Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Ο Βουλευτής Γιάννης Μπούγας απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ: οι ίδιοι που διέλυσαν «εν μία νυκτί» την τεχνολογική εκπαίδευση, στην αγωνία τους να αντιπολιτευθούν, υπενθυμίζουν στους πολίτες της Φωκίδας τα δικά τους τραγικά λάθη...


  ΑΠΑΝΤΗΣΗ 
ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 της ΝΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 
       Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα διακινούσε τις προηγούμενες ημέρες ανυπόστατες φήμες για δήθεν κατάργηση του ΤΕΙ, τις οποίες διέψευσα μετά από συνάντησή μου με τον Υφυπουργό Παιδείας.
    Χθες, μετά την τραγική αποτυχία του πρώτου αντιπολιτευτικού τους εγχειρήματος εξέδωσαν ανακοίνωση, όχι για να ενημερώσουν, αλλά ουσιαστικά να διαμαρτυρηθούν, επειδή τους αποκάλεσα ανεύθυνους κι επιπόλαιους.
     Σε ότι αφορά την ουσία της ανακοίνωσής τους απλώς υπενθυμίζω ότι αυτοί που εξέδωσαν την ανακοίνωση είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που:
     α) Διέλυσαν «εν μία νυκτί» την τεχνολογική εκπαίδευση στη χώρα, καταργώντας ταυτόχρονα το βιώσιμο Τμήμα, που λειτουργούσε στην Άμφισσα.
     β) Δεν είχαν προβλέψει λειτουργία νέου Τμήματος στην Φωκίδα.
     γ) Υπό το βάρος των κατακραυγών, των πιέσεων από τους πολίτες και τα ΜΜΕ και την δική μου αρθρογραφία, αναγκάστηκαν πανικόβλητοι να δημιουργήσουν Τμήματα ΑΕΙ.
     δ) Προέβησαν στη σύσταση του νέου Τμήματος χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση, δίχως μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς καμία προετοιμασία από το Υπουργείο Παιδείας ή το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και εισήγηση για τις απαιτούμενες δαπάνες, με μια πρόχειρα γραμμένη βουλευτική τροπολογία της τελευταίας στιγμής, δηλαδή με τρόπο πρωτόγνωρο και αποκρουστέο στις σύγχρονες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες.
     ε) Μετά την σύστασή του δεν έλαβαν καμία πρόνοια λειτουργίας του Τμήματος, εγκαταλείποντάς το στην τύχη του, όπως και τους φοιτητές, που θα έλθουν, καθώς ο ορίζοντάς τους ήταν μέχρι τις εθνικές εκλογές.
     στ) Επέτρεψαν με το νόμο Γαβρόγλου την διοικητική και λειτουργική τριχοτόμηση του Τμήματος μεταξύ του ΕΚΠΑ, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και
     ζ) Έχασαν την ευκαιρία ιδρύσεως Κτηνοτροφικής Σχολής, που το ίδιο το Πανεπιστήμιο ζητούσε.
       
 Τα μέλη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, που συνέταξαν τη διαμαρτυρία,  φρόντισαν ΤΑ ΙΔΙΑ να επιβεβαιώσουν με τις ανακοινώσεις τους χαρακτηρισμούς, που τους απέδωσα.
  
    Στην αγωνία τους ν΄αρθρώσουν αντιπολιτευτικό λόγο ας προσέξουν γιατί υπενθυμίζουν στους πολίτες τα δικά τους τραγικά λάθη.
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ





    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου