Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Μαζική κινητοποίηση την Πέμπτη 26/8 στο Νοσοκομείο Άμφισσας!! Σωματείο: Μετά το χειροκρότημα, η κυβέρνηση διώχνει τους ανεμβολίαστους υγιειονομικούς που τόσο καιρό ηρωϊκά ΝΟΣΗΛΕΥΟΥΝ!! Κλείνει ΚΑΙ το Νοσοκομείο και το ξεπουλά στον ιδιωτικό τομέα…;;; ΠΟΥ θα νοσηλεύεται η Φωκίδα;;;…

         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν Άμφισσας και Κ.Υ.

 

Μετά το χειροκρότημα  για τους ήρωες νοσηλευτές, ήρθε η ώρα χιλιάδες από αυτούς να βγουν σε αναστολή εργασίας.

 Καταρτίζονται Επιχειρησιακά Σχέδια λειτουργίας των Νοσοκομεία χωρίς τους, ανεμβολίαστους.
Αυτό θα δημιουργήσει ανυπέρβλητες δυσκολίες στη λειτουργία των νοσοκομείων με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ασθενείς.

Ως γνωστόν εάν εφαρμοστεί ο νόμος, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί  θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων από 1/9/2021 στην κορύφωση, κατά τους ειδικούς του 4ου κύματος της πανδημίας. Ακόμη δεν έχει γίνει η καταγραφή του ανεμβολίαστου προσωπικού και καμία ενέργεια για την αντικατάστασή του. Εξάλλου δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό το οποίο θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για πρόσληψή του στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, προνοιακές μονάδες.

Σε συνάντηση του Δ.Σ του σωματείου με το διοικητή του Γ.Ν Άμφισσας στις 19/8/21 για τον σχεδιασμό λειτουργίας του νοσοκομείου μας από 1/9/21, ακούσαμε έκπληκτοι πως δεν έχει ακόμη εκπονηθεί σχέδιο λειτουργίας του νοσοκομείου!!!

Μας μίλησε για πιθανές συγχωνεύσεις κλινικών,  πιθανές συμβάσεις με ιδιωτικά εργαστήρια, μόλις λίγες μέρες πριν την εφαρμογή του νόμου!!!

Η κυβέρνηση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο τις δημόσιες δομές υγείας, και το ξεπούλημα στον ιδιωτικό τομέα.

Προσπαθεί να μετακυλήσει τις ευθύνες της στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς!!!

Οι υγειονομικοί δεν είναι αρνητές, εμβολιασμένοι ή μη λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας, τηρούν τα πρωτόκολλα ελέγχονται με test για covid 19, και προσέρχονται στην υπηρεσία τους χωρίς να νοσούν, γιατί λοιπόν βάζουν σε κίνδυνο τους ασθενείς!!!!

Σε πιθανό κίνδυνο μπαίνουν οι ασθενείς γιατί η κυβέρνηση δεν φρόντισε να κάνει μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, γιατί οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων είναι κάθε χρόνο μειωμένοι, και σίγουρα σε κίνδυνο θα βρεθούν οι πολίτες αν εφαρμοσθεί ο νόμος περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού από 1/9/21.

Οι πολίτες  και οι υγειονομικοί απέδειξαν την ατομική τους ευθύνη, μήπως πλέον έφτασε η ώρα να αποδείξει και η κυβέρνηση τη δική της ευθύνη απέναντι στους πολίτες;

Την Πέμπτη 26/8/21 στις 10:00 πμ θα γίνει κινητοποίηση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου κατά της υποχρεωτικότητας, του διχασμού και της αναστολής εργασίας των συναδέλφων μας, που σηματοδοτεί και την παύση λειτουργίας του Γ.Ν Άμφισσας.

Καλούνται τα Δ.Σ σωματείων του νομού να συμμετέχουν.


Ναι στον εμβολιασμό - Όχι στην υποχρεωτικότητα!  και τον διχασμό των συναδέλφων και της κοινωνίας!

 

                                        Το Δ.Σ  του σωματείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου