Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Καταπέλτης ο Γιώργος Δρακάκης για το ΓΠΣ Ιτέας- Κίρρας!! «άκυρη και ανιστόρητη η μελέτη»!!!


 

   Καταπέλτης ήταν σήμερα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής 
ο Γιώργος Δρακάκης κυρίως στο σημείο των πεζοδρομήσεων όλων κεντρικών αρτηριών της Ιτέας!

    Όλο το προηγούμενο διάστημα ο επικεφαλής δημοτικής παρατάξεως Δήμου Δελφών  καθώς και κάτοικοι της πόλης έδωσαν μάχη για γίνουν δεκτές οι ενστάσεις του ΓΠΣ Ιτέας - Κίρρας στο σύνολό τους... 

  Ο κ. Δρακάκης  αμφισβλήτησε ευθέως τη νομιμότητα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής διότι δεν είναι διαπαραταξιακή όπως ορίζει ο Νόμος και αποτελείται μόνον από την πλειοψηφία και την μείζονα αντιπολίτευση, πράγμα που είναι υπό εξέταση από μερίδα αυτοδιοικητικών... 

     Στην διάρκεια της θυελλώδους συνεδρίασης παρατηρήθηκε πως ο Πρόεδρος κ. Μίχος "ασκούσε πλημμελώς τα καθήκοντά του" και δεχόταν υποδείξεις από εξωθεσμικούς παράγοντες προκειμένου να εμποδίσει τον 
κ. Δρακάκη να ολοκληρώσει την παρέμβασή του! 

   Κατά την συζήτηση ο κ. Δρακάκης απέδειξε με στοιχεία πως η μελέτη ΓΠΣ Ιτέας-Κίρρας (στάδιο Β1) γέμει λαθών, αντιφάσεων και παραλείψεων και καθίσταται φανερό ότι συντάχθηκε κατόπιν υποδείξεων και παρεμβάσων. 

    Άλλωστε δεν εκφράζει και δεν συμβαδίζει με το πραγματικό συμφέρον της πόλης, προκαλώντας από την αρχή έντονες αντιδράσεις από το σύνολο των κατοίκων!

    Η κεντρική ιδέα της μελέτης θα έπρεπε να είναι το Λιμάνι της Ιτέας, είπε ο κ. Δρακάκης,  το Λιμάνι των Δελφών και από αυτή την αφετηρία να έχει σχεδιαστεί το ΓΠΣ. Με αυτό το σκεπτικό οι κεντρικοί οδικοί άξονες της πόλης που οδηγούν στο Λιμάνι και που την διασχίζουν θα έπρεπε να έχουν αναδειχθεί ως κεντρικοί λεωφόροι που οδηγούν από και προς το Λιμάνι… αυτό άλλωστε αποτελεί και το μεγάλο μειονέκτημα της μελέτης:  ότι δεν αναδεικνύει το βασικότερο πρόβλημα που είναι οι αδιάνοικτοι δρόμοι Ιτέας και Κίρρας και κυρίως οι αδιάνοικτες κεντρικοί λεωφόροι που οδηγούν στο Λιμάνι της Ιτέας! 

    Από το σύνολο της ανιστόρητης αυτής μελέτης καταγράφεται μεταξύ άλλων το στοιχείο του χιούμορ(;) αφού στον σχεδιασμό των υποδομών αναφέρεται ότι το μέλλον της πόλης θα διαγραφεί αναπτυξιακά με έργα στην …Τριταία!

   Βλέπετε, τα μόνα αναπτυξιακά έργα που προβλέπονται για την πόλη είναι η βελτίωση της οδού προς Τριταία, η δημιουργία κόμβου στη Καμιώτισσα και η μελέτη συνδεσιμότητας Τριταίας - Ιτέας με μέσα μαζικής μεταφοράς!!!...

4 σχόλια:

  1. βρε τα πουλακια! το μόνο αναπτυξιακό που βλέπουνε είναι ο κόμβος στην Καμιότισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΠΟΤΕ ΟΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΑΖΕΙ Η Κ. ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ. ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΙΨΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κυρία αυτή ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί; Δυστυχώς η ευνοούμενη πολλών άσχετη σύμβουλος, καταδικάζει μια ολόκληρη πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή