Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Εργαζόμενοι Μεταλλείων: ποιοί συνάδελφοι βιάζονται να κάνουν ένα Κουφό, Τυφλό και Μουγκό Σωματείο...;;


 Αποτέλεσμα εικόνας για μεταλλεια βωξιτη  φωκιδα




ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ» “ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ”

     ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
    Προς όλους τους συναδέλφους 

    Μια πολύ μικρή μερίδα συναδέλφων βιάζεται να γίνουν εκλογές στο Σωματείο μας. Γιατί άραγε; τους κυνηγάει ο χρόνος; Η θητεία του Σωματείου μας λήγει το Δεκέμβρη του 2018 και μέχρι τότε θα συνεχίσουμε τη δράση μας διεκδικώντας:
    Να ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να γυρνάμε στα σπίτια μας σώοι και αβλαβείς από την έλλειψη μέτρων προστασίας της ζωής μας.
   Να διεκδικούμε καλύτερες αποδοχές
   Να παίρνουμε τις άδειές μας όταν τις έχει ανάγκη η οικογένειά μας.
   Να έχουμε τις αργίες που κατάκτησε το Σωματείο πριν από 10ετία  και πλέον.
  Αυτή η μικρή μερίδα συναδέλφων μας κάθε λίγο και λιγάκι βάζοντας στη διαδικασία των υπογραφών και άλλους συναδέλφους μας, συνεχώς με νομικίστικα μέσα ζητεί από το σωματείο εκλογές, αντίγραφα πρακτικών, βγάζει ανακοινώσεις περί δημοκρατίας κτλ. Ωστόσο ακόμα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΑΧΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!
Τέτοιο Σωματείο θέλουν!
Κουφό στο να ακούσει το συνάδελφο.
Τυφλό στο να μπορεί να δει τα προβλήματα.
Μουγκό για να μπορεί να βγάλει έστω και μια κουβέντα αντίστασης.
    Ως απάντηση σε προηγούμενο έγγραφο τους, που επιζητούσαν δημόσια έγγραφα του σωματείου μας, σας ανακοινώσαμε μέσα στην προθεσμία που μας δώσανε, ότι όποιος από τους υπογράφοντες  ήθελε να μελετήσει τα πρακτικά του σωματείου θα μπορούσε να το κάνει σε συνεννόηση με κάποια μέλη της διοίκησης. Δεν εμφανίστηκε κανείς. Τέτοια πρεμούρα για τα πρακτικά!!!!!
1)      Ως απάντηση στο έγγραφό τους για να δούνε (;;;;) τα οικονομικά δεδομένα του ταμείου του Σωματείου μας υπονοώντας προφανώς ατασθαλίες κάτι για το οποίο ρητά και κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ είναι  ΚΑΘΑΡΟ και ας αφήσουν τις αθλιότητες για να συσπειρώσουν, κάτω από ψεύδη και συκοφαντίες, όσους υπογράφουν τα εν λόγω κείμενά, τους απαντάμε:
       Αν και είναι προφανές ότι οι σκοποί του αιτήματος τους δεν αποβλέπουν στο σκοπό του νόμου, αλλά προδήλως σε άλλες έξωθεν (και δη άνωθεν) μεθοδεύσεις «Σας καλούμε  λοιπόν να έρθετε, προς ενημέρωση την 20η Απριλίου 2017 και ώρα 19,00 από την έδρα του Σωματείου μας στο Εργατικό Κέντρο Φωκίδας οδός Κοττορού Γ. αρ.23 Άμφισσα Φωκίδας 33100» προκειμένου να λάβετε γνώση επί αυτών που ζητάτε.
2)      Στο για μια ακόμη φορά εκβιαστικό αίτημά τους για εκλογές, που πρέπει να γίνονται κατά την άποψή τους πάντα στο 51χλμ, πάντα με την παρουσία των ίδιων “εθελοντών” και των στελεχών της εταιρείας.
      Το καταστατικό ΡΗΤΑ προβλέπει διεξαγωγή εκλογών κάθε 3 χρόνια, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους. Συνεπώς, απόφαση της ΓΣ (ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι νομίμως συγκαλείται από 1/30 των μελών κλπ) που θα αποφασίζει εκλογές σε χρονικό σημείο μικρότερο (ή και μεγαλύτερο) από τα 3 χρόνια είναι αντίθετη με το καταστατικό και άρα άκυρη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  
 ΚΑΖΟΣ ΙΩΑΝ.                                                                   ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘ.





ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ»
“ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ”
 Άμφισσα 08/04/2017
Αρ. Πρ.

Προς το
              
(Υπ’ όψιν και του Γεν. Γραμματέα)
·                    Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
·                    Κοινοποίηση: Βουλή των Ελλήνων (κοιν. Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΠΟΤΑΜΙ,    ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΑΝΕΛ
·                    Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδος (OME)
Τα τελευταία δύο χρόνια τόσο το σωματείο μας όσο και μεμονωμένα οι συνδικαλιστές δεχόμαστε πιέσεις και ύβρεις τόσο από τον διευθύνοντα σύμβουλο, τον διευθυντή, μερίδα των στελεχών καθώς και από συγκροτημένη μικρή μερίδα (10-12)εργαζομένων που με εκβιαστικούς τρόπους εκμαιεύει υπογραφές και από άλλους εργαζόμενους, τρομοκρατώντας τους. Αυτά ως γεγονότα είναι γνωστά και στον τοπικό εισαγγελέα αλλά και στο Υπουργείο εργασίας σε Υπόμνημα που κατέθεσε το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας στον Γεν. Γραμματέα, σε τριμερή συνάντηση στις 11/07/2016. Μέχρι τώρα όχι μόνο δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο αλλά η εταιρεία και οι προαναφερόμενοι άνθρωποί της στην κυριολεξία οργιάζουν. Τελευταίο κρούσμα είναι η εκδικητική τιμωρία- επιβολή ποινής σε συνάδελφό μας για τη συνδικαλιστική του δράση.
Πιο συγκεκριμένα:
στις 7/4/2017 συνεδρίασε η Επιτροπή Εργασίας ν. Φωκίδας (που συγκλήθηκε μετά από 5 χρόνια) για να εξετάσει την ένσταση δύο συνδικαλιστών εργαζομένων στα μεταλλεία της «ΕΛΜΙΝ ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ» που εκδικητικά τιμωρήθηκαν με ποινές αργίας από τη διεύθυνση της επιχείρησης.
Στον έναν εξ’ αυτών, ο οποίος είναι μέλος της διοίκησης της Ένωσής μας, η ποινή του από 2 ημέρες αργία έγινε μία ημέρα, με τις ψήφους της προέδρου, υπαλλήλου της Τοπικής Επιθεώρησης Εργασίας και του εκπροσώπου των εργοδοτών. Μειοψήφησε ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου. Δυστυχώς το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς της εταιρείας και ποινικοποίησε τη συνδικαλιστική δράση για τον έναν εκ των δύο συναδέλφων.
Ποιος ο λόγος της τιμωρίας του;
Συγκεκριμένα η πρόφαση της εταιρείας για την τιμωρία του ήταν παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε (όχι με αποκλειστική του ευθύνη) ακριβώς τρείς μήνες νωρίτερα (δηλαδή στις 13/12/2016). Ο συνάδελφός μας, μία μέρα νωρίτερα της επιβολής της ποινής (δηλαδή στις 12/03/2017), κατήγγειλε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου ότι ο προϊστάμενος του, επιβλέπων μηχανικός μεταλλειολόγος, στα παράπονα του γιατί κάθε μήνα οι αποδοχές του μειώνονται μέχρις σημείου να εξισωθούν με αυτές του 2003, του απήντησε ότι είναι μέλος της διοίκησης του σωματείου και ότι βγάζει το σωματείο ανακοινώσεις!!!! Αυτό το επανέλαβε και την επομένη παρουσία και άλλων εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι ο εσωτερικός κανονισμός της εταιρίας παραμένει αναλλοίωτος από τη δεκαετία του 1960, επί βασιλευόμενης δημοκρατίας!!!!
  
Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΑΖΟΣ ΙΩΑΝ.                                          ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου