Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 9 Απριλίου 2022

ΣΟΚ στους Δελφούς: «Είναι καλή η ώρα για να αναγνωρίσει η Ελλάδα το Κόσοβο»... ενώ δεκάδες διπλωμάτες της "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" συναντώται στην Ιτέα...

 «Είναι καλή η ώρα για να αναγνωρίσει η Ελλάδα το Κόσοβο»!!!







 

Απίστευτα πράγματα έχουν ακουστεί στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου ‘Αλμπιν Κούρτι, που μίλησε απόψε, να ζητάει αναγνώριση από την Ελλάδα! 

Αναφέροντας ότι «η Ευρώπη είναι η ήπειρός μας και η ΕΕ το πεπρωμένο μας» τόνισε ότι θα ενισχυθεί η ευρωπαϊκή ασφάλεια από την ένταξη των έξι χωρών στα Δυτικά Βαλκάνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

  Κατηγορώντας την Σερβία για την δυσκολία στις σχέσεις Πρίστινας και Βελιγραδίου δήλωσε ότι «δεν αναγνωρίζονται τα εγκλήματα του καθεστώτος Μιλόσεβιτς στο παρελθόν» και ότι «η Σερβία δεν έχει δείξει τη λύπη ή τη μεταμέλεια της για τα εγκλήματα αυτά». 

   Και σε εκείνο το σημείο βρήκε την ευκαιρία -μια και το έδαφος προετοιμαζόταν!- να ζητήσει από την Ελλάδα να αναγνωρίσει το Κόσοβο! «Έχουμε καλή επικοινωνία και συνεργασία με την Ελλάδα. 

  Οι πολίτες και οι κυβερνήσεις του Κοσόβου και της Ελλάδας δεν έχουν ανοιχτά θέματα. Υπάρχει, λοιπόν, μια γέφυρα, την οποία και θα πρέπει να διαβούμε. 

 Είναι καλή η ώρα για να αναγνωρίσει η Ελλάδα το Κόσοβο και πριν απ’ αυτό και ειδικά αμέσως μετά μπορούμε ν’ αυξήσουμε την οικονομική μας συνεργασία. 

 Η Ελλάδα είναι περιφερειακός ηγέτης και θα μπορούσε να βοηθήσει το Κόσοβο να κερδίσει κι άλλες αναγνωρίσεις», δήλωσε ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός. 

 Μετά τη Ρωσία, θα μπούμε σε περιπέτειες στις σχέσεις μας και με τη Σερβία;

 

 Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου