσο από απλές καθημερινές εργασίες (πχ το μαγείρεμα και σερβίρισμα φαγητού) όσο και από πιο σύνθετες και πολύπλοκες διεργασίες (πχ έλεγχος, διοίκηση), αποκτούν επαγγελματικές και κοινωνικές δεξιότητες που μέχρι την αποφοίτησή τους καθίστανται έτοιμοι και ικανοί επαγγελματίες Τουρισμού. 

 Αποτέλεσμα όλης αυτής της Πρακτικής και συνάμα Θεωρητικής Εκπαίδευσης, είναι να μεταμορφώνονται σε περιζήτητους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν προτάσεις για εργασία πριν καν αποφοιτήσουν. 

   Η Εκπαίδευση των σπουδαστών φυσικά ολοκληρώνεται και με την, “με απολαβές Πρακτική άσκηση”, που καλούνται να πραγματοποιήσουν σε επιλεγμένες Ξενοδοχειακές Μονάδας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, τόσο στο Α’ όσο και στο Β’ έτος φοίτησής τους.

  Επιπλέον των Θεωρητικών γνώσεων, εφοδιάζονται και με γνώσεις τουλάχιστον 2 ξένων γλωσσών.

  Οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές σπουδάστριες μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εισαγωγής τους στο site του υπουργείου Τουρισμού στον παρακάτω σύνδεσμο.

  http://www.mintour.edu.gr/index.php/anak-per-kat/anak-mathiton/prok-saek-2024


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου