Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Αφροδίτη Παπαθανάση: Τόση η βιασύνη, έναντι του θυμού των πολιτών, να δηλώσουμε τον Διαγώνιο Άξονα χωρίς να βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας;;

 

Ενσυναισθηση. 

Αντίληψη των νέων συνθηκών στη Στερεά. 

Ομοψυχία και αλληλεγγύη. 

 


  Η Εύβοια ακόμη καίγεται. Ακόμη και τώρα, τη στιγμή αυτή, χωριά καταστρεφονται. Ζωές, σπίτια, βιος αλλάζουν βίαια. Οικογένειες μετανάστες στον τόπο τους.

 
Η Αυτοδιοίκηση της Εύβοιας με σπαραγμο αναζητά βοήθεια. Γιατί τόσες μέρες ολιγωριας;; γιατί τόσες μέρες εγκατάλειψης;; 

Αν ο Υπ. Υποδομών και ο κάθε υπουργός αποφασίζει εν μέσω πυρκαγιών, των πιο καταστροφικων που έζησε η χώρα - και λόγω ανικανότητας- να δημοσιεύει αποφάσεις για  μεγάλα κομβικά έργα - εν μέσω Αρμαγεδδών- οφείλει να παρουσιάζει ολικά το σχεδιασμό του, τα ποσά και τις πηγές χρηματοδότησης. 

Αλλοίμονο για τη Χώρα, αν μετά αυτό το βατερλό, δεν υπάρξει εθνικός και περιφερειακός σχεδιασμός για το τι πρέπει να γίνει.  Κινδυνεύει ακόμη, τη στιγμή των υπογραφών του κ. Υπουργού Υποδομών για το έργο του Διαγώνιου για τη Φωκίδα, η Βόρεια Εύβοια με φωτιά, θα κινδυνευσει σε λίγους μήνες όλη η Ελλάδα από πλημμύρες, υπάρχουν περιοχές και περιπτώσεις που έχει καταστραφεί ο κτηνοτροφικος, αγροτικός και μελισσοκομικος τομέας. 

Τόση η βιασύνη, έναντι του θυμού των πολιτών, να δηλώσουμε στο σύστημα έργα, χωρίς καν να βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας;; 
Τόση η βιασύνη έναντι της εκλογικής ανασφάλειας που το Υποδομών "μοιράζει" έργα, ενώ υποδομές στο γύρω τόπο καταστρεφονται;; 

Τι να πω. 
Όσοι δεν καταλαβαίνουμε τα βασικά των αναγκών που οι τραγωδίες γεννούν και τι είναι ουσία, τι επικοινωνία...

Τι διαβάζω εγώ από όλα αυτά;; 
"Εμείς κάναμε παρέμβαση επείγουσα στο Υποδομών για θετικές ειδήσεις & οι άλλοι ας καίγονται" .

Θλίψη. Βαθιά στεναχώρια. 

Έχω δουλέψει απίστευτα για να προχωρήσει και η διαγώνιος και άλλα έργα στην περιοχή. Κατανοώ τη διαφορά, ένταξης, συμφωνης γνώμης ευρωπαϊκής επιτροπης, ένταξης σε πρόγραμμα, χρηματοδότησης.  

Αλλά παιδιά, δίπλα μας, τωρα,  καίγονται.
Περιμένουμε τις συνολικές ανακοινώσεις και τον #νεο_εθνικο_σχεδιασμό του Υποδομών και κάθε Υπουργείου. Και αυτός θα πρέπει να λάβει υπόψη τη μεγαλύτερη πυρκαγιάς που γνώρισε η χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου