Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις δομές των Δελφών...


   Με παρουσία πλήθους κόσμου καθώς και της πλειονότητας των θεσμικών εκπροσώπων της περιοχής πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στους Δελφούς συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποψίλωση της ιστορικής πρωτεύουσας του δήμου μας από σειρά ζωτικής σημασίας υποδομών, όπως ενδεικτικά το Αστυνομικό Τμήμα, τα υποκαταστήματα τραπεζών και δομών υγείας. 
   Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Δελφών Θαν. Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαραλ. Παναγιώτοπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δελφών Λουκάς Αναγνωστόπουλος, αντιδήμαρχοι άλλων Δ.Ε., δημοτικοί και τοπικοί  σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δελφών Λέων. Σακελλαρίου, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας Αθανασία Ψάλτη, ο εκπρόσωπος της Π.Ε. Φωκίδας Ευστ. Κάππος, πολιτευτές του νόμου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς φυσικά και πολλοί δημότες των Δελφών και του Χρισσού, οι οποίοι πλήττονται πρωταρχικά και άμεσα από τις αρνητικές αυτές εξελίξεις.

Κοινός τόπος των τοποθετήσεων όλων όσοι πήραν το λόγο ήταν η κατηγορηματική αντίθεσή τους στην απογύμνωση των Δελφών από καίριας σημασίας υποδομές και η βούληση τους για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι την τελική δικαίωση. Επισήμανση όλων ήταν πως είναι αδύνατο οι Δελφοί, με την τεράστια σημασία τους για τον ελληνικό τουρισμό συνολικότερα αλλά και με τον απαράγραπτο συμβολισμό που περικλείει το όνομα των Δελφών σε υπερεθνικό επίπεδο, να στερούνται αστυνόμευσης ή ιατρικής περίθαλψης όσο και τραπεζικού υποκατάστηματος, επισημαίνοντας τον αντίκτυπο όχι μόνο για τα συμφέροντα της περιοχής, αλλά και για την εικόνα που επιθυμεί να προβάλλει η Ελλάδα στα πέρατα της γης, από όπου ακριβώς προέρχονται και οι επισκέπτες των Δελφών.Ο Δήμαρχος Δελφών κι ο Αντιδήμαρχος της ιστορικής πόλης κάλεσαν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα τους σχεδιασμούς της, ενώ απαιτήθηκε από όλους τους ομιλητές να τύχει σεβασμού η ανταποδοτικότητα των φόρων που καταβάλλει η περιοχή, της οποίας μέγιστο σημείο αναγνωρισιμότητας είναι οι Δελφοί, προστατεύοντας ένα ιδιαίτερα καίριο, μοναδικό όσο κι ευαίσθητο πολιτιστικό και οικονομικό συγκριτικό πλεονέκτημα τόσο της χώρας όσο και του τόπου μας .

Καθολική απόφαση που επιστέγασε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν η βούληση για την εξακολούθηση της αγωνιστικής κινητοποίησης, ώστε όχι μόνο να μην διακυβευτούν και υπονομευτούν οι αναπτυξιακές και τουριστικές προοπτικές των Δελφών, αλλά να διεκδικηθεί συντεταγμένα και αποφασιστικά η δραστική ενίσχυση τους.

10 σχόλια:

 1. Για μια ακόμα φορά οι Δελφιωτες δυστυχώς έλαμψαν δια της απουσίας τους !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ποιο πλήθος κόσμου ρε παιδιά, 80 άτομα ήτανε στην προεκλογική ομιλία Μαντούβαλου. Ρεζιλίκια !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η απόλυτη ντροπή. 20 άτομα απο τον συνδυασμό του Παναγιώτοπουλο , 10 Αστυνομικοί, 30 Δελφιωτες, ο Μαντούβαλος που έκανε προεκλογική ομιλία και ο Χαζολής !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΝΤΕ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΧΟΡΕΨΤΕ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ [ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ]ΔΕΛΦΩΝ ΟΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΚΟΝΤΑΡΟΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΩΡΙΔΑΣ Ο ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΚΙ Ο ΧΑΛΙΟΡΗΣ! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;;;; Ο ΕΥΡΩΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΧΑΛΙΟΡΗΣ με διαφορά και ασυζητητί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΑΛΙΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΛΛΟΥΣ ΣΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ ΑΠ´ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Απαντήσεις
  1. και γω δελφιωτησ βρεεεε19 Φεβρουαρίου 2017 - 3:06 μ.μ.

   "Η βούληση για την εξακολούθηση της αγωνιστικής κινητοποίησης, ώστε όχι μόνο να μην διακυβευτούν και υπονομευτούν οι αναπτυξιακές και τουριστικές προοπτικές των Δελφών, αλλά να διεκδικηθεί συντεταγμένα και αποφασιστικά η δραστική ενίσχυση τους." Τι μας λένε βρε οι ποιητές, οι αγωνισταράδες που στηρίζουν την κυβέρνηση με νοίχια και με δόντια. Σιγά ρε μη σας φύγη κανένας πόντος απο το καλτσόν η συγκέντρωση που θα μαζευτούν όλοι οι ευρωπαίοι που μας ξεσκίζουν βρεεεεεε! Να τα πείτε αυτά στο φόρουμ μεθαύριο βρεεεε,στη συγκέντρωση που θα μαζευτούν όλοι οι ευρωπαίοι που μας ξεσκίζουν βρεεεε, εκεί που αποφασίζουν τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών βρεεεε. Αλλά εσεις θα πάτε μπάς και γλυψετε κανα κοματάκι βρεεεε.

   Διαγραφή
 9. Δεν βαριέσαι αδελφέ. Τί Χαλιορής τί Μαντούβαλος το ίδιο είναι. Μήπως θα βγει κανένας από αυτούς τους δύο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή