Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: η κυβέρνηση να αφήσει την εκστρατεία συκοφαντίας και τρομοκράτησης των μαθητικών κινητοποιήσεων! Είμαστε όλοι στο πλευρό μαθητών και εκπαιδευτικών...

 Κατάληψη στο Γυμνάσιο Ψαχνών - Τις αλυσίδες έκοψε ο Δήμαρχος και έληξε η  κινητοποίηση - Eviathema.gr

Ανακοίνωση

  Για την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με αιτήματα την λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας τους και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας 

H Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει στο λαό της Φωκίδας την προσπάθεια της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας να διασπάσει και να καταστείλει τις μαθητικές κινητοποιήσεις που έχουν στο στόχαστρο την κυβερνητική αδιαφορία για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων αφού αντιμετωπίζει την υγεία και την μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης ως κόστος. 

 Η υπουργός Παιδείας αντί να ικανοποιήσει ένα προς ένα όλα τα αιτήματα των μαθητών καταφεύγει για ακόμα μια φορά όπως και οι προκάτοχοί της στην τρομοκράτηση των μαθητών, αφού υποχρεώνει τους μαθητές σε τηλεκπαίδευση και μάλιστα αποκλείει όσους μαθητές προβαίνουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. 

 Αφού με την σπέκουλα περί «υποκινούμενων» μαθητών, «αρνητών της μάσκας», «χαβαλετζήδων» μαθητών με τα «παράλογα» αιτήματα δεν κατάφεραν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα, η κυβέρνηση προχώρησε ένα βήμα παραπέρα με την τιμωρία όσων αγωνίζονται.

Πάει πολύ η κυβέρνηση να μιλάει για χαμένες ώρες εξαιτίας των κινητοποιήσεων των μαθητών όταν σε όλη την Ελλάδα στα γυμνάσια και τα λύκεια λείπουν πάνω από 8000 εκπαιδευτικοί με αποτέλεσμα να χάνονται πάνω από 170000 διδακτικές ώρες. Πάει πολύ η κυβέρνηση να μιλάει για χαμένες ώρες όταν πάνω από 150 σχολεία και τμήματα σε όλη την Ελλάδα είναι κλειστά λόγω κρούσματος, όταν βασικά μαθήματα δεν διδάσκονται στα σχολεία όπως στο Γυμνάσιο Λιδωρικίου, όταν μόλις πέρυσι μαθητές Λυκείου από την Δεσφίνα έδωσαν πανελλαδικές για μάθημα που διδάχτηκαν ελάχιστα στο σχολείο τους λόγω έλλειψης καθηγητή.

Ας αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση την εκστρατεία συκοφαντίας  και τρομοκράτησης των μαθητικών κινητοποιήσεων και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά των μαθητών.

  Το Εργατικό Κέντρο στέκεται στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών, στηρίζει και θεωρεί κοινό τον αγώνα  για την μόρφωση και την υγεία των παιδιών της εργατικής τάξης.

 
Το Δ.Σ.



1 σχόλιο:

  1. Το εργατικο κεντρο αντι να ασχολειται (και) με θεματα παιδειας σαν ειδικος καλο θα ηταν να ασχοληθει με θεματα που θα επρεπε να ασχολειται π.χ πως μπορει το μεγαλυτερο εργοταξιο στην περιοχη μας αυτη την εποχη να δουλευει εως το βραδυ καθε μερα και τα Σ/Κ ανελειπως; θα συνεβαινε το ιδιο αν ενας ιδιωτης εκανε ενα μερεμετι ωρες μη καταλληλες ;μηπως εχετε παρει υποσχεσεις για ευρεση εργασιας ¨¨δικων σας ¨¨ ατομων στη συγκεκριμενη επιχειρηση ή εχουν ελαστικοποιηθει τα εργατικα ωραρια; αλλα μετρα και αλλα σταθμα ή απλως στραβα ματια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή