Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Το ΚΚΕ στις φωτιές της Δωρίδας: μεγάλη η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων!... ξεκινείστε ΤΩΡΑ αντιπλημμυρικά έργα!...

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 


Περιοδεία στις καμένες εκτάσεις της Ερατεινής και της Τολοφώνας πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου 7 Αυγούστου, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και περιφερειακό σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας.

Στη διασταύρωση Λιδωρικίου – Ερατεινή το μέτωπο συνέχιζε να είναι ενεργό, με τους  άνδρες της Πυροσβεστικής και χειριστές μηχανημάτων έργου να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες να το κατασβήσουνε, ενώ στην Τολοφώνα, ο κίνδυνος αναζωπύρωσης εξακολουθούσε να υπάρχει. 

Σε όλη αυτή την έκταση οι καταστροφές σε σπίτια, αγροτοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, υποδομές, βοσκοτόπια και καλλιέργειες, στο φυσικό περιβάλλον, είναι μεγάλες. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής υποβάθμισης της δασοπροστασίας και πυροπροστασίας της χώρας, που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, χρόνια τώρα. 

Εξίσου ει που ουσιαστικά μείνανε αβοήθητοι από τον κρατικό μηχανισμό και την τοπική διοίκηση όλες αυτές της μέρες της φωτιάς, βλέποντας τις περιουσίες και τον τόπο τους να καταστρέφονται.

Έκδηλη είναι και η ανησυχία τους για την επόμενη μέρα. Εάν και πότε θα αποζημιωθούν για τις ζημιές που υπέστησαν, αλλά κυρίως τι θα γίνει με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα σε ολόκληρη τη λεκάνη απορροής της Ερατεινής. Ο κίνδυνος σοβαρών πλημμυρών και καταστροφών είναι παραπάνω από βέβαιος, από τη στιγμή που η προστατευτική βλάστηση των γύρω πλαγιών έχει γίνει στάχτη.

Επιβάλλεται άμεσα:

·        Να κατασβηστεί πλήρως η φωτιά, να υπάρχει επαγρύπνηση για αναζωπυρώσεις των μετώπων αυτές τις μέρες.

·        Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες καταγραφής κάθε είδους ζημιών, να αποζημιωθούν στο 100% όσοι έχουν πληγεί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·        Να αποζημιωθούν οι οικοσκευές που καταστράφηκαν λόγω των συνεχών πτώσεων τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια που δεν κάηκαν

·        Να προχωρήσουν γρήγορα οι εργασίες αποκατάστασης των υποδομών ηλεκτροδότησης, ύδρευσης, κλπ.

·        Να ξεκινήσει χωρίς χρονοτριβή ο σχεδιασμός και η κατασκευή όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων στη λεκάνη απορροής για να προστατευτεί το παράλιο μέτωπο Ερατεινής – Παραλίας Τολοφώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου