Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ένσταση Γ. Καπούρου: Δεν τηρήθηκε ποτέ η δημόσια διαβούλευση για το ΓΠΣ Κίρρας...!





ΕΝΣΤΑΣΗ 


 Της Τοπικής Συμβούλου Κίρρας
 Γεωργίας Καπαρέλη-Καπούρου 
  Κατοίκου Κίρρας Φωκίδος

 ΠΡΟΣ

 κ. Δήμαρχο Δελφών 
Επιτροπή Ποιότητος Ζωής Δήμου Δελφών 
Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος 
κ. Κώστα Μπακογιάννη
 Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς 
Υπουργείο Εσωτερικών 
ΥΠΕΚΑ 

ΘΕΜΑ: Ένσταση κατά της παραλαβής της μελέτης «ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΓΠΣ ΙΤΕΑΣ – ΚΙΡΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΙΤΕΑΣ» λόγω της μη τήρησης της προβλεπόμενης διαδικασίας.



 

Κύριε Δήμαρχε,

   Ενίσταμαι εντόνως επί του σχετικού θέματος της ημερήσιας διάταξης του ΔΣ, λόγω της μη τήρησης της προβλεπόμενης υποχρεωτικής διαδικασίας της Δημόσιας Διαβούλευσης, για το ΓΠΣ Ιτέας-Κίρρας.

     Όπως σας έχω ήδη ενημερώσει το μοναδικό θέμα που ήλθε προς συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο Κίρρας είναι αυτό του Αποχαρακτηρισμού παλαιού Νεκροταφείου Κίρρας, λίγες μόλις μέρες πριν την οριστική έγκριση του Γ.Π.Σ. από το Δημοτικό Συμβούλιο και στον χρόνο που έληγε η διαδικασία για την υποβολή ενστάσεων, ενώ σοβαρά θέματα όπως οι πεζοδρομήσεις, η χωροθέτηση του μεγαλύτερου μέρους του πολεοδομικού κέντρου στο ανατολικό άκρο της Κίρρας και οι κύριες αρτηρίες της Ιτέας –Κίρρας δεν αναφέρθηκαν και κατά συνέπεια δεν συζητήθηκαν ποτέ!

   Λαμβάνοντας δε υπ όψη ότι στην Κίρρα βρίσκονται τα μοναδικά επισκέψιμα αρχαιολογικά κτερίσματα – ανοικτοί τάφοι- της Δημοτικής Ενότητος  Ιτέας, με χαρακτηρισμένη την πέριξ περιοχή και τους πέριξ οδικούς άξονες ως Αρχαιολογικό Πάρκο (οι οποίοι άλλοτε πεζοδρομούνται και άλλοτε όχι στους χάρτες σας!), ένα τόσο σημαντικό καταγεγραμμένο πρόβλημα το οποίο καθιστά απαγορευτική την τουριστική ανάπτυξη ως και την αστική διαβίωση των κατοίκων, πώς και γιατί δεν τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση;

   Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με Ειδική σας Σύμβουλο, μας ζητήθηκε να περιμένουμε την ψήφιση της μελέτης στο Δημοτικό Συμβούλιο  και μετά να συζητηθεί το μείζον αυτό θέμα στο Τοπικό Συμβούλιο Κίρρας, ανακόλουθα δηλαδή!

   Επισημάνθηκε μάλιστα δημόσια από σας και τους συνεργάτες σας πως η μελέτη είναι παλαιά και απεικονίζονταν όλα αυτά «από παλιά»!

  Κατ αρχήν αυτό διαψεύδεται από την συνεχή διαφοροποίηση των χαρτών σε κάθε ανάρτηση.

  Και κατά δεύτερον τι εννοείτε με αυτό; Πως αντιγράψατε και καταθέσατε προς διαβούλευση μελέτη copy paste από προηγούμενους;  

   Σε αυτή την περίπτωση να μας εξηγήσετε τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα των συνεργατών σας που να δικαιολογούν τον μισθό τους, τον οποίο πληρώνουμε εμείς ως δημότες!

     Γεωργία Καπαρέλη-Καπούρου
                                   Τοπική Σύμβούλος Κίρρας


1 σχόλιο:

  1. Πώς είναι δυνατό για το μεγαλύτερο οικιστικό σύνολο του Νομού (Ιτέα-Κίρρα) να αποφασίζουν άλλοι που όπως αποδείχθηκε με την προβολή της Χάρμαινας και με το θάψιμο Ιτέας-Κίρρας (αλλά και Δελφών) το περασμένο Σάββατο σε εκπομπή για την προβολή του Δήμου Δελφών (όπως διαφημίστηκε) μόνο καλές προθέσεις δεν έχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή