Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Αφροδίτη Παπαθανάση: φροντίστε οι αρμόδιοι για ενίσχυση των επιχειρήσεων των ΔΕΛΦΩΝ ΜΕΣΩ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ 4...

Αφροδίτη Παπαθανάση 


ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ 

33100 ΑΜΦΙΣΣΑ 

 

  Ας εξετάσουμε αν μπορούμε να ενισχύσουμε δυναμικά τις επιχειρήσεις των ΔΕΛΦΩΝ μέσω της ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 4.

 

1.      Ας διερευνήσουν Αρμόδιοι Φορείς και Αιρετοί την δυνατότητα πρόβλεψης bonus ενίσχυσης των επιχειρηματιών και επιχειρήσεων της πόλης των ΔΕΛΦΩΝ, μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου της ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 4, που θα ξεκινήσει ως διαδικασία αιτήσεων τον Δεκέμβριο του 2020.

 

2.      Στην ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 3 υπήρχε και σωστά σαφή αναφορά στην ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημύρες στην Εύβοια, ανεξαρτήτου ΚΑΔ δηλαδή δραστηριότητας.

3.      Τεχνικά, σε ένα οριζόντιο μέτρο, εγκεκριμένο από τα αρμόδια Ευρωπαϊκά Όργανα και Επιτροπές, υπήρξε πρόβλεψη για χωρική ενίσχυση και αυτό έτυχε της έγκρισης της ΕΕ.

 

4.      Στη ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 4 που περιμένουμε να ξεκινήσει τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ του 2020 υπάρχει πρόβλεψη εκ νέου για χωρικές ενισχύσεις σε συνάρτηση με τα τοπικά lockdown με επιπλέον δυνατότητα την ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ποσοστού της ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 4. 

 

5.      παραθέτουμε ενημέρωση από το capital.gr

 

".... Αναλυτικά, στον νέο κύκλο  Επιστρεπτέας Νο 4 που θα διανεμηθεί τον Δεκέμβριο οι παρεμβάσεις προσαρμόζονται στα περιοριστικά μέτρα ανά επίπεδο. Για εταιρείες σε επίπεδο 4 για τουλάχιστον 14 ημέρες δεν επιστρέφεται το 50% του ποσού, ενώ για  τις επιχειρήσεις που έχουν μέτρα επιπέδου 3 για τουλάχιστον 14 ημέρες δεν επιστρέφεται το 30%.

 

Προβλέπεται πως στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 που θα δοθεί τον μήνα Δεκέμβριο, για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα που βρίσκεται από τον Αύγουστο και έπειτα για τουλάχιστον 14 ημέρες στο επίπεδο 4, δεν επιστρέφεται το 50% της εν λόγω επιστρεπτέας προκαταβολής. Επιπλέον, για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα που βρίσκεται από τον Αύγουστο και έπειτα για τουλάχιστον 14 ημέρες στο επίπεδο 3 ή σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δεν επιστρέφεται το 30% της εν λόγω επιστρεπτέας προκαταβολής.

Για τα επίπεδα 1 και 2 προς το παρόν θα ισχύουν οι όροι συμμετοχής με μείωση τζίρου κατά 10% τουλάχιστον. Θα ισχύει και η μη επιστροφή μέρους του δανείου  αν υπάρξει μεγάλη μείωση τζίρου έναν χρόνο μετά ή διατήρηση των θέσεων εργασίας.... "

 

 

6.      Για τους ΔΕΛΦΟΥΣ, όσο υπάρχει χρόνος, να εξετάσουμε την δυνατότητα  : 

 

1ον. Να πάρουμε από τις αρμόδιες διευθύνσεις του Υπ.  Οικονομικών στοιχεία για την μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων από 01/01/2020 -30/09/2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019,

 

2ον. Να υπάρξει πρόβλεψη στον αλγόριθμο που θα κάνει τους υπολογισμούς στην ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 4 «για περιοχές που ο τζίρος σημείωσε μείωση πάνω από 60% ή 70% (ανάλογα το ποσοστό που θα μας δώσει και η ΑΔΑΕ)  ώστε στις περιοχές αυτές να υπάρχει κάποιο επιπλέον bonus έντασης της ενίσχυσης χρηματοδότησης ΑΛΛΑ και διαδικασίας για την μη επιστροφή ποσοστού της ενίσχυσης».  

 

ΥΓ.

Για πρόγραμμα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ που ήδη τρέχει:

1.       Σαφώς πρέπει να ενισχυθεί οικονομικά και να ξεπεράσει τα 30 εκατ. Ευρώ.

2.       Θα διευκόλυνε την αποτελεσματικότητα του η ενίσχυση επιχειρήσεων μέσω κριτηρίων για επιχειρήσεις  χωρίς προσωπικό ή προσωπικό λίγων ατόμων.

3.       Κάθε ενέργεια και συνεργασία των Επιμελητήριων και Ενώσεων με τις Περιφερειακές Αρχές βοηθά στο να επιλύονται ζητήματα χρηματοδότησης των μικρών επιχειρήσεων, σπου στο σύνολο τους σχεδόν ή στην συντριπτική τους πλειοψηφία, αποκλείστηκαν από Τράπεζικό Δανεισμό και ΤΕΠΙΧ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου