Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Ανίερος βανδαλισμός στο Εκκλησάκι της Παναγίας Γοργοεπηκόου του Νοσοκομείου Άμφισσας...


   Πρωτοφανές κρούσμα ιεροσυλίας στο Νοσοκομείο Άμφισσας! 


   
  Άγνωστοι βεβήλωσαν τον Ιερό Ναίσκο της Παναγίας Γοργοεπηκόου που βρίσκεται ΜΕΣΑ στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, κολλητά σχεδόν στην μονάδα επειγόντων και ακριβώς απέναντι από τα γραφεία της Διοικήτριας...

    Ο Ναός κτίσθηκε και εγκαινιάστηκε μετά από μεγάλη προσπάθεια των τότε διοικήσεων (αρχικά είχε δημιουργηθεί εσωτερικός ναίσκος της Αγίας Υπομονής μέσα στην Μονάδα από τον τότε σπουδαίο Διοικητή κ. Μάριο Καραγκούνη) με κάθε επισημότητα και αποτελεί στο στολίδι του Νοσοκομείου και της περιοχής. 

   Πανηγυρίζει δε στην Σύναξη της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Γοργοεπηκόου, την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους. 

    Ανάστατος όλος ο Ναός, οι εικόνες σπασμένες, κατεβασμένες, κανδήλες, σκόρπια ιερά κειμήλια… και άθικτα τα χρήματα…! 

   Προφανώς ό,τι έγινε δεν αφορούσε τα χρήματα αλλά τα Ιερά και τα Όσια της Ορθόδοξης Ελληνικής Πίστης… 

  Διενεργήθηκε αυτοψία από αστυνομικούς της Σήμανσης και ακολουθήθηκε η διαδικασία για λήψη αποτυπωμάτων κλπ. ενώ τις άσχημες εικόνες αντίκρισαν προσκυνητές που συχνάζουν στον Ιερό Ναό ο οποίος σημειωτέον δεν κλείνει διότι προσφεύγουν εκεί για προσευχή, ικεσίες και ευχαριστίες ασθενείς και επισκέπτες καθώς και περίοικοι, όλη την ώρα. 

   Είναι περίεργο πώς δεν έγινε αντιληπτός ο βανδαλισμός, αν και απ' ότι πληροφορούμεθα μάλλον δεν υπάρχει Ασφάλεια (Σεκιούριτι) στο Νοσοκομείο λόγω … οικονομικής στενότητας!

   Ασέβεια για ασέβεια…

2 σχόλια:

  1. τι λετε ρε για σεκιουριτι και πρασινα αλογα,που ηταν ο θυρωρος ο τηλεφωνιτης το νοσηλευτικο προσωπικο με τους γιατρους στα επειγοντα που ειναι κολλητα και δεν ακουσαν τιποτα ενω τα κατεστρεφαν ολα μεσα στο εκκλησακι,σιγα σιγα θα σηκωσουν και τους τοιχους και το πρωι θα ειναι κατα ηλιου χωρις να παρουν χαμπαρι τιποτα.η αστυνομια εχει ηθικο και θρησκευτικο χρεος να βρει τους υπεθυνους και να τους τιμωρησει παραδειγματικα χωρις δικογραφειες δικαστες και προθεσμιες που δεν οδηγουν πουθενα γιατι ετσι οπως εξελισετε η αστυνομευση σε λιγο θα......ψαχνομαστε και θα μας μεινουν τα αναδρομικα για να αναφερουμε μονο τα σωματα ασφαλειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΥΛΑΞΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ! ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙ ΤΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΜΕ. ΚΟΠΗΚΑΝ ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή